Žižkovské probuzení

Žižkovské probuzení

7. 1. 2015

V našem pátém patře bývá většinou klid. Stařeny tu poklidně čekají na smrt, dnem i nocí. Je to tu jako přípravna na LDN-ku, na dožití. Mnoho sousedek už jsem poslal na umírání do nemocnic (Tekutou, Sovětskou, Mléčnou, Syrečkovou, Citronovou, Korunovanou, Krasavici). V zamčených bytech volaly o pomoc, nakonec jsem to byl já, kdo je uslyšel a zavolal pomoc, jako ten funebrák. Většinou pak skonaly ve špitálech, za pár dnů.

Na konci naší chodby nověji bydlí baba Košířská. Přijímá jen jednoho, stálého milence, při „láskyplném laškování“ oba silně křičí. Někdy se její samec naštve, řve nahlas, i na chodbě, tříská dveřmi, bytovými i výtahovými. Jinak tomu bylo o včerejší půlnoci, to se její „Hřebeček“ dobýval k milence kopáním do dveří. Vzbudil několik pater „počestných“ nájemníků. Neotevřela mu, odešel domů neuspokojen!

V osm ráno jsem vycházel z bytu, do práce. Před jejím bytem stálo deset uniformovaných mužů (policisté, kriminálka, hasiči a saniťáci s nosítky). Ptali se mě, kdy jsem to naposledy viděl Košířskou? Nevím. Povídal jsem jim o půlnočních kopancích do bytových dveří, dodali, že on to asi kopal lokty?

Spěchal jsem do zaměstnání, poslední údiv byl hasičský jeřáb před naším domem, dosahující až do našeho nejvyššího patra. Balkonovými dveřmi se tak vlámali do jejího bytu. Očekávali tam nalezení tlející mrtvoly, našli ale jen spící, ožralou, sedmdesátiletou babu Košířskou.
 


Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
To určitě NE,Hanko.Jen Vám nesedl tento "chlapský" zemitý humor.Ale i toho musí být s mírou,jinak se vymkne i autorovi z rukou.
Hana Šimková
Tak a teď vypadám já jako zatrpklá baba, která syrovému mužskému humoru nerozumí.Nevím,ale název stařena je hrozný a i když tedy stařena jsem, ale opravdu se s tím ženská asi nikdy neztotožní. Muž asi nechce taky poslouchat řeči a o tom jaký je stařec. Nebo ano?Jinak je od vás hezké, že přesto ty stařeny zachraňujete před předčasnou smrtí stářím.
Marie Magdalena Klosová
Pravdou je,že také někdy nazývám své vrstevníky "dědky" a "babami".Já se mezi ně ovšem NEPOČÍTÁM a doufám,že jsem pro ně spíše důvodem k pomluvám ze závisti jim vlastní.Brr,to jsem ošklivá !Ale to dílko je DOST dobrý,jak by řekli zástupci mládeže.
Lidmila Nejedlá
Škroupovo náměstí i okolí žižkovské věže vypadá tak idylicky. Často tudy chodím. Kolikrát mě napadlo, jaké osudy se za okny těchto domů asi odehrávají...
Soňa Prachfeldová
Je to ze života co se dá dělat ...
Hana Rypáčková
Taky jsem přečetla ze zvědavosti ostatní články a je to styl Milošova psaní .Není to urážející..Pěkně sem zapadne.Někdy se moc natřásáme . Optimismus nám to nevezme....
Zuzana Pivcová
Já už jsem v paneláku také zažila leccos, a to jako posluchačka i jako aktérka. Nakonec je dobře, když o sobě lidi vědí, když se berou na vědomí. Pak se těžko stane, že někdo leží mrtvý týdny v zamčeném bytě a nikdo to ani nezaznamená.
Jana Šenbergerová
Pobavil jste mě. I když si o mně určitě mnozí také myslí, že jsem stařena, rozhodně nečekám na smrt, natož poklidně. Asi spíše svou akčností ruším poklidné čekání ostatních stařen v domě, (staříků je tu poskrovnu, asi méně vydrží) ať už čekají na cokoliv, většinou asi na důchod. Ale to já také, abych to pak mohla roztočit, než i já budu jenom poklidně čekat. Souhlasím s panem Zemanem. Pište, ať je veselo. :-)
Hana Šimková
Dobře Libuško, vzdávám se.
Libuše Křapová
Hanko, neberte to osobně :-) Když máme babinec, tak se o mužích bavíme podobně, je u toho hodně smíchu a pak se s dobrou náladou vracíme k těm svým milovaným

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.