Príbeh pre bakalárov

Príbeh pre bakalárov

11. 1. 2015

Mala som vtedy krásnych sedemnásť. Študovala som na SEŠ v Poprade a bývala na internáte. So spolužiačkou sme si len tak, z rozmaru, podali inzerát v mládežníckom denníku: „Dve ...“

Dostali sme celkom slušný kopec listov. Odpovedala som jednému vojakovi. Myslím, že sa volal Tomáš a bol z južných Čiech. Napísali sme si pár listov, nasledovala výmena fotiek a hneď bolo navrhnuté stretnutie. Nakoľko sa blížily prázdniny, tak z písania a stretnutia nič nebolo. Pomaly som zabudla na môjho kamaráta z inzerátu. V treťom ročníku internát zrušili a ja som bývala na priváte.

Jedného večera som pozerala z izby von oknom a tu sa mi prihovorili dvaja vojaci. Boli v Poprade len na jeden deň. Vraj kade sa ide k SEŠ, lebo by sa radi stretli s jednou dievčinou. Povedala som, že tam už večer nikoho nenájdu. Neviem ako dlho sme rozprávali a keď odchádzali, tak mi jeden z nich nechal v kvetináči na ulici lístok s adresou.

Ráno, keď som išla do školy, rozbalím lístok a tam čítam: Tomáš...

 

PS: S kým som sa rozprávala v ten večer, vedela som hneď ráno. On to nevie dodnes. Moja vina.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Katarina Schultzova
Tak to bola naozaj náhoda, ktorú si Janka nevyužila, ktovie akým smerom by sa bol tvoj život obracal.
Jitka Chodorová
Takové a podobné věci se nám tenkrát stávaly.Dostala jsem pohled z Macochy,kde byla podepsána moje kamarádka,která s jistotou ten pohled neposílala,po několika dnech jsem zjistila,že na titulní stránce je nějaký písmenkový kód,vyluštila jsem jen to,že to mohl být nějaký Franta,ale jistotu jsem neměla,a taky jsem si na žádného nevzpomněla,tak dodnes nevím,kdo na mě tenkrát myslel.Ale je fakt,že všechno je tak,jak mělo být.
Hana Rypáčková
Třeba se teď přihlásí...Možná bys Jano žila nedaleko, škoda.Ale Poprad je nádherný.Kamarád z party tam před padesáti lety vojančil a my za ním v létě byli "bivakovat." Jmenoval se Jiří.
Jana Drobňáková
Presne tak, keby to malo byť inak, bolo by. Pán Tomáš, nie, len by som chcela, aby vedel, že sa s tou dievčinou rozprával. Nad takými dávnymi spomienkami sa dá už len pousmiať a on by to asi urobil.
Jana Šenbergerová
Pěkné. Tak to vám určitě bylo moc líto. Věřím, že všechno je tak, jak má být. Kdyby to mělo být jinak, bylo by to. Občas se jen míjíme...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.