Hvězdy pop music přály
Milanu Drobnému

Hvězdy pop music přály
Milanu Drobnému

13. 1. 2015

Hvězdy tuzemské populární hudby přišly pogratulovat do zaplněného Velkého sálu pražské Lucerny k 70. narozeninám zpěvákovi Milanu Drobnému. Oslavenci zazpívali například Miro Žbirka, Jiří Suchý, Václav Neckář, Petra Janů, Dalibor Janda, Petr Spálený, Petr Kolář, Yvetta Simonová, Yvonne Přenosilová, Heidi Janků, Ondřej Ruml nebo Jiří Štědroň. Koncert byl nazván podle zatím posledního Drobného alba A život běží dál. 

Milan Drobný, kterého doprovodila skupina Charlie band Charlieho Blažka, zahájil narozeninový koncert svým hitem Pláču, pláču sůl. Vystoupení prokládal vzpomínkami na dobu svých studií a pěvecké kolegy. Zpěvák slavící zároveň půl století své profesionální kariéry svůj blok zakončil další známou písní Mendocino, kterou před lety nazpíval s Karlem Kahovcem. Poté si na pódium sedl za konferenční stolek a sledoval vystoupení svých hostů.

Jako první se představila zpěvačka Gábina Goldová se skladbou Táto, já vím. Každého z vystupujících obecenstvo složené převážně z lidí střední a starší generace přivítalo vřelým aplausem. Mezi hosty byli nejen zpěváci, ale také instrumentalisté Felix Slováček a Pavel Šporcl. „Milanovi přeju hodně zdraví! Jako přání to možná vypadá dost obyčejně. Když ale on si všechno ostatní dovede sehnat,“ uvedl Štědroň. 

Zpěvák a hudební producent Milan Drobný začal vystupovat počátkem 60. let v divadle Semafor a postupem času zpíval s řadou předních českých hudebních těles. Popularity dosáhl zejména díky hitům Písnička pro kočku a Pláču, pláču sůl. Po odchodu ze Semaforu se Drobný vydal na dráhu sólového interpreta. Spolupracoval s Country Beatem Jiřího Brabce nebo orchestry Karla Vlacha a Václava Hybše. V koncertování pokračuje Drobný dodnes. Zároveň vlastní produkční společnost. Vydal 15 alb a v roce 1994 obdržel Platinovou desku od firmy Supraphon za dva miliony prodaných nosičů. 

hudební legendy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Hezká vzpomínka na milého zpěváka. Ráda ho poslouchám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.