Vtipnější vyhrává:
Dědeček a automobil

Vtipnější vyhrává:
Dědeček a automobil

6. 2. 2015

Náš děda Pavel, můj nevlastní otec, je úžasný člověk. Je pracovitý, velmi obětavý a nadprůměrně inteligentní. Ještě nedávno byl hrajícím kapitánem českého  basketbalového týmu, ve své kategorii v mezinárodních soutěžích úspěšného. Dokonce o něm ČT natočila medailon. Ale, jak už to bývá, nikdo není dokonalý a u dědy se to vyznačuje tím, že je popleta k pohledání. Už jsem mu vysvětlil, že když v adrese místo Jiří napíše jméno Jirka, pošťák dopis v pořádku doručí. Když však do e-mailové adresy místo jiri napíše jirka, je to už problém.

Ale úžasné jsou hlavně jeho příhody s autem. To takhle jednou přišel ke svému autu, zmačkl tlačítko na dálkovém ovládání centrálního zamykání vozidla a...nic. Ještě chvíli mačkal čudlík. Pak se rezignovaně vydal domů, aby našel mechanický klíč. Při jeho fascinaci pořádkem a organizovaností by to neměl být žádný problém. Ani po třech hodinách ho však nenalezl. Rezignoval. Zavolal do servisu odborníkovi, aby přijel, že nemůže otevřít auto. Mechanik dorazil. „Tak se na to podíváme, dejte mi to dálkové ovládání.“ On také nejdříve namířil ovladač na dveře a zmáčkl tlačítko. Když se nic nedělo, zmáčkl druhé tlačítko. Z ovladače vyskočil klíč od zapalování. Ten vsunul do zámku dveří, bez problému jím auto otevřel. Tázavě se zadíval na dědu. Tomu už v tu chvíli bylo jasné, že právě zbytečně přišel o několik stokorun. 

Předloni se vydal s mojí maminkou autem na návštěvu k rodině své dcery, která bydlí v chatě u Sázavy. Po skončení návštěvy sedli do auta a děda nastartoval. Ale nerozjel se. Ségra s manželem mává na rozloučenou. Ale děda nejede. Vypnul motor, vystoupil. „Nejde mi tam zpátečka.“ Problém. Auto stojí čumákem do pešunku. Ale pomocí druhého auta se podařilo dotáhnout lanem Fabii do kýženého směru. Sestra s manželem je ale raději doprovodili svým autem až k hlavní silnici. Tam, když zastavili, aby se rozloučili, děda zastavil nešikovně předkem mimo silnici. Ale po krátké jízdě polem už šupajdil na Prahu. Druhý den mě požádal, abych mu pomohl vynosit nějaké věci, že jede s řazením do servisu, tak aby auto vyklidil. Jen tak ze zájmu jsem sáhl po řadící páce a zařadil zpátečku. Šlo to. Děda se podivil. „Ona je zpátečka dopředu? Aha. Já si na to pořád nemůžu zvyknout.“ Tak se do servisu nejelo. Podotýkám, že to auto používal dva roky a schéma řazení je navíc zobrazeno na řadící páce.

Děda má každou chvíli podobnou humornou příhodu. Já osobně bych však chtěl mít v tomto vysokém věku takovou kondici a vitalitu, jako má on.

 

Umíte si udělat legraci nejen z ostatních, ale také sami ze sebe? Dokážete vymyslet a popsat veselý příběh? Podařilo se vám zachytit svým fotoaparátem, videem či mobilním přístrojem nějakou veselou příhodu či situaci? Vyštete své veselé příspěvky či footografie do naší soutěže "Vtipnější vyhrává" a získejte některou z cen. Více informací najdete zde.
Vtipnější vyhrává
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Jednou tady třeba napíšu vyprávění Dědeček a motorka nebo Dědeček a koloběžka. :-))) Pokud ovšem v té době budu ještě vědět, jak se zapíná PC.
Hana Rypáčková
Já zase vypínám elektriku u motoru a zapomenu na to. Mačkám tlačítko a nic, pak mi docvakne.Ovšem pak šmátrám otvírání kapoty...Často jdu nakoupit s batohem....Bude hůř! Zpátečku řadím často, ale pětku- to je porod.....Bojím se, že tam tu zpátečku hodím....
Eva Mužíková
Pane Libánský, zrovna minulý týden jsem chtěla nastartovat a opakovaně NIC... Sakra, vždyť mám novou baterii... To musíš zkrátka Bertíková otáčet klíčkem na opačnou stranu....a jedem
Jana Šenbergerová
Roztomilé příhody. Co by za to mnozí dali, kdyby jen tak "chybovali". :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%