Kubova Huť a cesta na Boubín

Kubova Huť a cesta na Boubín

16. 2. 2015

Tento týden byla u nás silná inverze. Vyjížděla jsem na hory, kde bylo teplo a svítilo sluníčko. Cestou motoráčkem na Kubovu Huť jsme projížděli údolím řeky Volyňky, která pramení pod Světlou horou u Lipky. Postupně jsme projeli mlhou a jinovatkou a ocitli se v pohádkové  zasněžené a prosluněné krajině.

Vydala jsem se nad Oborovec směrem k Lipce. Jsou zde pěkné výhledy na hraniční hory Trojmezí a Plattenhausenriegel. Také jsou vidět za dobrých podmínek Alpy. Na starých jeřábech roste vzácný lišejník - provazovka.Vyskytuje se tam, kde není znečištěný vzduch, na který je velmi citlivá.

Druhý den jsem od nádraží zamířila rovnou na rozhlednu na Boubíně. Cestou jsem potkala paní Mílu , která před odjezdem z týdenní dovolené  toužila vidět Alpy . Hezky jsme si popovídaly, obě obětavé babičky, ale velké cestovatelky. Stále do kopce prošlapanou cestou čtyři kilometry a poslední stovky metrů po dřevěném povalovém chodníku. Cestou vidíme pod sebou moře mraků, jen kouř z Temelína je proráží jako atomový hřib.

Pod rozcestníkem Boubín 1362 m. jsme se zapsaly do vrcholové knihy. Po zledovatělých schodech se vyplazily do prvního patra,  kde už bylo sucho, a  konečně jsme stanuly na vrcholu rozhledny a jásaly nad výhledy, které se nám naskytly. Cestou zpátky jsme potkaly opravdového fotografa - teprve se vydával vzhůru, aby využil zlatou hodinku a západ slunce.To už jsme byly jinde, já ve vlaku a Míla s netrpělivou rodinkou na cestě do Prahy.

 

 

Stránky Kubovy Hutě najdete zde.

fotogalerie naše tipy výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Ráda jsem se „prošla“ krásnou zimní šumavskou krajinou. V teple domova mám zimu ráda. :-)
Hana Rypáčková
Ale Evo, za 5,5 hodin jsi tu vlakem bez přestupu.Můžeš si číst....V 7.20 ti to jede....
Eva Balúchová
Obdivuji tě,že vyrážíš do terénu takhle sama.Já bych se bála.Z Šumavy znám Srní a okolí.Kvilda,Čeňkova pila a nejvíc se mě líbila řeka Vydra. Byla to krásná dovolená.Ráno jsme vzaly batůžky a vyrazily na tůru.Večer v hotelu večeře a bazén. Máte tam nádherně,bohužel pro mě daleko.
Eva Mužíková
Hanko, vždy když se někde objeví Tvá prezentace, odložím veškerou činnost a kochám se. Tak tomu bylo i v tomto případě.... Ty 4 km do kopce, to musel být docela záhul....
Alena Tollarová
No tak to Hanko musel být krásný výlet.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.