Malá díra
FOTO: autor

Malá díra

10. 1. 2017

Zase bude pohoršení, už jen z toho nadpisu. Současný svět mě zase napadl, neprávem!     

Už asi dvacet let odebírám časopis Rozhlas. Doručuje mi ho současná PNS, do poštovní schránky. Když mi ho jednou nedodali, tak jsem to telefonicky reklamoval. Litovali, prý mi dají zprávu, a také dali. U doručovatelů došlo asi ke křížovému výslechu pachatelky - listonošky. Ta trvala na svém, prý mám ve schránce opravdu malou a ostrou díru! Bránil jsem se, že díra je pořád stejná, už od dob tatíčka Masaryka, tedy stejná sto let! Časopis se do ní vždycky vešel. Oni prý to všechno dodatečně napraví.

Asi došlo ke vzdělání v základech gramotnosti doručovatelky, tedy časopis přeložit, nasadit na díru a lehce zatlačit. Pak už je po "neřešitelném" problému. Snad ta doručovatelka nedostala hodinovou výpověď? Pro jistotu jsem si objednal menší formát televizního programu.

Jak mám popisovat požadované jásavé příběhy současnosti, když zažívám jenom takovéhle životní křivdy?!  

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Pan Nekvasil svými články je "přeborník" na blbé kecy.
Oldřich Čepelka
To je recyklovaný článek z února 2015? V tom případě pro mne osvěžení, protože tehdy jsem ještě nebyl na světě i60. Ale jestli se to opakuje pro nedostatek jiných nápadů, tak škoda, ostatní jich mají spoustu, já sám se dost krotím, aby nebylo "přečepelkováno".
Soňa Prachfeldová
A víte pane Nekvasile, že už jsem Vás tu postrádala ? Mohl jste si napsat Ježíškovi o novou schránku, místo menšího formátu tiskoviny, třeba jste byl hodný a dostal byste.
Hana Rypáčková
Jo, vtipné..Ale díra je vlastně v tomto případě schválně zmenšený otvor. Přidaný plech ,nedbale natřený , přišroubovaný na stranách původního otvoru to nasvědčuje. Schránka dost pamatuje.
ivana kosťunová
Také já se přikláním k tomu, že pan Nekvasil má velmi osobitý humor. Někomu se to líbit nemusí-já se jako vždy bavím.
Jarmila Komberec Jakubcová
Pane Miloši, chtělo by to zjistit zda poštovní doručovatelka - pachatelka není náhodou tzv."náplava". To by pak vysvětlovalo neznalost "malé díry".
Marie Magdalena Klosová
Já tedy nevím,ale já bych pana Nekvasila s "jeho životními křivdami" nebrala zas až tak vážně!A pochybuji,že je vážně bere On "za vážné".Prostě si dělá/chce se mi říct,ale neřeknu/ srandu.No ne,pane Nekvasile Miloši ?
Jiří Libánský
Pane Nekvasile. Zajímalo by mě, kdo po Vás požaduje zveřejňování Vašich příběhů.
Alena Tollarová
Stala se mi křivda. V pátek. U polední siesty najednou začenichám se slovy: proboha co to je? barva či lepidlo? Byla to barva, jíž zvaný soukromník natřel podlahu v přízemí. Pro někoho vůně, pro někoho smrad prosákl všemi 8 poschodími našeho udržovaného paneláčku. Škrábalo mě v krku a po chvíli jsem přišla o hlas. Pro mě životní křivda, pro druhého obyvatele našeho bytu chvíle neskonalého klidu. Záleží na úhlu pohledu. Otevřela jsem chodbová okna a vrátila se domů. Oněmělá přece můžu provádět jisté věci, při kterých netřeba velkých řečí. Pro mě štěstí, pro mou polovičku možná křivda. Záleží na úhlu pohledu .... Prohlížela jsem si letáčky, vybrané ze schránky. Díra je velká tak akorát. Dnes proveden druhý nátěr se stejným důsledkem. A tak bych mohla pokračovat .... :)
Libuše Křapová
A vůbec, proč takové prkotiny berete za křivdu? To vás v životě skutečně nic horšího nepotkalo?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.