Láska na misce vah

Láska na misce vah

28. 2. 2015

Kývá se, kývá
láska na misce vah,
na mě se dívá.
Ber, jsem ti na dosah.

Houpe se, houpe,
jak v síti houpací,
představy skoupé,
snění se vytrácí.

Pálí, tak pálí
v záplavě dotyků,
rychle se vzdálí,
láká jen ze zvyku.

Trvá, tak trvá
sepětí nevšední,
myšlenka prvá,
myšlenka poslední.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Pane Františku, oceňuji Váš opět osobní komentář. Jen tak dál, díky.
František MENDLÍK
Když tak vidím ty váhy, napadá mne jeden příměr. Kdysi jsem měl velice milý vztah s jednou vdanou ženou. Měla o patnáct let staršího manžela a dvě děti. Manžel byl člověk modrákový, pořád něco stavěl, pořád něco kutil. Byl ale naprosto nespolečenský, skoupý na slovo, prostě muž na staveniště a ne do společnosti. Tak jsem se snažil. Obracel jsem se k ní jenom tou lepší stránkou a v kecání jsem byl vždycky kadet. Jednoho dne vše skončilo. Paní pravila:,, Posadila jsem tě na misku vah. Na druhé straně je barák, dvě děti a pracovitý manžel. Ty seš sám a tu druhou misku nepřevážíš!"
Alena Várošová
Paní Zuzanko, chápu to tak,že je to jako v životě jednou je líp,jednou je hůř.Láska je sice na dosah,ale v zápětí nám uklouzne na misce vah,houpá se a ztrácí se,chceme ji cítit,ale uniká nám někde nahoru do výšin a zase padá do neznáma.
Soňa Prachfeldová
Moc tomu rozumím Zuzko a i to srdíčko má své výkyvy tím pádem a někdy k naší škodě.
Zuzana Pivcová
Milá Olinko a další, právě tak, jako souhlas a nesouhlas nemusí být jednoznačné, nýbrž mají škálu odstínů, právě tak se může kývat a houpat i láska. Nebylo řečeno, že není. Ona stále je, ale na své misce se jednou vznese výše a podruhé něčím zatížena zvolna klesá dolů. Jsem ve svých výpovědích velmi osobní. Kdo můžeš, pochop.
Marie Magdalena Klosová
Napadá mě,myslím,název jakési sbírky: "Kolik vůní má láska".Je neuchopitelná,nadčasová.radostná i zoufalá,naléhavá,odvážná,někdy tak a jindy jinak.Ale když je v nás přítomna,cítíme ji v každé její podobě.A jsme za ni vděčni.mm
Hana Rypáčková
Ono mi to ulítlo. Vášnivé objetí, padání ze skály, ten prchlivý okamžik? Pohlazení, úsměv porozumění, společné mlčení a tiché souznění,podanou ruku?Svírání srdce, strach a úlevu? Radost a štěstí.Může to být i zlost a nenávist.
Hana Rypáčková
Ale láska je jenom slovo.Co si pod tím pojmem představujete?
Olga Štolbová
Tak nevím - láska a váhy? Láska je něco tak úžasného, buď je, nebo není. Možná, že v našem věku je to už jinak, ale tentokrát, Zuzko, nesouhlasím.
Lidmila Nejedlá
Máš pravdu, Zuzko. V našem věku je láska vždy na misce vah.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...