Jak jsme byli v botanické
zahradě v pražské Tróji

Jak jsme byli v botanické
zahradě v pražské Tróji

3. 3. 2015

Je nádhera se dostat do pražské botanické zahrady a na chvíli býti v tropech. Musíte si odložit v šatně, protože to teplíčko a vlhko připomíná opravdu tropy a nádherné květinky návrat do pralesů v Brazílii či v buši Austrálie nebo Mexiku a na Madagaskaru. 

My máme nejraději orchideje, strelície, ale i palmičky a všechny rostlinky. Barvy orchidejí jsou tak úžasné. Nádherná je i Japonská zahrada, zkrátka botanická zahrada v Praze Tróji je jednou z nejkrásnějších na světě. Pro děti je nádhera vidět a pozorovat, jak se z larev líhnou motýlci. Mým vnoučatům se to tolik zalíbilo, že nechtěla ani domů. Nejvíce je opravdu upoutal tropický skleník Fata Morgana, je to malý prales s jezírky a se vším, co k tropům patří.

Je úžasné tam strávit odpoledne a vidět tu tropickou nádheru i v zimě. Včetně motýlků, což byl pro má vnoučata nejhezčí zážitek

Všem vřele doporučuji, obzvláště s vnoučaty prima výlet!

botanika naše tipy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Tak to je mi líto paní Hanko,neštěstí nechodí po horách,ale po lidech.Znovu se vžívám do situace,kdy.synové přítelkyni se zabil v sobotu jedinný syn v autě.Dva na místě mrtví,třetí těžce zraněný,auto do šrotu.
Hana Šorejsová
Alenko, děkuji, však Vy máte také vnuky, třeba už trochu větší. A máte vitální a milou maminku. Jinak máme stejný osud , i já jsem přišla o syna. Vnoučátka jsou od dcerky.
Alena Várošová
Krásné,nádherné,taky jsem tam v životě nebyla,ani v Liberci a na kole tam nedojedu..Mám to daleko.Pravá babička s překrásnými vnoučárky.To si teda paní Hano užíváte.Tiše závidím.......ne,nejsem závistivá,to se tak říká.
Hana Šorejsová
Miluško, já tam dlouho nebyla, a nyní tam chodím pravidelně , na jaře, v létě , na podzim a v zimě a vnoučata brávám sebou. Je to prima relax a je tam pořád co obdivovat. Opravdu doporučuji. Já to mám kousek . Střídáme to se ZOO.
Miluše Hasenohrlová
Hani po přečtení článku a shlédnutí fotek jsem rozhodla,že do botanické zahrady si uděláme výlet.Já ostuda jsem tam ještě nebyla :-)
Soňa Prachfeldová
Také jsem ještě nebyla, Hanko naladilas mě a fotečky s vnočátky kouzelné !
Eva Mužíková
Liberecká také stojí za to, navštívit jí. Orchideje mám velmi ráda, mám je na východním parapetu v chladu na chodbě a svědčí jim to... nádherné hrdé květiny...
Zuzana Pivcová
O trojské botanické zahradě jsem také jednou s potěšením napsala, líbí se mi celá, ať už ten dodatečně zpřístupněný sever, japonská zahrada nebo skleník a v něm různé příležitostné výstavy. Moc se mi líbí právě pozorovat děti, které opravdu většinou jeví neskrývanou radost nad objevováním živé přírody.
Jana Šenbergerová
Tam bych se docela ráda podívala. S dětmi to muselo být ještě hezčí. :-)
Eva Balúchová
Ano,dnes jsme měli Jean Baptiste Mathey.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...