Blázen neškodný

Blázen neškodný

17. 3. 2015

Žiju sama jenom se svým pejskem v cizím městečku, kde vlastně nikoho neznám. Bylo to ovšem moje rozhodnutí se sem nastěhovat, i když z pudu sebezáchovy, a tak si nemám na co stěžovat. Vždycky jsem byla tak řečeno ukecaná, a teď? No, nic. Sem tam se s někým na ulici pozdravím, prohodím pár slov s prodavačkou, i když to, že bych chtěla deset deka támhletoho salámu, moc slovní zásoby nepobere.

Z nedostatku jiných možností, ale i z veliké lásky ke svému zvířátku, s ním stále mluvím. Ráno se s ním pozdravím, zeptám se, co budeme celý den dělat, a on se na mne upřeně dívá a kroutí moudře hlavičkou, jakoby mi rozuměl. Na svého pejska mluvím neustále. Všechno mu vyprávím a on vypadá, že opravdu chápe. To ovšem nic není. Horší je to, když jdeme na procházku a já mu nahlas říkám: "Dej pozor miláčku, ať tě nepřejede auto. Podívej, támhle jsou kačenky. Nechoď k tomu pejskovi, možná má blechy, a podobně.

Když se náhodou zaslechnu, vyděsím se. Nejen, že jsem nahlas urazila paničku "zablešeného" psa, ale lidi si můžou myslet, že jsem blázen. Poslední dobou se to nějak zhoršuje. Já vůbec venku s pejskem pusu nezavřu.

Ještě jednu věc mám důkladně promyšlenou. Každý den mluvím v telefonu se svou kamarádkou, která bydlí ode mne ale daleko. Mám strach, kdybych ve svém bytě zůstala tuhá, že mě nikdo hodně dlouho nenajde. Já jsem sama sobě ukradená, ale co pes? Kamarádka ví, že když se jí jednoho dne v telefonu neozvu, že má okamžitě zachraňovat psa.

Možná, že už blázen jsem. Jediné štěstí, že snad blázen neškodný.

domácí mazlíčci
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Foltýnová
Měla jsem pejska,kříženého maltézáčka.Jeho máma se zaběhla se sousedovým pejskem,rasu nevím.Milovala jsem ho nejen já ,ale celá naše rodina.Bylo to jako moje třetí dítě.Chovala jsem ho,povídala si sním a myslím,že Endy,tak se jmenoval,rozuměl.On nám ale před dvěma roky odešel do psího nebíčka a já i teď kdy píšu tento vzkaz ,pro slzy nevidím.Moc mi chybí.V ulici máme hodně pejsků,Štěkají na kolemjdoucí.A já na to .Ahoj no to jsem já,snad bys na mně neštěkal.Řekla jsem jim to několikrát,znají můj hlas ,tak teď když jdu,tak slyším jen baf,beru to jako pozdrav a když mám čas,tak se i zastavím a povídám mu.Manžel se směje a kroutí hlavou,že toto ještě neviděl,aby si někdo povídal s pejsky.A to si myslím,že jsem docela normální ženská .Tak že jsem jako Vy.Já už i uvažovala,že bychom si pořídili nového psa,ale už máme své roky a kdybychom odešli,tak zvíře teskní jako člověk.Což jsem viděla ve filmu Hačiko.Na Facebooku chodím do skupiny Máme rádi psy a pročítám mnohdy kruté osudy pejsků díky hyenysmu některých majitelů.Tak že buďme rády,že jsme takové jaké jsme.
Hana Rypáčková
Bylo to to na tebe ,Hanko, ale koukni do vzkazů,domluvíme se mimo chat.Přijmi mé přátelství, na Zoju mám kontakt už dávno.
Hana Šimková
Aha, tak to na mne asi nebylo. Je tu moc Hanek
Hana Šimková
Tak jak se domluvíme.?Chcete?
Hana Šimková
Tak jak se domluvíme.?Chcete?
Hana Rypáčková
Ano, jsme my tři v takovém trojúhelníku.
Hana Šimková
Zojo a Hanko kde chcete udělat babinec. Vy bydlíte někde okolo Strakonic?
Hana Rypáčková
Zojo a Hanko -jsem pro.Babinec můžu. A od 13. 4. -16.4.jsme v Soběšicích...Jste na chaloupce?
Marie Magdalena Klosová
Milá paní Hanko, Vy skvěle "vládnete" slovem a vtipem.nenechejte si nikým do toho mluvit.Co se týče bláznovství,ve svém okolí určitě vedu.A to nemám pejska,ke kterému bych promlouvala.Snažím se aspoň jen nepatrně otvírat ústa.Ale je mě bohužel slyšet.Zdravím z Ostravy.Ale kam?
Jana Šenbergerová
Nemáme doma žádná domácí zvířata, ale často dáme řeč s mazlíčky našich přátel. Když zemřel manžel, zůstala jsem v našem bytě sama. Jednu zimu jsem si moc dobře rozuměla s mouchou, kterou jsem vzala na milost a nevyhnala ji do mrazu. Co nemusím, nezabíjím, ale propouštím. Nikdy bych nevěřila, že je možné mít vztah s hmyzem. Většinou jsem o ní nevěděla, ale jakmile jsem večer usedla k počítači, okamžitě mi přiletěla dělat společnost. Reagovala na varování, ať mi neleze po tom, co zrovna čtu. Bylo zajímavé vidět, jak se potom drží na okraji monitoru. Když ji pak nějaká návštěva zabila, docela mi naše společné večery chyběly. Někdy si popovídám sama se sebou, i když už nejsem sama. Většinou si neodporuji, občas se i pochválím. Moc hezky jste mi připomněla moje "bláznovství". Na světě jsou nebezpečnější blázni, nemyslíte? Přeji vám i vašemu pejskovi krásné společné chvíle.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.