Romantika v čase

Romantika v čase

21. 3. 2015

Zima za sebou ještě nezavřela dveře, jaro jen nesměle vystrkuje „růžky“ a bez ohledu na občasné sluneční paprsky se Vám zdá, že Vás nečeká nic než nuda a šeď? To však není pravda!

Zamysleme se, co udělat a jak to zařídit, abychom do svého života vnesli trochu romantiky. Když chybí příležitost, musíme si ji vytvořit. Zkusme si napřed ujasnit, jaké představy o romantice vlastně máme.

Každého láká něco jiného a není důvod, proč se k něčemu nutit jen proto, že to považují za romantické ostatní. 

Jaký typ jste Vy? 

Pro někoho je tou nejromantičtější věcí květina, milenčin šátek a knížka básní.

Někdo dá přednost romantice táborových ohňů, tónů kytary a nostalgických písní.

Jiný má „viktoriánskou“ představu romantiky, starorůžové hedvábí, bruselské krajky, usušené voňavé plátky růží a šňůry perel v dřevěných šperkovnicích.

A co takhle romantika exotická, spojená s historií či modravými dálkami? Pirátská galéra, azurové moře, korálové ostrovy.

Anebo ještě něco tajemnějšího, čarodějové, víly a skřítkové z pohádek.

Pokud v tom máte jasno, zbývá jen změnit sen na skutečnost a začít vyhledávat příležitosti či akce, ve kterých tu „svoji“ romantiku najdete. Vypravte se na večer poezie, vydejte se do přírody, cestujte! Choďte na romantické filmy a čtěte romantické knížky. Můžete také využít toho, že právě vrcholí plesová sezóna. 

Záleží jen na Vás, co si vyberete, aby nejen Máj, ale celý rok, byl naplněn láskou, štěstím a radostí!

Moje próza
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Děkuji za komentář paní Šorejsová. Příjemné romantické cesty.
Hana Šorejsová
Dano moc hezky jste to napsala, a s jarem je vždy lépěji a lépěji. Azurové moře, korálové ostrovy , ale jakékoliv cestování je krása, spojená s romantikou.
Dana Kolářová
Děkuji za komentář, pane Farský. S přibývajícím jarem bude i depky ubývat. Přeji hezké jarní dny.
Libor Farský
Vyprávěla mi kamarádka, jak se na gymplu holky zeptaly svého oblíbeného učitele, jestli je romantik. Odpověděl: Tak Roman se jmenuji, ale tik snad ještě nemám". Se mnou je to horší. Na rozdíl od pana Tomáše Horáčka se mi stále ještě nedaří zimní depky zbavit ani s léky a už to vypadá i na ten tik. Písničky u ohýnku si nemám s kým zazpívat, ale naštěstí umím sdílet romantiku imaginární ve Vašem hezkém článku, paní Danuško. Díky za ni.
Hana Rypáčková
Když já nerozumím, co je to virtuální romantická noc. Něco jako sex po telefonu, Skypu? Jasně milostné dopisy... Připadají mi romantické chvíle jako snídaně do postele, mlčky si vedle sebe číst každý svou knížku,hodně si povídat o obyčejných věcech, které se dějí, když spolu nejsme...Samozřejmě výlet, posezení se sklenkou, zatančit si, pomazlit se.... Člověk je nebo není romantik. Plzáka jsem viděla v divadle ve dvacetisedmi jednou, měla jsem už děti a nechápala jsem, že radí zatloukat, zatloukat a jak se má manželka po manželovi vinout a lísat..Už jsem ho pak nevnímala...takže ani nevím , co je lopatovitý, zemitý atd...
Marie Magdalena Klosová
Díky za romantický "bazar".Já zůstávám u té květiny,nejraději růže,eventuálně číše vína.I když vlastně i naše výlety na hrady a zámky mají v sobě kus romantiky.Ale děvčata pozor,romantickou lásku zavrhněte,ta,aby zůstala romantickou,musela by tragicky skončit! Viz Vilém a Jarmila.
Dana Kolářová
Souhlasím, Zuzano, dva jsou víc než jeden. A také bych si vybrala táborák s kytarou. Díky.
Soňa Prachfeldová
Dano, romantika je snad zjara všude, jen otevřít oči. Děvčata už zase mají holá záda, mládí se líbá jako o závod, ptáčkové švitoří a tulí se k sobě a já jsem romanticky nasadila helmu a šlápla do pedálů, dnes prvně a asi usnu u tv :-)
Dana Kolářová
Jani, děkuji a je dobře, že vás romantika provází.
Dana Kolářová
Vida pane Horáčku, na hausbót jsem zapomněla. :-) Děkuji za komentář.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.