Berličkový autobus

Berličkový autobus

23. 3. 2015

Je to pražská linka autobusu 193. Dnes ráno jsem jím musel jet. Vyjíždí z Nuslí, pak jede kolem periferního hřbitova, polikliniky a dvou nemocnic v Praze 4. V pražské čtvrti Nusle ještě žije mnoho velmi starých penzistů. Ti se ráno, plní sil a života, vydávají na cesty k lékařům a na hřbitov. Jiní s velkými taškami vyrážejí na nákupy levných potravin. 

Dnešní řidič byl sadista. Zjevně neměl rád staré lidi. Byl nervózní z jejich pomalosti. Oni se přece vezou zadarmo a z dlouhé chvíle, on musel pracovat od časných ranních hodin! Jakmile nastoupili, hned zavřel dveře a rozjel se. Ani důchodci nestačili usednout. Penzisté pak padali jako mouchy, naštěstí na prázdná sedadla.

Když chtěli vystoupit, rychle zavřel dveře. Křičeli: „My chceme vystoupit!“ Nezastavil. Tak museli jet o stanici dále. Při druhém výstupu se staří manželé hodně soustředili a stihli dokonce i vystoupit. Stařec na stanici nabral sil a doběhl před šoféra. Zadíval se mu do očí a významně si před ním odplivl na chodník. Ale tomu to nevadilo.

Pak se chystal vystoupit další, ale už osamělý muž. Také to nestačil a jen sípal "stát, zastavit"! Bylo to marné, jeli jsme dál. Na příští stanici nelenil a také si hbitě doběhl dopředu a před řidičem si uplivnul. Ještě stihl praštit holí do okna odjíždějícího autobusu. To už byl ten den naštěstí poslední plivanec za té jízdy. Dál jsme pokračovali bez slin.

Nastupovali další penzisté s brašnami. Šofér zařval: „Á jé, penzisti zase jedou nakupovat žrádlo!“

O něco mladší paní na obranu penzistů vyjekla: „Nám starým už to nejde tak rychle!“

Nakonec se chystala vystoupit vetchá stařenka s podpůrným kolečkovým zařízením. Mladý muž se jí nabídl, že jí pomůže. Řekla: „Vy mladí chcete, abychom my staří už šli na ukončování!“ Tvrdil jí, že ona je ještě mladice. S jeho pomocí se jí podařilo vystoupit bez problémů a jemu se dokonce podařilo opět rychle naskočit.

Vzniká otázka, kdo a komu v demokracii má být vzorem? Zda mladý brutální řidič či plijící penzista? Nejspíš ani jeden! 

Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
Pane Nekvasile,nenechejte se odradit nezájmem a pište dál.Vaše postřehy jsou zajímavé,i když často pro mnohé nepříjemné.Ale ani před těmi se nedá "strkat"hlava do písku.Až odezní vášně kolem módní soutěže,určitě se čtenáři/řky vrátí.
Marie Magdalena Klosová
Jako obyčejně si hrajete s realitou.Hulvátství,nezávislému na demokracii,se zřejmě neubráníme.Hulvát je a zůstane hulvátem,nehledě na své stáří,vzdělání a politickou příslušnost,či režim,ve kterém žije.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.