Zatmění Slunce

Zatmění Slunce

20. 3. 2015

Před polednem došlo k částečnému zatmění Slunce. Vybavili jsme se tmavými skly a přerušili pracovní proces. Přece už za pět miliard let přestane Slunce svítit! Museli jsme si pospíšit. Pozorovali jsme úbytek světla a ochlazování. Vidět bylo jako měsíček.

Kolem plotu šla velmi stará žena s holí. Někdo jí asi nakukal, že při zatmění se může i umřít. Uvěřila tomu, a proto raději vyšla na ulici, do bezpečí. Tak se vžila do pomyslného konce světa a jejího života, že hrůzou omdlela a padla. Někdo přivolal sanitku, a ta ji rychle odvezla do blízké nemocnice.

Odpoledne mi přišla zpráva z mého letního sídla v Hnojákově. Při stmívání tamní slepice prý sklopily hlavy a začaly zalézat do kurníků.

Plný sluneční svit se po obědě opět plně obnovil a zatím se nic divočejšího nestalo. Dít se bude až před osmnáctou hodinou, to se v Praze začínají vylupovat banky.

Můj příběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Slavíková
Taky jsem hledala, přes co se koukat. Dvoje sluneční brýle (moje dioptrické a jedno obyč) byly málo, tak jsem přes svoje brýle složila dvě vrstvy černé fólie, do které byl zabalený včerejší balík. A bylo to akorát! Jen jsem čekala, že se opravdu zešeří či ochladí, ale "zbytek slunce" to stačil zachránit.
Marie Magdalena Klosová
Tak těm slepicím se nedivím,chodí spát sotva se zešeří,tak jim to asi připadlo vhodné.Já jsem,ba naopak nezalezla,ale koukala a fotila.Taky nejsem slepice. Co když už se to víckrát nepodaří!?
Eva Krausová
Zdenko J., Vy jste mne tedy pobavila. Jste urputná, když něco chcete,dosáhnete toho. A ještě, byť jste málem vyhořela..., jste měla zážitek, který za to stál, že?
Jana Šenbergerová
Na jasném nebi dnes slunce zářilo jako divé, proto se opravdu poněkud zešeřilo, ptáci přestali zpívat a citelně se ochladilo. Protože u nás není co vylupovat, ulice se navečer vylidní a já mohu v klidu loupat ořechy, nebude-li mě příliš loupat v kříži.
Zdenka Jírová
Také jsem neodolala zhlédnout nezapomenutelný zážitek jakým je, byť jen částečné, zatmění slunce.Na poslední chvíli jsem zjistila, že nemám skrz co se dívat. Po kratším hledání jsem našla kousek skla a nastal druhý problém- čím ho očoudit? Zkusila jsem hadr - nic, papír- nic. Našla jsem zbytek svíčky od Vánoc- svíčka hořela jasným plamenem. Nakonec mi to došlo a do jejího plamene naházela vyškrtané sirky, které dodaly kýžený čmoud na sklo. Zabránila jsem tak vyhoření kuchyně díky dalším pokusům a mohla se podívat na sluníčko. Byl to nádherný zážitek a moje "utrpení" stálo za to.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.