Velikonoce nabídnou
poslední letošní lyžování

Velikonoce nabídnou
poslední letošní lyžování

2. 4. 2015

Podmínky pro lyžaře na tuzemských horách zlepšily desítky centimetrů sněhu, které připadly v posledních dnech. Některé skiareály na prodloužený velikonoční víkend znovu otevřely, do hor budou moci někde vyrazit i běžkaři. Po Velikonocích se ale většina provozovatelů chystá ukončit sezonu. Menší horská střediska zastavila vleky už dřív. 

Dobré podmínky pro lyžování slibují na víkend krkonošské areály. Například na Černé hoře napadlo za poslední dny až 30 centimetrů sněhu, celkem je na sjezdovkách až 80 centimetrů. „Ačkoliv je duben, tak vzhledem k tomu vydatnému sněžení jsou podmínky pro lyžování parádní, lyžuje se na prachovém sněhu, na kterém jsme naposledy jezdili v lednu,“ řekl Petr Hynek ze SkiResortu Černá hora – Pec, kde je stále v provozu celkem 22 kilometrů tratí. 

Ve Špindlerově Mlýně jsou otevřené sjezdovky na Medvědíně, Horních Mísečkách, ve Svatém Petru a na Stohu. Přes týden byl v provozu také Harrachov, na velikonoční víkend spustí vleky areál ve Vítkovicích, na Benecku a v Rejdicích. 

V Jizerských horách budou otevřené od pátku do neděle střediska Ski bižu, na Tanvaldském Špičáku a Severáku v Hraběticích. Rolby upraví stopy pro běžkaře na magistrále od Bedřichova až ke Smědavě. 

Sníh připadl také v Orlických horách. „Ve Skicentru panuje pravá zima, o jaké se nám ani na Vánoce nezdálo,“ uvedli na svém webu vlekaři z areálu v Říčkách. V provozu budou také orlickohorská střediska v Červené Vodě, Dolní Moravě a Čenkovicích, i když některá v omezeném rozsahu. 

Na Šumavě mohou lyžaři oslavit Velikonoce na sjezdovkách skiareálu Zadov, Nad Nádražím v Železné Rudě a také v Kvildě, kde původně ukončili sezonu minulou neděli. „V sobotu, neděli i pondělí se bude lyžovat, napadlo tady 25 centimetrů sněhu, na víkend budou znovu upravené stopy pro běžkaře," sdělil kvildský provozní Richard Jirouš. Některé běžkařské trasy hodlá protáhnout také obec Modrava. 

V Krušných horách lyžování o velikonočním víkendu slibují areály Klínovec, Bublava a Boží Dar. Na sjezdovkách Klínovce leží 15 až 20 centimetrů prašanu, od areálu Novako bude možné nastoupit i na běžkařské trasy. 

V Jeseníkách napadlo od začátku týdne zhruba 30 centimetrů sněhu a v nejvyšších partiích hor nyní leží až 120 centimetrů. Areál v Branné změnil plány a s novým sněhem znovu otevřel. „Vypadá to, že se lyžovat bude i příští víkend,“ řekl provozovatel Rostislav Procházka. I po Velikonocích bude otevřené také nejvýše položené tuzemské středisko na Ovčárně. Lyžařská střediska v Ramzové a Petříkově naproti tomu chtějí po nadcházejícím víkendu zavřít. 

Také v Beskydech po Velikonočním pondělí lyžařská sezona definitivně skončí. O prodlouženém víkendu pojedou vleky jen v Bílé a Mezivodí na Frýdecko-Místecku, na svazích je v průměru kolem 40 centimetrů sněhu. 

lyžování Velikonoce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...