Jarní fotopříběh:
Námluvy vlhy pestré

Jarní fotopříběh:
Námluvy vlhy pestré

11. 4. 2015

Loni jsem měla to štěstí, že při procházce jarní přírodou jsem pozorovala námluvy vlhy pestré. U vlh to chodí tak, že samička čeká na větvi a sameček přilétá s nabídkou potravy.

Včela, vosa, čmelák, vážka, motýl a podobně. Samička potravu přijme, pak se přikrčí a přitiskne k větvi. Sameček se postupně přitulí blíž a pak následuje páření. Je to úžasné divadlo. Musíte být nenápadní a v naprostém klidu, abyste je nerušili.

Příběh byl vyfotografován na jižní Moravě.

 

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názevm Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.
Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
JIŘINA HORKÁ
Tento fotopříběh se mi moc líbí. Je to o veliké trpělivosti,a komu se hned tak poštěstí zachytit takovýto moment?Nádherné.
VANDA Blaškovič
Jarní příběh z říše ptáčků jako vyšitý! Srdce plesá. Neskutečně krásné fotografie, paní Korbelová. Porota to nebude mít lehké..
Soňa Prachfeldová
Úžasné fotky, povedlo se Vám to dokonale !
Alena Várošová
Tak tohle se jen tak někomu nepodaří.Nádhera paní Marie a gratuluji nejem k výstižnému,krátkému článku,ale k nádherným fotografiím. Kdo si počká,ten se dočká.
Zoja Sedláčková
Krásné fotky, velká trpělivost. Doufám, že se s námi podělíte i o další fotopříběhy.
Zdenka Jírová
To je moc hezký námět i provedení, byla to opravdu šťastná náhoda, že se vám celý akt podařilo nafotografovat. Já také při procházkách v přírodě vidím zajímavé situace, ale bohužel, nemám v pohotovosti foťák nebo nejsem na správném místě. Je to veliký úspěch, že se vám to povedlo.
VANDA Blaškovič
Nádherné fotografie!
Dana Kolářová
Pohádkový jarní foto příběh. Skvělé spojení trpělivosti a foto umění.
Jana Šenbergerová
Tuhle vlhu jsem v přírodě ještě neviděla. Děkuji za úžasný pohled do jejího partnerského života.
Zuzana Pivcová
To se asi jen tak někomu nepodaří, nafotit tak zajímavý "příběh". Šťastná náhoda, trpělivost, umění, to vše zapůsobilo a je tu tahle krásná série snímků.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.