Noční cesta s kočkou aneb trucovat se nemá
Ilustrační foto: Pixabay

Noční cesta s kočkou aneb trucovat se nemá

23. 2. 2022

Dcera si odvezla do Prahy koťátko naší kočky Piginy. Dala mu jméno Triš podle jedné modelky. A rozmazlovala ji. Z koťátka vyrostla krásná kočičí modelka s mourovatou lesklou srstí, milovala své páníčky a k ostatním se chovala odtažitě.

Když se mladí přestěhovali ze Smíchova na Žižkov, kočka utrpěla šok. V nestřeženém okamžiku utekla a ztratila se někde ve sklepení velkého domu. Marně ji volali, hledali, plakali. Uplynuly čtyři týdny. Triš nikde.                                                                                                       

"Bez kočky nebudeme," rozhodla dcera a odebrala se do útulku. Dcera je dobrák. Vždycky pomáhala nejslabším, bojovala proti nespravedlnosti, v tanečních chodila pro nejmenší chlapce, a tak si domů přinesla ubohou, hubenou, vystrašenou kočičku, která se bála i tikotu hodin a pohybovala se přikrčená k zemi. Dala jí jméno Mortyš. Bylo nám jí líto. Jenže večer za dveřmi bytu bylo slyšet tiché mňoukání. Triš se vrátila. Co teď? Hlava rodiny rozhodla. "Mortyš půjde k babičce. Má zahrádku a velký byt. Tak se i se i stalo.

Moje kočka Pigi ji přijala. Olízala jí ouško a udělala místo na mém klíně. Pigi se dívala na televizi, Mortýsek na mne. Byla na mně závislá. Když jsem odjela, stresovala se a čůrala do rohu místnosti. Byla to hrůza. A tak, když mne povolala dcera na pomoc, řekla jsem: "Mortýsek jede se mnou". Byla to chyba. Rozmazlená Triš jí ubližovala, bila ji a Mortyša ve stresu čůrala do rohu obýváku i tam. Po dvou dnech dcera rozhodla, že ji zavřeme na noc do koupelny.

"To v žádném případě. Zavřete si tam Trišku."
"Ta je tady doma, prohlásila dcera, půjde tam Mortyš."
"Nepůjde, to raději odjedeme domů." A už jsem sháněla přepravku. 

"Teď na noc nikam nepojedeš!"
" Tome, pojď sem, babička se nám zbláznila."

Tom je hlava mapa. "Babi, můj kolega jede po půlnoci z práce do Hradce. Odvezu tě mezi zprávami k pumpě na jižní spojce a on tě tam nabere." Tak jsem se ocitla v 0.20 hod. s kočkou u krajnice na jižním obchvatu Prahy.

Zastavilo mi první auto, nějaká dodávka.
"Tak kam to bude, kočičko?"
"Na vás tady nečekám!"

Za moment přirazilo ke krajnici další auto.
"Vy jste dva? S vámi nejedu."
"Jeď, ňáká zmatená vykopávka," zaslechla jsem.

Uvědomila jsem si, že vlastně vůbec nevím, s kým mám jet. Volala jsem dceři a ptala se, jaké auto má ten pán, co mě poveze, že mi zastavují cizí auta. "Snad nestojíš u krajnice? Myslí si, že jsi prostitutka, proboha, jdi do restaurace, on tě tam vyzvedne. Je to pan Marek." Fajn, dík.

A už ke mně přijíždí auto, řidič otvírá okénko a ze mne vyjelo: "Jak se jmenujete?" "Krávo!" A odfrčel. Poodešla jsem k restauraci. Obloukem přijelo auto, pán se představil a já jsem šťastně dojela s Mortýskem domů.

Od té doby tvrdím, že lehké holky to nemají těžké, a že trucovat se nemá! A naše rodina? Ta se dokáže zvířatům i obětovat.

domácí mazlíčci Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 31 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Měchurová
V únoru mi článek unikl. Teď jsem se moc pobavila. Kočky miluju všechny i ty tvrdohlavé.
Hana Polednová
Limi, krásný příběh s kočičkou i s Tvojí rodinou, moc se mi líbí.
Lenka Kočandrlová
Kočky jsou nejlepší....máme dvě,ale po dvou letech se ještě jen sotva snášejí, tři jsou toulavé jen přijdou odněkud se nažrat,a dvě od sousedů chodí na mléko.Když je venku hezky,je to krásný obrázek,jak jsou kočky rozmístěny po lavicích,stromech a jiných vyvýšených místech...
Jana Jurečková
Krásný příběh.
Marie Seitlová
Limi, veselý příběh, moc se mi líbil.
ivana kosťunová
Hlavně že se máte všichni rádi !
Dana Puchalská
Vida, další hezký článek z archivu. A já děkuju.
Anna Potůčková
Lidmilko, hezký článek a řešila bych to stejně jako Ty. A věř, že jsi mě i článkem rozesmála.
Margita Melegova
To je teda zazitek, o odvaze stat v noci u cesty ani nemluvim.
Naděžda Špásová
Limi, pobavila jsem se. Zjistila jsem, že to bylo už dávno, napiš něco ze současnosti, určitě máš spoustu zážitků. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...