Jarní fotopříběh: Barevná 
módní přehlídka

Jarní fotopříběh: Barevná
módní přehlídka

14. 5. 2015

Jsem teplomilná. Prosím nezaměnit s jiným podobným výrazem. Zkrátka jsem zimomřivá a zimu mám ráda jen z okna. Miluji jaro a probouzení přírody. Letos jsem si musela na jarní procházky dlouho počkat a jen vzpomínat:

Jak jsi krásná, vesničko v květu,
líbíš se všem, celému světu.

Narcisky z dálky žlutě září,
na bílé jabloni nepoznáš stáří.

Koncert zpěváčků v korunách stromů
a šeříky tak omamně voní,
na té cestičce vedoucí domů,
jak lehce se chodí po ní.

Krásný teploučký den mne v pátek 8. května 2015 vylákal na první letošní výlet na kole. Minulé roky jsme jezdívali s miláčkem často. Naše společná jízda na kole mívá vždy stejný scénář. On si šlape ve svém tempu a zmizí mi někde za obzorem. Po nějaké době zastaví, vydýchá se, pokochá projíždějícími cyklistkami, a když konečně zpocená dofuním v téměř infarktovém stavu, zavrtí udiveně hlavou, kde jsem se tak dlouho courala, odpočatý nasedne opět na kolo a pokračuje k cíli. A já, totálně vyčerpaná, znova jen můžu sledovat jeho vzdalování a na nějaké focení nemám ani pomyšlení. A proto jsem miláčka dnes nechala doma a vyrazila na lov sama. Samozřejmě ne s touhou ulovit jiného miláčka, ale foťáčkem zachytit tu jarní krásu. A dobře jsem udělala. Kostival, pryskyřník, šeřík, sedmikráska, pampeliška...pózovaly jak naše zralé modelky a spoušť cvakala. Kam se hrabe Saudek!

Doma jsem zjistila, že se musím Saudkovi omluvit. Úspěšnost zdařilých obrázků asi tak 1:20. Zlatý digitál! Kdybych to fotila na film, asi by mě kleplo. Několik snímků se přece jen vybrat dalo a nyní se můžete mou módní jarní přehlídkou potěšit i vy.

P.S.  Ve žlutém není tulipán, jak by se na první pohled mohlo zdát. Je to květ pryskyřníku a teprve až doma na obrazovce PC jsem zjistila, že ten malý brouček je mlaďoučká kobylka luční.

Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helenka Vambleki
Moc všem děkuji za krásná slova, jsem ráda, že se vám moje obrázky líbí. Včera a dnes se věnuji trochu jiné kytičce - jsem prodejce Ligy proti rakovině a prodávala jsem květinky měsíčku lékařského na podporu boje s rakovinou. Už jsem prodala 300 a teď jedu ještě před ostravské divadlo J. Myrona, tam se mi včera podařilo asi během půlhodiny prodat skoro sto kytiček. Hlavní den sbírky byl sice včera, ale dnes se ještě může doprodávat, tak jdu znovu zkusit štěstí.
Eva Mužíková
Helenko, není nad rozkvetlou louku plnou pampelišek a sedmikrásek.. všechny ostatní fotečky jsou opravdu profi, hezké pokoukání..
Jana Šenbergerová
Helenko, tvůj repertoár se mi líbí mnohem víc než ten pana Saudka. Jaro, ale nejen ono, nás stále překvapuje svými nápady i barvami.
Dana Kolářová
Poetický Jarní fotopříběh, Helenko.
Alena Várošová
Nechci se pakovat,ale stejně budu.Náderně jste to všechno popsala i s básní a oči se nejvíce pokochají krásou květů.Děkuji.
Blanka Hlobilová
Moc hezké fotky. Povídání vtipné a pěkné. Na tom kole jsem se viděla !
Hana Rypáčková
Přehlídka jako na molu.Moc to kytičkám sluší.
Lidmila Nejedlá
Ahoj, Helenko Červenko. Krásné kvítí jsi nafotila a je to skutečně přehlídka barev do zahrádky, na louku i do sadu. Hezké. A neboj, kolo určitě natrénuješ.
Alena Tollarová
Zrovna včera jsem fotila na makro. A že je to fuška. A pak mnohokrát doma zklamání. :) Lila se mi líbí nejvíce.
Jaroslava Handlová
Helenko, vybrala jsi rozkošné modely. Možná, že pan Saudek sem také nakoukne a pochválí Tě? Hlavně, že už jsi opět zvládla kolo a že můžeš chodit na procházky. Verše i vyprávění je pěkné!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.