Excelentní Jágr zařídil
postup do semifinále!

Excelentní Jágr zařídil
postup do semifinále!

15. 5. 2015

Čeští hokejisté si opět zahrají o medaile z Mistrovství světa v hokeji. Po bravurním výkonu, díky kterému porazili ve čtvrtfinále Finsko 5:3 se v zápase s Kanadou pokusí v sobotu o postup do finále šampionátu.

Češi začali čtvrtfinálový zápas skvěle, od první minuty rozebírali finskou obranu, tlačili se k bráně a dostávali se do šancí. Obrovský tlak přetavil v první gól Čechů v deváté minutě zápasu útočník Jan Kovář. Češi hráli s chutí po celou první tetinu, jenže dvě a půl minuty před jejím koncem zchladili české emoce Finové vyrovnávacím gólem. A podruhé udeřili Finové na začátku druhé třetiny, když Jussi Jokinen využil závar před Pavelcovou brankou.

Náš tým po tomto gólu lehce ztratil koncentraci, ale skvělé publikum hráče burcovalo a byl to Jaromír Jágr, který zařídil vyrovnání. Čechům po tomto gólu narostly křídla, díky tlaku si vynutili přesilovku, v níž dostal český tým do vedení opět útočník Kovář.

Finové se však nevzdávali a v páté minutě třetí třetiny vyrovnal stav utkání Fin Barkov na 3:3. Zdálo se, že utkání míří do prodloužení, jenže hvězdný Jaromír Jágr si objel finskou branku a nekompromisně zavěsil čtyři minuty před koncem utkání. 

Finové ve snaze vyrovnat zvýšili tlak, několikrát se řítili na českou branku, avšak česká obrana pracovala tentokrát dokonale. A když pak v power play vyhrál buly český útočník Sobotka, střelou přes celé hřiště umístil kotouč do prázdné branky a Čechy tak posunul do semifinále. V něm se český tým utká v sobotu s Kanadou.

Tipovačka pokračuje

Skvěle si v naší hokejové tipovačce vede paní Alena Vaníčková, která si díky správnému tipu - ve které minutě padne první gól Čechů v zápase s Finskem - upevnila vedoucí postavení v průběžném pořadí soutěžících. Ovšem vyhráno ještě určitě nemá, už dnes vypíšeme další tipovací příležitosti a ve hře bude minimálně 15 bodů.

Tipujte a hlavně držte palce českým hokejistům!

hokej
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Jágr zase bodoval,je skvělý ve svém věku.Český hokej žije....A fandíme dál!!!
Dana Kolářová
Povedlo se! Postupujeme. Děkujeme za skvělý výkon našim hráčům v čele s Jaromírem Jágrem!
Miroslav Štorch
Po dvou třetinách Česko vede nad Finskem 3:2, tak snad vedení udrží až do konce. Nejlepší by bylo přidat nějaký gól navíc. :-) V přípravném utkání v Brně před MS jsme Finy porazili. Ale každý zápas je jiný.
Hana Čadová
Budou to nervy! Budeme držet palečky a věřit, že hoši postoupí!
Dana Kolářová
Určitě si přejeme, hráči i fanoušci abychom vyhráli a postoupili. Ano, věřme, že se bude dařit a Do toho!
Květoslava HOUDKOVÁ
Už aby hokej skončil! a všichni odjeli tam, kde jsou doma. Praha si chvíli oddechne a bude očekávat nějaký další "blázinec".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...