Jarní fotopříběh: Moje krásy Beskyd

Jarní fotopříběh: Moje krásy Beskyd

20. 5. 2015

Jaro, nejmilejší roční období. Co začne zima, se ho nemohu dočkat... U nás na Jablunkovsko -Těšínsku je jaro obzvlášť krásné. 

Každý rok v květnu se vydávám na denní túru do Beskyd. Díky mé, doufám dobré, životosprávě si to i v 70 mohu dopřát. 

Vstanu v 8.00 ráno, celý natěšený se dojdu po probuzení osprchovat a rychle nasnídat. Nasednu do auta a jedu do Horní Lomné, což je malinká obec kousíček od hranic se Slovenskem. Zde si v obchůdku nakoupím něco k snědku a vydám se vstříc beskydským pahorkatinám a lesům. Povinná výbava je samozřejmě i fotoaparát, nejsem žádný kumštýř v oboru, ale rád fotím detaily.

První zastávka je Tradičně u Glodno Vody, což je nádherná romantická studánka, v hlubokém lese, skoro jako v pohádce. Od Glodny Vody na západ je další krásná studánka Malý Polom, u které vždy obědvám. Posilněný se vydávám na sever směrem k pramenu řeky Morávky, kde je silně kyselá půda, proto je zde také velká koncentrace mechu. Poté už skoro zničen vyrážím na severovýchod směrem k potokům Upaloný a Suchý. 

V pozdním odpoledni docházím již zcela zničen nazpět do Horní Lomné.

Ale příští rok si to (snad) dám zase. Jsem optimista a věřím, že se toho dožiji.

 

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názevm Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.
Jarní fotopříběh
Autor: Oscar Stern
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zoja Sedláčková
Na třetí fotografii je tekoucí voda. Všechny fotky jsou krásné. Jen ty Beskydy tam chybí :-).
Zdenka Jírová
Fandím vaší fyzičce. Máte moc hezké fotky z přírody, taky ráda venku fotím.
Marie Magdalena Klosová
Krásný výlet a krásné fotky.Kolikpak ujdete kilometrů?Zdá se mi to dost náročné.Zdravím z Ostravy
Dana Kolářová
Moc hezké krásy Beskyd.
Eva Balúchová
Právě se nacházím v jiné části Beskyd,ale je tu opravdu nádherně.Chodím taky sama jenom s mobilem a vizitkou hotelu v kapse.
Zuzana Pivcová
Fandím Vaší vitalitě a příspěvek chválím po všech stránkách.
Alena Tollarová
Nádherný otakárek! Škoda, že jste nepřidal fotky studánek a mechu, to mám ráda. Snažím se rozluštit, co je na třetí fotografii, ale vážně nevím. Na tabletu to nepoznám. Potřebovala bych nápovědu.
Hana Rypáčková
Je tam krásně.....A sám jen s mobilem? Tam je Mionší ?Prý už je stezka parkem povolena jen s průvodcem a za peníze??Příště prosím o výhledy, prostě víc fotek, pro nás z daleka.
Lidmila Nejedlá
To je hezké, pane Oskare, že jste popsal svoji cestu od studánky ke studánce, k potokům a říčkám. Uvádíte názvy, které vůbec neznám. Tak poučena, Vám děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...