Špatně nasazená hlava

Špatně nasazená hlava

30. 5. 2015

"Pane doktore, mám pocit, že mám špatně nasazenou hlavu a ještě ke všemu s ní nemůžu hýbat", povídám ortopédovi, ke kterému jsem dostala doporučení. Poslal mě na rentgen a po prohlídce snímku řekl, že tak strašnou artrózu ještě ve svém věku neviděl (a byl určitě ještě starší než já).

Jsem sice ráda, že mám prvenství, ale co s tím? "Nic moc," odtušil. "Budete cvičit a dám vám nějaké prášky na bolest". Jak mám cvičit s hlavou, která se tváří, že není moje a že mi sedí na krku jenom nedopatřením?

"Také mi zvoní v uších, může to být od krční páteře?," ptám se. "Ano," říká doktor, "a s tím se také nedá nic dělat. Znám lidi, co se z toho zbláznili."

To jsem tedy ráda, že já ještě ne, i když k tomu nemám daleko. Odcházím a skoro nedávám pozor na cestu. Přemýšlím, co s tím. Doktoři tedy nepomohou a zbláznit se nechci. Ještě ke všemu mě začíná bolet noha a žaludek. To poslední asi hlady, protože jsem ráno ani nesnídala, abych k doktorovi nepřišla pozdě. Ono to však stejně bylo jedno. Lidí tam byly mraky, a tak jsem tam seděla tři hodiny.

Doufám, že všichni neodcházeli tak povzbuzeni jako já. Taková ztráta času. To jsem raději měla jít na procházku do přírody. Je to zdravější a určitě z toho nechytím takovou chandru, jako u toho doktora. No jo, příroda, ale co bolavá noha?

Došourám se domů a konečně se najím. Hned je mi lépe i bez prášků. Pejsek na mě kouká a chce na procházku. Co dělat. Snažím se nevnímat nohu a jdu do blízkého parku, který nám tak zrevitalizovali, že vůbec není k poznání. Zvoní mi v uších, ale já i přes to slyším zpěv ptáků. Po cestě míjím rozkvetlý šeřík, který krásně voní. Přece takovou krásu a svého pejska neopustím a nenechám se zavřít do blázice se zvoněním v uších.

Namlouvám si tedy, že slyším krásnou hudbu, a jediná já jsem tím poctěná, abych ji slyšela. Ulevuje se mi. Přecházím ulici, a jak jsem zaneprázdněná hudbou v uších, málem nás s pejskem přejede auto. Trhnu leknutím hlavou a ona se k mému úžasu posadila správně na krk a už se i otáčí! No, vida. Jedna procházka se psem a já jsem skoro uzdravená.

Příště už se spolehnu více sama na sebe a doktory se budu snažit vynechávat. Někde jsem stejně četla, že člověk má samoléčitelské schopnosti.

glosa zdraví
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Magdalena Klosová
Až teď jsem si to přečetla a líbilo se! mm
Zuzana Pivcová
Tvé pocity, Haničko, znám ze zkušenosti. Bylo by to na samostatný příběh. Asi před 10 lety jsem se v noci probudila a hučelo mi v nárazech v pravém uchu. To trvalo několik dní a tak silně, že jsem nesnesla ani kolemjedoucí auto, tramvaj, lednici. Na ORL mi odborná energická lékařka řekla, "že mi CHCÍPLY nějaké buňky v uchu a to si teď snímá zvuky po svém". A že už to tak zřejmě zůstane. Absolvovala jsem jen sérii infuzí na roztažení cév, ale bez výsledku. Pak jsem byla odeslána na neurologii, měření krčních cév nic neprokázalo. Byly mi nabídnuty pouze jakési prášky na utlumení intenzity hučení, ale řekla jsem, že je nechci. Po donesení odborných zpráv obvodní lékařce mi tato dáma napsala doporučení na psychiatrii, asi myslela, že si vymýšlím. To jsem pohodila doma. Asi po třech týdnech jsem také jako Ty náhodně trhla hlavou a problém zmizel. Zajímavé, že s touhle variantou nikdo z lékařů specialistů nepočítal! Takže všem radím: Nezoufejte, spíš si najděte chiropraktika, který je schopen vám neinvazivně odblokovat krční páteř.
Elena Valeriánová
Přesně takové pocity někdy mám. Co na to říct - žít.
Olga Štolbová
Hani zdravím, napsalas to dobře, spoléhat se na vlastní sílu i úsudek je určitě důležité. Já hlavně fandím chůzi, chodím sama, kočka mě doprovázet nechce, krásně vyčistím hlavu i plíce. Občas si trhnout a kroutit hlavou je vhodné pro krční páteř, mám vyzkoušené.
Květoslava HOUDKOVÁ
Ještě k artróze: 3/4 produkt.věku jsem byla v kanceláři - v koleni bolest, jako když mi "jabko" tahají ven. "Útěk" před PC znamenal, že jsem změnila profesi - stala se prodavačkou. POHYB=chůze mi ale přinesl úlevu - artróza mne- sice pomalu -ale už zcela opustila. Teď jako seniorka jsem ještě "přitvrdila" - pořídila jsem si jízdní kolo/trojkolku. Není elektrická - šlapat ještě mohu a hlavně CHCI !!
Květoslava HOUDKOVÁ
Ahoj Hanko - včera jsem Ti poslala kontakt na CK = jeď i s pejskem - poděkuješ mu tak, že Tě pomohl uzdravit. Teď taky prožívám problém - se srdcem. Zatím polykám Warfarin - krev ředí, ale srdci zřejmě nepomáhá. O své zdraví musím především dbát sama - nelze jen čekat a trápit se. Proto jsem si vymohla doporučení na "neinvazivní diagnostiku"= 6 -10 min. trvající zátěžový test - změří, co srdce může vydržet! A tak se snad dozvím, co mi je a jak to léčit ? ("Žraní" chemie -možná i zbytečně - mne opravdu nebaví).
Zdenka Jírová
Proti věku není léku. A je to pravda. Se svou artrózou jsem uzavřela dohodu - budu jí poslouchat a ona mi dá podle možností pokoj. A je mi také lépe na procházce než v posteli.
Jana Šenbergerová
Vidím, že podobně postižených je nás mnohem víc. Mně hučí v uchu už 31 let, a přestože jsem si první čtyři roky myslela, že se z toho zblázním, zvykla jsem si. Páteř se také sama uklidnila, i když mi dává občas nehezky zabrat, ale nebrání mi to v tom, abych se radovala ze života, i když občas z nepekně pokřiveným výrazem ve tváři. Prý bude hůř, ale proč hned myslet na nejhorší, když může být i líp. :-)
Marie Foltýnová
Tak jsem na tom asi stejně.Před dvěma roky jsem narazila hlavou do železné tyče.Asi jsem si pohla páteří.Šumí mě v hlavě a je to moc nepříjemné.Tak to mám pěkné vyhlídky,jak tady čtu.
Hana Rypáčková
Super Hani, to je ono.Mám krční páteř taky v čudu a šum svistu , jak tomu říkám, mne taky všude doprovází.Přece se nezblázníme....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.