Fantazie: Lucie Šafářová
si zahraje finále grandslamu!

Fantazie: Lucie Šafářová
si zahraje finále grandslamu!

2. 6. 2015

Česká tenistka Lucie Šafářová pokračuje v úspěšném tažení na French Open. V semifinálovém zápase Lucie porazila Srbku Anu Ivanovičovou 7:5 a 7.5 a poprvé v kariáře si zahraje o titul z grandslamového turnaje!

Šafářová, která je sice na žebříčku ženského světového tenisu až za Srbkou, byla před zápasem mírnou favoritkou. Ivanovičová po zranění dlouho hledala formu, na posledních dvou turnajích nepřešla druhé kolo a její postup do semifinále byl tak vlastně překvapením. Ale byla to ona, kdo začal udávat tempo zápasu. Srbka perfektně umisťovala míče k lajnám a Šafářová se dlouho nemohla dostat do zápasu. Nebyla tak silná na servisu jako v předchozích zápasech, a tak brzy prohrávala 2:5.

Jenže pak Lucie ukázala nejen svou fyzickou, ale i psychickou sílu. Sérií pěti gamů po sobě strhla vedení na svou stranu a vyhrála set 7:5.

Ve druhém setu to byla pořádná hra nervů. Tentokrát to byla Šafářová, která jako první vzala podání soupeřce a vedla 3:1 a později 4:2. Zdálo se, že Ivanovičová je na kolenou. Jenže také Srbka předvedla, že je nejen krásná, ale i pořádně houževnatá. Bojovala jako lvice, stáhla náskok Šafářové a srovnala na 5:5. Ale Lucka v žádném případě nepřipustila zvrat v utkání. Při podání Srbky skvěle returnovala, vzala soupeřce servis a ten svůj si už pohlídala a dotáhla utkání do vítězného konce. Do mikrofonu přímo na dvorci pak mohla poděkovat divákům "Merci, Paris!" 

V sobotním finále se Lucie Šafářová utká se světovou jedničkou Serenou Williamsovou, která ve druhém semifinále přehrála Švýcarku Bacsinszkou, přemožitelku Petry Kvitové.

tenis
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Držím palce na Serenu.
Alena Tollarová
Ach jo. Chce SE mi řvát nahlas!
Alena Tollarová
Tak to je super! Chce mi řvát nahlas!
Miroslav Štorch
Lucie Šafářová by za chvilku mohla porazit bývalou světovou jedničku Anu Ivanovič ze Srbska. Ve finále by nebyla bez šancí proti Sereně Williams, se kterou už hrála vyrovnané zápasy. :-) Však uvidíme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.