Praha je samá loď

Praha je samá loď

10. 6. 2015

V době nedávné se to zde hemžilo články a fotografiemi z výletů do Prahy. Také jsem s naším senior klubem na konci května Prahu navštívila. Na programu jsme měli především plavbu lodí po Vltavě - to se mi konečně splnilo jedno mé přání. I když já bych plula třeba až na Slapy. Den byl k tomuto účelu jako malovaný a jako typická venkovanka, pro kterou je návštěva Velké Prahy vždycky svátek, jsem si to velice užívala.

Pluli jsme z Kampy až k ostrovu Štvanice a zpět, pěkně pomaloučku, takže bylo dost času sledovat, případně i fotit defilé obou břehů, nabízející se panoramata, ale i čilý plavební ruch na Vltavě. Hodně mne - holku od jezera se třemi parníky - překvapilo, kolik různých plavidel se po Vltavě všemi směry nepřetržitě pohybuje. Ani jsem je nestačila všecky fotit. Asi je v Praze lodní doprava výnosný džob. A o něco později se na hladinu Vltavy vydala i spousta šlapadel a lodiček.

Plavba skončila a před návštěvou zajímavého muzea režiséra trikových filmů Karla Zemana na Kampě byl čas na procházku po Karlově mostě. Ani tady fotoaparát nezahálel. (K tomu focení - bylo tolik slunce, že jsem musela mít na dioptrických brýlích ještě brýle sluneční, a tudíž jsem prakticky fotila skoro poslepu a na fotkách je to znát).

No, a pak se nám při hledání zaparkovaného autobusu zčásti nedobrovolně podařilo zmapovat nábřeží Vltavy, pražské ostrovy a mosty od Kampy až po most Jiráskův. A zase zpět na druhou stranu až téměř k mostu Čechovu, kde jsme, celí utrmácení a zmožení vedrem, náš autobus objevili. A jelo se ještě do Trojského zámku.

Konec dobrý - všechno dobré!

cestování naše tipy
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Pocházím z Prahy, mnoho let jsem tu žila. I nyní je pro mne Praha dosažitelná za 1/2 hod. Lodí po Vltavě jsem jela několikrát, i na Slapy a dále. A také po Labi - při různých akcích jsou plavby zdarma. K min.volbám poskytla ODS plavbu lodí "Porta Bohemica" z kotviště v Brandýse n.Lab. do okolí. Podle Labe u nás vede nová cyklostezka - tam na loď čekali dědové, babičky - i s pejsky - aby mohli vnoučatům na lodi zamávat. A já - s kámoškou - jsme si vesele "utahovaly" z rybářů na březích: "Co jste chytili??" odpověď: "Zatím asi jen rýmu", "Učíte plavat žížaly?" - odpověď: Jó, za chvíli to budou umět!" - no, plavba to byla veselá. Ceny plavby v Praze jsou teď pro mne zatěžující - aspoň využívám přívozy - je jich poměrně dost. A určitě zas bude nějaká akce s plavbou zdarma - snad se dočkám.
Alena Vávrová
Ještě musím dodat - nadepsala jsem to sice Praha je samá loď, ale neustále mi zněla v hlavě píseň J. Vašíčka Praha je zlatá loď...vzpomínáte?
Alena Vávrová
Ba právě, že jsem děvče od vody a už jsem se něco naplavila nejen po jezeře, ale 1x i po moři v BLR, 2x po Seině v Paříži, po Rýně v Něm., po Labi z Děčína do Hřenska, tam na pramici v soutěskách, sjížděla v mládí řeku Lužnici, atd, tak pořád nemám dost. Užívala jsem si plavbu i Poděbradech. Teď čekám, kdy bude v Mácháči už plný stav vody, abych se opět svezla největší lodí - zrenovovaným Májem, vloni jsem jela jen malým parníčkem Hynkem. A určitě ještě podniknu i nějakou delší plavbu po Labi, či Vltavě.
Eva Mužíková
Alenko, děvče od vody, koukám, že jsi si to užívala. Fotky se Ti povedly. Doufám, že jsi ale nezanevřela na parníčky na Mácháči:))))
Jitka Chodorová
Aleno, jedno z mých přání je svézt se po Vltavě parníkem, sice jsem plula v Paříži po Seině, taky v Chorvatsku lodí do města Rovinj,ale ta Praha mě pořád láká, protože ji miluji,taky miluji vodu,tak doufám, že se mi toto ještě splní.Tobě děkuji za přiblížení a fotky, které jsou moc pěkné.
Hana Čadová
Paní Aleno, určitě jste si projížďku lodí po Vltavě užívala. Až přijedete opět do Prahy, vyzkoušejte večerní okružní jízdu. Také se Vám bude líbit.
Jana Šenbergerová
Moc pěkné. Jako bych byla na té lodi. Myslím si, že fotografie nemají chybu. Krásně doplňují text.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...