Chytré zrcadlo, fakt jsem
v tom ohozu nejkrásnější?

Chytré zrcadlo, fakt jsem
v tom ohozu nejkrásnější?

13. 6. 2015

Zahraniční prodejci oblečení testují převratnou novinku. Zkušební kabinky s chytrými zrcadly. Ta prý dopomohou k tomu, abychom koupili výhradně oblečení, které nám sluší a světe, zboř se, samy nám to i řeknou. Je to nesmysl, nebo konec s nepovedenými nákupy?

Zná to snad každý. Zkoušíme si v obchodě nějaké oblečení, zdá se nám být fajn, koupíme ho. Ale pak se v něm necítíme. Vidíme se v něm někde ve výloze nebo v zrcadle a napadá nás: Páni, já mám ránu, proč jsem si to koupila? Podobný problém řeší ženy i muži, patnáctileté slečny či sedmdesátileté dámy.

Anebo naopak něco zkusíme, v kabince se v tom nelíbíme, tak si to nekoupíme, přestože je to přesně to pravé, v čem bychom vypadali dobře. Jenže stísněný prostor kabinek s podivným osvětlením zkoušení moc nelichotí.

Právě v tom se obchody dost liší. Některé řetězce mají zkoušecí prostory velké, dobře osvětlené, se spoustou zrcadel v různých úhlech. Jiné mají úzké kabinky, do kterých je kumšt se vůbec vejít. Takže, s tímto trápením prý časem bude konec. Budeme ho znát jen my pamětníci.

Revoluce v nákupech?

Zahraniční prodejci zkoušejí patentované chytré zrcadlo. Funguje jako kamera, která nahraje zkoušené oblečení ze všech stran a pak nám přehraje, jak v něm vypadáme. Zrcadlo je vybaveno senzory, které při oblékání zachycují i drobné detaily, jako například záhyby na sukni.

Zkrátka, upozorní na ně a dá nám najevo: Jsi poněkud silnější, tak se nesoukej do téhle úzké sukně, ale vezmi si o číslo větší.

Maloobchodní konzultant Paco Underhill uvedl pro agenturu AP, že přes sedmdesát procent nakupujících se právě ve zkoušecí kabince rozhoduje, zda si oblečení vezme či ne. „Zkušenosti s kabinkami jsou přitom dost mizerné,“ říká. „Je v nich špatné světlo, mají špatné zázemí, často se

v nich válí oblečení, které tam zkoušel někdo jiný. Tato chytrá zrcadla, jež virtuálně poradí s nákupem, jsou budoucností, kterou budou časem běžně využívat masy lidí.“

Zní to jako sci-fi, ale v době chytrých mobilů s podivuhodnými aplikacemi, se tomu dá věřit. Zrcadlo už testují zahraniční řetězce jako Neiman Marcus, Nordstrom a další.

Takže vkročíte do kabiny, obléknete se, zrcadlo vás nahraje ze všech stran, vy na něm něco zmáčknete a ono ještě klidně nahrávku pošle pro posouzením vašim blízkým na internetu. Podmínkou jen je, abyste se předem zaregistrovali, že o tuto službu máte zájem, a poskytli svou mailovou adresu společnosti, která chytrá zrcadla provozuje. Schválně, uvidíme, zda jde jen o výstřelek, který skončí v propadlišti dějin, nebo to za pár let bude úplně běžná služba.

Mimochodem, některé řetězce v západní Evropě také testují technologie, které umožňují zákazníkům na chytrých telefonech vidět, jak v daném oblečení vypadají, aniž by si ho museli zkoušet.

Ach jo, čeho všeho se ještě dočkáme?

móda
Autor: Redakce i60
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Štolbová
Ještě tak, kdyby ubíralo roky, ale "nafurt", tam bych si šla stoupnout do fronty.
Zdenka Jírová
Bohužel, zrcadlo nelže.
Marie Foltýnová
Tak když se dívám do zrcadla bez brýlí,tak si říkám,ještě to ujde.Když ale nasadím brýle,tak na mě civí ze zrcadla cosi starého.nakonec zjistím,že jsem to já.Beru to s humorem.s tím už nic neudělám.Když vidím v obchodě ty korpulentní dámy a chtějí kalhotky velikosti L.Tak bych nejraděj zařvala z plna hrdel,že jsou malé na její pozadí.Ale pak si řeknu.Náš zákazník,náš pán.
Hana Rypáčková
Jen aby nás nenahrálo v negližé..Stačí mě rozhodit zrcadlo ve výtahu.Příležitost zkontrolovat, zda mi zase povyrostl ten chlup na bradě...Taky se prý nahrává.....
Elena Valeriánová
Tak to asi budu chodit jak mě pánbůh stvořil. Určitě se zrcadlu líbit nebudu, ale nechci být Sněhurka. Dnes jsem přišla nakouknout do jedné obuvi a pani prodavačka tam byla sama, koukla na mě a řekla mi jen tak "parádní balerínky a k tomu ve stejné barvě tričko, sluší vám to". Byla jsem fakt překvapená její reakcí. A potěšena. Co by řeklo zrcadlo, ale netuším, snad nebude náladové.
Lidmila Nejedlá
Před lety jsem si zkoušela v Zaře zelené hedvábné šaty, jejichž součástí byly korále. Šaty se na mne přilepily a nemohla jsem je sundat, navíc se všelijak propletly i ty korále. Jak jsem se snažila, najednou cvrnk, ulítl korál do zrcadla a cvrnk další do postranního zrcadla .Myslela jsem, že už se z nich nikdy nevysvleču. Za plentou se ozvalo, zda nechci pomoct. Přinesla jsem prodavači chumel, který jsem nemohla rozmotat. Prodavač se smál, jakoby to čekal. Byla jsem mu vděčná. No to by byla groteska, kdyby to někdo natočil...tak já tomu nefandím.
Alena Tollarová
Jsem zcela bez starostí. Obchody, kde nejspíš takovou vymoženost budou mít, stejně nenavštěvuji. A některým lidem stejně nepomůže ani deset zrcadel. Stačilo by už teď to jedno, co mají doma.
Dagmar Bartušková
model odložím...
Dagmar Bartušková
No, nevím, nevím. V kabinkách jsem občas zděšena, když mi zrcadlo neúprosně ukáže, že jsem si vybrala model, který je pro mne "mimo mísu". V duchu si představuji cirkulárku a plánuji, odkud půjde radikální řez mou postavou. Nato model podložím a řeknu si, no co, není nic moc. :-(((
Marie Bartošová
Pocit, že Vás zrcadlo "vidí ( a natáčí !) i při svlékání asi nebude pro mnoho lidí příliš motivující. Snad to vyřeší možnost ovládání senzorů přímo zákazníkem...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...