Všechny fotografie: Petr Stejskal
Náš výlet za Pyšnou princeznou
7. 7. 2015
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
petr stejskal
14.7.2015 13:17
Drahé dámy. O roku 1951 jsem stoprocentně přesvědčen. V ozdravovně jsem byl těsně před školní docházkou. Po návratu z ozdravovny a teda i z natáčení jsem vzal na záda taštičku se svačinkou a mazal na vyučování. A do školy se chodí,či hlavně dřív chodilo v šestém roce věku a když jsem se narodil léta páně 1945 tak to jinak nevychází.
Vladka Steinová
10.7.2015 13:11
Dobrý den, oba jste měli pravdu, z jednoho jediného zdroje jsem zjistila, že skutečně v romantickém okolí Jetřichovic se scény do filmu natáčely již v r. 1951.Jen pro zajímavost, točil se zde taky film Rodinné trampoty oficiála Tříšky se Sašou Rašilovem a to jíž v r. 1949. Celý život se vlastně člověk učí. Děkuji.
Vladka Steinová
10.7.2015 12:56
Dobrý den, ano, je možné, že některé scény do filmu byly natáčeny dříve, tedy v r. 1951,ale jako rok vzniku filmu se uvádí rok 1952. Režisér Bořivoj Zeman byl proslulý tím, že filmy dotočil hodně brzy.V TV byl film uveden až po 13 letech.
Zuzana Pivcová
9.7.2015 16:43
Pane Petře, také bych se přikláněla k roku 1951, protože naši rodiče s námi byli na dovolené v otcově domově, jižních Čechách, a při návštěvě Hluboké se údajně dole v zahradě pod zámkem točila scéna, jak princezna chce zavázat střevíc a padá do kašny. Prý jsem byla v kočárku, takže to tak muselo být. Asi ji ale točili dlouho, protože na filmu bylo opravdu pozdější datum.
petr stejskal
8.7.2015 20:07
Ano,Pyšná princezna byla točena samozřejmě,jako každý film,na mnoha místech. Kytičky třeba zalévali na zámku Kroměříš. A na Hluboké -našli rádcové,našli. Panská skála u Kamenického Šenova. Ale mě bylo 6 roků,když jsem byl v ozdravovně v Jetřichovicíc,čili v roce 1951. Tam nás pár vybrali a natáčelo se u uhlířova domku v lese na České cestě. Zbytek přední strany chaloupky stojí dodnes,dveře stále se dají otvírat. takže po 64 letech jsem se tam vrátil a zavzpomínal. samozřejmě,že my děti uhlířovi jsme natáčeli jen v tom lese v Jetřichovicích.
Vladka Steinová
8.7.2015 19:37
Pyšná princezna se točila na více místech v naší zemi, na Hluboké, v Telči,v Českých Budějovicích, v Třeboni, u Kamenického Šenova (tzv.varhany).Také jsem s vnukem šla po stopách Pyšné princezny, ale vše jsme dodnes nezvládli.Filmologie uvádí rok natočení filmu r.1952.
petr stejskal
8.7.2015 14:15
Ano,ten výlet byl autíčkem,já neřídil,jen jsem hlídal trasu. navigace se nedala použít,protože já si vymýšlím někdy věci mimo rámec. prostě teď se nám to líbí a tak zahnem. Květuška Houdková je asi prvním člověkem,který byl ve stejné ozdravovně jako já. Já tam byl v roce 1951,když se právě točila ta princezna.
Eva Mužíková
8.7.2015 13:16
Pane Stejskal, podrobný popis rodinného výletu je lepší nežli jakákoliv navigace:))) Obdivuji co jste dokázali zvládnou za tak krátkou dobu. Kdopak je ve vaší rodině ten organizátor takovýchto akcí. Vy, nebo manželka / nebo oba??/ Já bych po návštěvě všech těch míst asi padla únavou. Ten kraj, který popisujete je mi dobře známý, bydlela jsem v českolipském okrese, do Hřenska a okolí to nebylo až tak moc daleko...
Květoslava HOUDKOVÁ
8.7.2015 06:51
Krásný výlet, ale myslím, že i při dopravě autem velice náročný. Jetřichovice trochu pamatuji z dětství - byla jsem tam v ozdravovně. Některá místa z Vaši trasy jsem si poznamenala, pokud se tam dostanu veřejnou dopravou a dle možnosti fungujícím "pěško busem". Kontakt na příp. ubytování v jetřichovic. Starém mlýně snad najdu, navštívila bych i Čes.Kamenici - dík za tipy.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA