Moje tipy na výlety:
zámky v okolí Prahy

Moje tipy na výlety:
zámky v okolí Prahy

6. 7. 2015

Zámek ŠTIŘÍN, upravené budovy, rozlehlý park, golfové hřiště a zajímavý hotel Dům Atis, občas i různé akce, to vše stojí za zhlédnutí. Je potřeba návštěvu objednat a jako průvodce doporučuji vyžádat si botanika p. Václava Větvičku. Ví toho hodně nejen o rostlinách v parku, ale i o osudech majitelů.   

A zbude-li čas, je možno přidat další: zámek Berchtold. Také zámek LOUČEŇ je krásný, stejně tak areál. Pro skupinu doporučuji zajistit si jako průvodce zámeckou kuchařku pí. Lucii Hlavičkovou, budete spokojeni.

Dostaete se tam autobusy MHD Praha s čísly 3... Integrovaná doprava jezdí prakticky po celém Středočeském kraji. Pro seniory od 70 let již zdarma, a proto mám pro červenec - srpen v plánu jednodenní výlety. Zajímavosti, trasu, jízdní řád najdu na internetu.

Ráno odjedu, do večera se vrátím, a prožiji tak spokojený den. Léto si ještě o něco prodloužím, a to v září 8denním pobytem v Itálii.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Na tom novodobém hradě jsou strašné hrací automaty.Chápu, že ta legrace něco stojí, ale...
Jaroslava Handlová
Květo, potěšilo mne, že jsem se trefila do správné odpovědi. Teď ještě budu věřit, že se při procházení po středočeských zajímavostech někdy potkám i s někým dalším z "íčka".
Květoslava HOUDKOVÁ
Maruško, na Berchtold se podívám - samostatná návštěva - nic dalšího. Zvolím - pro jistotu - pracovní den - aby dobře fungovalo spojení. Užívej si pěkných dní
Marie Foltýnová
Na zámku Bertchold jsou miniatury hradů a zámků.Opravil ho p.Václav Růžička a pořádají se tam různé akce pro děti i koncerty známých zpěváků pro dospělé.Na Facebooku mě posílá pozvánky dcerka majitele Terezka,se kterou se osobně znám.
Květoslava HOUDKOVÁ
Je večer a tak blahopřeji Jarce Handlové, která jako 1. a jediná vyřešila hádanku - opravdu se jedná o hrad/tvrz v obci Červený Újezd - 15 km od Prahy (směr Karlovy Vary) poblíž městečka Uhnošť. K areálu patří ještě zahrada, skanzen, restaurace Krčma + 2 další. Rodovou historii stavba nemá, ale mapuje každodenní venkovský život v našich krajích od 17. do počátku 20. století, světničky pro bydlení, dílny pro řemesla. Vše stojí za to vidět - hned den po návštěvě jsem odeslala správě hradu děkovný mail. Z Prahy - od metra "B"- dojedete autobusem MHD č. 307. Až se vrátíte od vody k PC, tak: www.hrad-cervenyujezd.cz
Jaroslava Handlová
Květo, dobré tipy, možná se na některém historickém zámku potkáme? Ten nový areál máš na mysli Červený Újezd?
Květoslava HOUDKOVÁ
"Nápověda" k hádance: "Historická" atrakce vyrůstala v obci v letech 2001-2002. Stavba se držela tradičních řemeslných postupů, historicky působí interiéry. Místní se nestačili divit, co že jim to roste za zahrádkami. Tak ještě do večera hádejte - materiály už jsem našla a zveřejním.
Květoslava HOUDKOVÁ
O zámku Berchtold jsem se zmiňovala já, protože jsme jeli ˇokolo při cestě na Štiřín - zatím jsem tam nebyla. Ale vím, že areál je zaměřen i na sport a patronem je fotbalista Ant. Panenka. Podívejte se na: www.zamekberchtold.cz
Marie Novotná
Tady je zmínka o Berchtoldu.Jen jsem četla,že zde jsou miniatury památek,je to tak? Už tam někdo byl?
Květoslava HOUDKOVÁ
"Malá hádanka" (než najdu materiál pro zveřejnění) : Přátelství 2 mužů-podnikatelů + nápad + peníze + staré plány + volný prostor = nový hrad v jedné obci středočes.kraje. Kdopak už ví, ve které ??

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...