Jak si užívám tropy já

Jak si užívám tropy já

4. 7. 2015

Venku je horko,
slunce moc praží
a mně se v horku
můj mozek vaří.

Trochu se mi vaří mozek a slunce svítit nepřestává. Ne, že bych slunce ráda neměla, ale určitě ne v takové síle. Čím jsem starší, tím méně jeho horké paprsky snáším, a teď mi to ještě zakázal doktor. Kvůli své kůži ven nenamazaná nesmím. Ne zevnitř, ale z venku. Musím se totiž natírat krémen s faktorem 50. Jelikož takový ochranný krém je hodně drahý, snažím se raději tyto dny přežívat doma.

Mám v bytě docela příjemný chládek. Zatím! Horko se totiž rozbíhá a slunce nabírá síly. Jelikož mám pejska, nemohu mu zakázat chodit ven. Jdeme tedy brzy ráno na delší procházku a pak už jenom po několika hodinách vybíháme za kostel, kde jsou staré košaté stromy a tvoří slušný stín. Tam chvíli pobudeme, pejsek vykoná potřebu a vracíme se do svého chladného bytečku.

Děláme to už několik dní a začínáme se oba velice nudit. Já více. Je to hrozné, ale já z nudy jím. Ráno, když je ještě chládek, nakoupím pochutiny a pak je do sebe cpu až do večera. Nevím, jestli to léto ve zdraví přežiju a kolik toho ještě vydržím. Pitný režim zajišťuji také. Cévy zatím pracují dobře a o srdce se nebojím. Srdce jsem měla vždycky dobré.

Má hmotnost se ale stále zvyšuje. Nevím, ale možná že se z toho svého bytu už nikdy nedostanu ven. Psa asi budu spouštět oknem, aby se alespoň trochu venku proběhl na své dlouhé šňůře (ještě, že bydlím v přízemí). Až si někdo na podzim všimne, že něco není v pořádku, možná že mě z bytu vysvobodí. Zatím zásoby jídla ještě mám.

Tak si všichni léta užívejte, dokud můžete. Já přece nikomu nic nezávidím. A pozor na srdce! Až budu volat o pomoc, příjďte mě vysvobodit.

 

PS: Venku mi praskl teploměr na 55 stupních.

vedra životní postoj
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Haní živá jsem jenom skoro.
Hana Rypáčková
Také Hanku jsem hned poznala podle prvních řádků .Protože jsem u ní už byla, vím, že dům je chladivý, ale byt dá také práci ochladit.tak jsem Hance zavolala a pokecaly jsme po Skypu....Bonznu.Je živá až dost.....
Zdenka Jírová
Čeho je moc , toho je příliš! prví přísloví a v současných dnech platí dvojnásob. Ještě v červnu jsem se doma tetelila zimou ve svetru a dece, pak rázem africké horko! Co nám ta příroda dělá, kde jsou známá 4 roční období? Jaro jsem prokašlala a nemohla ani do té zimy ven, nyní jsem doma, protože při 30 st. skoro kolabuji. Tak si užívám domova.
Hana Šimková
Evičko, tak já ti dám vědět Vedra mají být dlouho, tak to bude opravdu kritické. Jinak už jsem všechno uklidila a šít neumím.Tak si jdu opět něco zobnout. Šuplíků moc nemám a byt je jedna místnost. Prostě hrůza.
Marie Foltýnová
Taková vedra a my jdeme do zahrady trhat třešně.Ale tam pod stromy nám bude dobře.Přijel syn s rodinou,tak jdeme zobat jako špačci.Nejlépe chutnají čerstvě natrhané.Je dobré Hani,že bydlíš v přízemí.Ve vyšších patrech musí být nedýchatelně.Ale kilo sem,kilo tam,jak se ochladí,uděláš s pejskem delší procházky a kila půjdou zase dolů.
Eva Mužíková
Tak Hani, do poloviny článku jsem si myslela, že snad píšeš o "mně":))), Mám solární alergii, mažu se Dailong Extrémem , jinak nevylezu. O ceně jak víš, není třeba mluvit. K tomu ráno jeden Aerius... ale takto mohu sedět i na přímém slunci / ale nevyhledávám jej/. S tím jídlem jsem ještě nezačala, ale co není, to může být. Když musím být doma, vymýšlím si různé akce... včera úklid šuplíků, dnes šití polštářků... Tvé úsměvné povídání mne pobavilo...budu bedlivě sledovat krimi zprávy a jak se tam objeví hláška....obří seniorka uvízla v rámu okna, vyrazím na pomoc...:)))
Alena Tollarová
Hanko, tu nutnost mazat se padesátkou Vám nezávidím. Ale jinak se při čtení bavím a moje fantazie pracuje naplno. Snad nám hrozí tuhá zima, když si děláte tukové zásoby? Moje želva se taky přes léto cpe. A v zimě spí. Teď zrovna jsem se v představách dostala k tomu, jak přijíždí hasiči Vás vysvobodit :) Znáte film Co žere Gilberta Graepa? Hezký horký rozmlsaný den!
Jarmila Komberec Jakubcová
Já moc miluji teplo, vydržím se hodiny slunit což moje kamarádky komentují, že jsem v minulém životě žila v tropech.Ráno si zaplavu v bazénu (už ale má 32st).a pak si v bytě pustím klimatizaci za 22st.Moje kočenky si pod ní lehnou a tam přežívají horka.V zimě mně zase klimatizace pomáhá přitápět byt.Bylo to moudré rozhodnutí si ji pořídit.Všichni se mi smáli že ji nikdy nevyužiji ale dnes ke mně rádi chodí když jsou vedra.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%