Tip na výlet:
Modré hory

Tip na výlet:
Modré hory

13. 7. 2015

Omluvte mě, dnes to není "moje cestování", svým tipem pro i60 přispívá moje dcera: 

V pátek odjeli, v pondělí přijeli z Moravy. Navštívili mikroregion "Modré hory", kde zažili přírodu, klid, dobré lidi a pohodu. Místo, které nabízí svou otevřenou náruč! Zahrnuje 5 obcí: Velké Pavlovice, Němčičky, Bořetice, Vrbice a Kobylí. Hora je nejenom kopec, ale i dávný název pro vinohrad. A opravdu se modrá: v podvečerním šeru, nebo keři, obsypanými modrajícími hrozny některých odrůd.

Mně přivezli alespoň "Modrohorské výletní noviny" (já na víno ani hory nejsem). Ráno před odjezdem domů jim sadař natrhal meruňky - přivezli 16 kg á Kč 25,- Kolik tam vypili vína, jsem se neptala, ale meruňky mi dali, já se přejedla knedlíků a ještě mám na jídlo.

V novinách je toho moc, tak se raději sami podívejte na: www.modrehory.cz , www.velke-pavlovice.cz, www.kobyli.cz

dovolená naše tipy výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Je to nádherný kraj a když se spolčí obce se společnýmí zájmy, pak vzkvétají a určitě jsou lidé spokojeni.
Květoslava HOUDKOVÁ
Své dceři jsem nechtěla do délky povídání zasahovat. Ale já si myslím, že stručná, ale věcná informace je lepší, než dlouhý článek (který by těžko kdo měl náladu číst). Také já budu i nadále ve svých tipech-příspěvcích stručná + kontakt = každý si najde!
Alena Várošová
Milé přiblížení paní Květo úrodné krajiny na Jižní Moravě i když trošku kratší,ale milé.Nevadí,kdo to napsal,havně že o další krásná krajiná je tu popsána.Vidíte,ani jsem nevěděla,kde leží Modré hory a to jsem z Moravy,jinak tu oblast znám z jednoho výletu před dávnýi lety.Děkuji.
Květoslava HOUDKOVÁ
Haničko, ještě ev.rada od dcery: kolem V.Pavlovic nebyly ještě meruňky zralé - prý jsou tam pozdější - tak snad ještě nějakou "pecku" sklidí! ? Opět děkuji redakci za doplnění krásným obrázkem !!
Hana Rypáčková
Ten kraj znám-vinařská oblast.Hlavně Kobylí.Letos tam mají strašné sucho , meruňky bída a snad réva si bez vody víc poradí.Míváme z Kobylí víno od známého, letos meruňky nemá.Jsou tam mílí lidé, to je pravda.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...