Šumavu bude možné
projet parním vlakem

Šumavu bude možné
projet parním vlakem

18. 7. 2015

Fandové železnice se mohou od tohoto víkendu projet zvláštním parním vlakem Šumavou. První na trasu z Černé v Pošumaví do Nového Údolí vyjede v sobotu 18. července a pojede každou sobotu a neděli do 9. srpna. Navíc je v nabídce Českých drah i výlet zvláštním nočním vlakem, a to v pátek 7. srpna, který zájemcům skýtá možnost pozorování noční oblohy v Národním parku Šumava.

„Ve vlaku budou řazeny historické vozy třetí třídy s plošinkami, bufetový vůz a otevřený vyhlídkový vůz. Vlak bude tažen parní lokomotivou 310.093, přezdívanou Kafemlejnek,“ uvedl Jiří Kafka z obchodního centra Českých drah. 

Vlak, který nese jméno slavného šumavského fotografa Josefa Seidela, pojede z Černé v Pošumaví po břehu Lipna, přes rodiště spisovatele Adalberta Stiftera a u Nové Pece vjede do Národního parku Šumava, kde trať vede podél šumavských slatí. Vlak stoupá údolím Studené Vltavy do Stožce a zamíří až do bývalé hraniční osady Nové Údolí na české hranici. 

Létu s párou předcházely už čtyři jízdy Seidlovským vlakem za šumavskou historií. Příznivci železnice se mohou těšit i na další zajímavost. V sobotu 22. srpna přijede do Českých Budějovic moderní jednotka railjet a bude pokračovat přes Kaplici až do Summerau. Jízdou railjetu a dalším doprovodným programem České dráhy připomenou 190 let od zahájení stavby koněspřežné dráhy u Netřebic. Vlak bude odjíždět z Prahy v 06:44 a pojede přes Plzeň do Českých Budějovic, kam dorazí v 10:33. Do Summerau přijede ve 12:43. Doprovodný program včetně přehlídky historických i současných kolejových vozidel bude připravený na nádraží v Kaplici.  

naše tipy Šumava vlaky
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
To bude moc hezké, škoda, že vlak nebude jezdit celé prázdniny, alespoň víkendy.
Hana Rypáčková
Hezký zážitek , hlavně pro děti.Škoda že nejede rovnou na Vimperk a Volary.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.