Můj tip na dovolenou: Klenot
Chorvatska - Primošten

Můj tip na dovolenou: Klenot
Chorvatska - Primošten

26. 7. 2015

Primošten je krásná vesnička, která se nachází v Severní Dalmácii, asi 28 km na jih od Šibeniku.

V Primoštenu jsem byla již několikrát a pokaždé se můžete těšit na příjemné prostředí malého městečka. Je významné tím, že se můžete seznámit se zvyky a obyčeji místních obyvatel, kteří si je i přes zájem turistů nadále udržují. Když se vám poštěstí, je možné vidět náboženské mše v nedalekém kostele, které jsou většinou volně přístupné, nebo projížďku staré babičky zahalené v tradičním černém oblečení na krásném chlupatém oslíkovi, jenž se stal symbolem různých suvenýrů pro tuto část Chorvatska.

Ubytování

V Primoštenu se nachází pouze jeden velký a nově zrekonstruovaný hotel Zora přímo na pláži na poloostrově Raduča. V současné době nabízí přes hlavní sezónu služby all inclusive. Sice si trochu připlatíte, ale nebudete litovat. Máte po celý den možnost nealkoholických i alkoholických nápojů místní výroby, můžete si libovolně zajít na snídani, svačinu, oběd, večeři a noční svačinku. Místo hotelu se můžete ubytovat v apartmánech, ty jsou daleko levnější a nabízí různé druhy pokojů. Nevýhodou je však to, že cesta k pláži vede přes rušnou komunikaci. V parných dnech je to dost unavující.

Pláž

Pláže jsou zde opravdu dobře udržované a čisté, stejně jako voda, která je průzračná až na dno. Pláže jsou zde jak kamenné, tak také oblázkové. Příliš nedoporučuji kamenné pláže dětem, protože vstup do vody je poměrně kluzký a mohou se zde také objevit mořští ježci. V zátoce u hotelu je však vstup ideální.

Doporučení

Určitě navštivte kopeček s kostelem sv. Jiří, kolem něhož se rozkládá hřbitov. Můžete zde posedět na lavičce nebo si užít nevídaný pohled na městečko i v noci. Dále nezapomeňte ochutnat zdejší palačinky nebo zmrzlinu, je to ta nejlepší, jakou jsem kdy měla. Prodavači jsou ochotní a možná vám ze zmrzliny vytvoří umělecké dílo.

 

Můj tip na dovolenou či výlet - velká letní soutěž o pobyt v Česku. Napište do rubriky Moje cestování, kde jste byli, co se vám na dovolené či výletě líbilo, jak jste byli spokojeni se službami – ubytováním, stravováním, průvodci, delegáty cestovních kanceláří. Popište, co bylo na navštíveném místě nejzajímavější, co stojí za to vidět, ale i to, co se vám nelíbilo a co byste nedoporučovali. Článek nadepište Můj tip na dovolenou. Všechny příspěvky budou 30. září slosovány a vítěz vyhraje třídenní pobyt v některém z českých penzionů. Více informací zde
dovolená naše tipy výlet
Autor: Olga K
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Rypáčková
Moc se mi panorama líbí, ale nikdy jsem tam nebyla.Škoda, snad se to dá napravit.Městečka na poloostrůvcích jsou si tak podobná....
Květoslava HOUDKOVÁ
Tady by se mi líbilo - moc velká města nemusím. Je tam možno jet autobusem?? (auto nemám, letecky NE) a která CK, nebo organizace nabízí? Dík za doplnění informace.
Zuzana Pivcová
Tyhle idylické záběry znám jen z pohlednic, které jsem za minulého režimu léta sbírala, když už jsem do těch zemí nemohla jet skutečně. Dnes už to asi nedohoním, ale Vaše vyprávění jsem si přečetla ráda.
Jarmila Komberec Jakubcová
Dnes jsem se vrátila z jižní Dalmácie z Podgory a musím jen Chorvatsko chválit.Moc se mi líbil jak hotel tak krásná pláž, čisté moře a příjemní Chorvaté.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.