O imigraci

O imigraci

29. 7. 2015

Nevadí nám tu „mirečci“,
vzdělaní lidé s tmavou pletí,
ale islámští blbečci,
vrahové mužů, žen i dětí.

Nevadí nám tu chudáci,
před hrůzou válek prchající,
však mladí statní chlapáci,
na střety s námi čekající.

Ti nejsou vděčni za stravu
a za kapesné k tomu,
o těch netřeba rozpravu,
ty mají vracet domů.

Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Je mi smutno, když čtu komentáře u této básničky. Komentáře jsou veřejné a tak snad nebude vadit, když se připojíme. Nechci upírat nikomu právo na vyjádření, to jen aby bylo jasno. Ale paní Vlaďko, nezlobte se na mě, ale z Vaší odpovědi vyplynulo, že Vy už básničky nepíšete hlavně proto, že Zuzka je produktivnější a lepší. Souhlasím s Vámi Zuzka opravdu umí. A já si její básně přečtu velmi ráda. Píše i hezké povzbuzující komentáře. Nikdy jsem od ní nečetla zatracující komentář. Paní Vlaďko, já mám tak nějak pocit, že máte dnes špatný den. Přeji Vám pohodu a vše dobrè.
Vladka Steinová
Dobrý den, tak tedy p.Zuzano, jednou napíši tak, jednou onak, to snad nevadí, ale asi vadí zde, u vtipné básničky p-Horenského rozvíjet další polemizace. Básně již nepíši,mám k tomu své subjektivní důvody a hlavně, nedosahuji takové kvantity ani kvality v této oblasti, jak např. Vy.Příspěvky, recenze píši jen tam, kde vím, že je mohu napsat, tedy, že dané věci dobře rozumím,a to je hlavně film, divadlo , literatura, klasická hudba. Snad ale nemusím o sobě vše zde vysvětlovat. Nemyslím si, že na někoho útočíte, nic takového nepadlo,jen se mi zdá,že, máte velké nadání každému vše vysvětlit.O tom, že byste se mě nějak dotkla, z mé strany nepadlo ani slovo.Mně se po některých negativních zkušenostech zde, na I60 nemůže dotknout již nic. Přeji pěkný den.
Zuzana Pivcová
Paní Vladko (pokud vím, tak jsme si říkaly jménem), vůbec mi nejde o poslední slovo, s lidmi nijak nepolemizuji. Vás jsem několikrát upřímně pochválila za krásné a posmutnělé básně, které jste čas od času napsala. Vaše informace ke kultuře jsem většinou nechala bez komentáře, protože takové znalosti nemám. Jestliže jste sama z vlastní vůle psala, že byste mě ráda poznala, a potěšilo Vás, že jsem Vám napsala o svém genealogickém pátrání, pak mě překvapuje, proč se nyní ke mně, paní Pivcové, stavíte najednou poněkud cize. Nejsem z těch, kteří na někoho útočí, a nejsem si vědoma, že bych se Vás nějak dotkla. Jestli tedy nechcete, budu si Vaše příspěvky do budoucna i nadále se zájmem číst, ale bez veškerých komentářů. Budu ráda, když toto přijmete jako snahu o vysvětlení, nikoliv touhu mít poslední slovo. Děkuji Vám.
Elena Valeriánová
Napsat, že se mi tx verše líbí, by sice byla pravda, ale měli by je číst i ti nahoře - dnešní mocipáni.
Vladka Steinová
Nepotřebuji mít v žádné polemizaci poslední slovo, to klidně p.Pivcová, přenechám Vám, i když v "uvozovkách" používáte můj výrok o naivní představě.Já se dalších diskusních příspěvků raději zdržím.
Zuzana Pivcová
Napsala jsem to proto, že p. Zdeněk jistě neměl "hodně naivní představu", že se ubrání verši. Dal do veršů to, co zneklidňuje většinu z nás. Havlíčkovi vadilo něco v jeho době. Žádnou dobu nemíním porovnávat, to je snad jasné. To je vše.
Vladka Steinová
Paní Pivcová, polovina 19. st.a K.H. Borovský se svou satirou proti Bachově absolutismu a Evropa zaplavená imigrantyve 21.st. r. 2015, s tím související současná šílená situace v Evropě i ve světě, to jsou diametrálně odlišné skutečnosti. Každý máme ale ten svůj názor. I když p.Horenský velmi dobře vyjádřil, co to je za mladé statné chlapíky a jistě všichni tušíme, proč do Evropy jdou.
Hana Rypáčková
Hezké a výstižné.
Zuzana Pivcová
K.H.Borovský se také hájil svou břitkou satirou, je dobře slyšet nebo číst názory jiných lidí, i když problém neřeší.
Miroslava Jachimová
Moc pěkné a pravdivé verše.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.