"Modes robes"

"Modes robes"

11. 8. 2015

Milí "í"čkaři,  redakce zveřejnila další anketu o nakupování v Sekáčích. Hlasovala jsem "ano" a nakupuji v nich docela ráda. Bydlení v Praze a nyní stálá blízkost Prahy mi to umožňuje.

V prodejnách nejsou jen obnošené věci, ale i jednotlivé kusy nebo malé série věcí nových, tedy, kdo hledá, najde. S většími velikostmi je trochu problém, ale zejména pro svá 4 vnoučata jsem vždy něco našla. Například zimní kombinézky á Kč 5,- (pro každé vnouče 3x - když zničilo, byla další). Nebo: Proč ničit dražší botičky na odrážedle? - na to zase měli jen obuv ze sekáče (po prodření špiček bylo snadné vyhodit). Také dceři jsem sehnala věci hezké i kvalitní, až to její kamarádky obdivovaly!

Já také si pravidelně obměňuji šatník. Co už mne nebaví, odnesu do charitativního kontejneru a dojedu si vybrat "modes robes" do sekáčů (obvykle za cca 200,- přivezu plnou tašku na kolečkách) - no, nekupte to!  Tak se dá třeba ušetřit si na dovolenou i při malém důchodu - hezkou dovolenou si mohu tedy užít i v hezkém oblečení.

móda second hand
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Bartušková
Sekáče procházím ráda, a pokud mne něco j ó zaujme, tak si to koupim. Občas se natrefí na nové a kvalitní věci. "Ojeté hadry" nekupuji.
Jana Slavíková
Když se objevily sekáče, pracovala jsem na úřadě, kde sice nebyl předepsaný dress code, ale očekávalo se, že budeme oblečené spíš konzervativně. Sukně a kalhoty jsem si šila, ale halenky jsem kupovala (přece jenom je to už vyšší krejčovina). Měla jsem tenkrát spoustu hedvábných (opravdu hedvábných, ne umělých) halenek většinou za 80 Kč, dodnes nosím podzimní také hedvábný kabát. Jsem z krejčovské rodiny a při vybírání byl pro mě vždy důležitý materiál, hned jsem věděla, co s tím kusem oděvu udělám, jak ho upravím. Ze širokých letních sukní (už je nenosím) jsem si našila tříčtvrťáky, u halenek krátila rukávy. Prostě značkový obchodní dům "Druhá ruka" je můj oblíbený. Jediné, co bych tam nikdy nekoupila jsou boty (podle mě se nedají vyprat, vyčistit ani jiným způsobem pořádně dezinfikovat), plavky a spodní prádlo. Minulý týden se mi podařilo koupil pro roční vnučku krásné bavlněné kalhoty - červené s kytkama.
Květoslava HOUDKOVÁ
Alenko Vároš. - v Praze bývají - občas - akce "Vše za Kč 5,-- = tato cena se týká i věcí nových - prostě všeho, aby byla prodejna volná pro další zboží ! (Zbylé pak odveze Charita, ve svých dílnách rozcupuje a vyrobí třeba úklidové hadry apod. - i "hadry" mohou dát lidem práci).
Elena Valeriánová
Já v sekáčích nenakupuju, prostě se mi příčí obléknout si věci po někom. Ale znám více žen, které tam nakupují rády.
Alena Várošová
Taky p. Houdková občas nahlídnu do sekáče,či outletu.Dole mají opravdu nenošené věci,jak píše paní Zuzana ty jsou dražší a nahoře vyřazené za pár drobných.Sice jak v Praze za 5,-Kč to ne.Ty nekupuji,takových hader mám na zahradu dost. Ale v outletu vždy objevím nějaký skvost,který nikdo nenosil i někdy s visačkou.Stačí jej doplnit nápadnou bižuterií,botičkami,či kabelkou a je model na světě.Taky si koupím i dražší věci,takže když to zkombinuji s levnějšími je model na světě. Nikoho neodsuzuji,že si tam jde nakupovat.Zboží je tam kvalitní a někdy takové kousky,že v normálním obchodě bych je nezaplatila. .A chodí tam dámy,jto by jste koukaly. Atˇžije hrabák,jak tomu říká moje bývalá šéfka..
Květoslava HOUDKOVÁ
Zuzko, opravdu seriozní názor, který doplňuji ještě 1 příkladem: Když vnučka nastoupila ke studiu Gymnázia, pro hodiny chemie vyučující vyžadoval pracovní plášťě. Tak jsem se vypravila "na průzkum" do Sekáčů a opravdu jsem objevila nové dámské pracovní pláště menší velikosti Hned jsem to volala vnučce, ta zase spolužačkám - vše akce "blesk" - a já pak vezla domů celkem 6 plášťů (15,-/ks)k radosti studentek (a mohly uhradit ze svého kapesného).
Zuzana Pivcová
Je pravda, Květo, že "sekáč" nejsou jen věci onošené po někom. Ty opravdu nemám moc ráda, nechci moc rozebírat, proč. Ale jsou i věci vyřazené, posezónní, nebo už třeba rok dva staré, to, čemu dnes říkají "outlet". Kolikrát jsem si už koupila něco hezkého. Mají to tam hezky seřazeno po druzích oblečení, ale někdy i po barvách. Měla jsem koženou vestu, síťovanou vestičku, trička, lněnou sportovní košili. Fascinovalo mě, že se někde prodávalo na váhu, kdy kilo stálo už nevím, kolik, ale do kila se vešly třeba 3 kusy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.