Bajka o lvech a imigrantech tygrech

Bajka o lvech a imigrantech tygrech

18. 8. 2015

V Africké lví unii způsobily znepokojení zprávy o příchodu tygrů z džunglí Indie, kde došlo k jejich přemnožení  jako u lidské indické populace. Někteří mladí tygři přicházejí po souši do Afriky přes Suez a jiní se plaví přes moře.

Zasedání Afrického lvího parlamentu

Afroposlanci jednotlivých lvích klanů z celé Afriky se sešli na v Keni, kde měli zasedání v národním parku Tsavo.

Předseda Africké lví unie věhlasný Mufasa prohlásil:

"Vážení přítomní, situace s přibývajícími tygřími imigranty do našich savan a pralesů je velmi vážná. Naše lví zpravodajská služba v severozápadní Indii oznámila, že tygři indičtí též zvaní bengálští se dopravují loděmi při pobřeží Indického oceánu až k nám do Keni. Mladí zdatní jedinci se také přesouvají po souši do zemí, kde dříve žil tygr kaspický - Pákistán, Afghánistán, Írán, Írák, Turecko. Mnoho z nich ale pokračuje z Íráku přes Jordánsko až na území Egypta a na naše další teritoria v Africe. Zřejmě je láká náš blahobytný život v národních parcích a rezervacích, o kterém se doslechli. Tygři jsou sice naši vzdálení příbuzní z čeledi kočkovitých šelem, ale musíme se obávat, že by se mohli natrvalo usídlit u nás, i když my máme jiný biotop.

Tygr lesní nebo také zvaný džunglový snadno najde vhodné prostředí v deštných pralesích centrální Afriky, ale musíme se obávat, že by mohl postupně osídlit i naše savany. Bohužel dochází i k znásilňování našich lvic mladými imigranty tygry a vznikají křiženci tigoni. Považuji to za narušení nejen námi obývaného území, ale i za narušení čistoty našeho druhu a naší tisícileté kultury. Lidé nás vyhubili v Evropě, kde jsme sídlili v Řecku. Itálii i Španělsku. Naši prapředci žili i na americkém kontinentu a nyní nám zbývá poslední místo, které musíme bránit před přemnoženým cizím druhem.

Navrhuji hlasovat o společné obraně našeho teritoria v Africe. Vždyť teritoriální chování je vlastní každému druhu živočichů. Zcestné politické záměry smísit cizí kultury nemají opodstatnění pro neregulované přijímání ilegálních imigrantů. Kdo ze lvů nedovoleně pronikl na cizí území, tak byl buď zahnán nebo zabit. Budeme muset zmobilizovat naše pohraniční hlídky a důsledně vracet cizí tygry zpět. I přesto, že to mají do jejich domoviny daleko. Jak se psalo na starých mapách - HIC SUNT LEONES - Zde jsou lvi".

Pro obranu afrického teritoria hlasovali všichni žijící zástupci lvích druhů - ze severního i jižního Konga, z východní, západní  a jižní Afriky. Připojili se i zástupci lvů indických ze státu Gudžarát. Jen berberští lvi ze severní Afriky nemohli hlasovat, protože již vyhynuli.

 

Můj příběh povídka
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Nemyslím, že jsem rasista, ale nechci je tady. Nechci se bát jít prostovlasá po naší ulici. Nechci se bát, že když budu pít v kavárně kávu, vybuchne kousek de mě nastražená bomba. Chci, abychom žili v míru, abychom se mohli radovat z obyčejných lidských radostí. Chci tak mnoho? Ano, je to mnoho a proto nechci, aby nám to někdo vzal. Něco je v tom islámu špatně, alespoň z našeho pohledu. Žena nemá žádná práva, lidský život žádnou cenu. Je divné, že jich najednou tolik prchá z kultury, kde jim bylo dosud dobře. Jen aby to nebyli nasazení bojovníci IS. A jestli nějaký Kohout navrhuje, aby si každá naše rodina vzala k sobě jednu uprchlickou, tak to asi nemá v hlavě v pořádku. Klidně si může vzít i tu mojí. Tady nemůžme mluvit o toleranci, ale o sebezáchově.
Miroslav Štorch
Vážená paní Jakubcová - humanitárně se staráme především o české bezdomovce, kterým věnujeme slušné nepoužívané oblečení a jídlo z našich přebytků. Český stát se stará o střechu nad hlavou a jídlo lidí, kteří ilegálně překročili naše hranice. Vyšinutý vysokoškolský pedagog Kohout navrhl v televizní diskuzi, aby každá česká rodina ubytovala jednu uprchlickou rodinu. To asi není reálný návrh od "elity" národa. Zabitý libyjský vůdce Muammar Kaddáfí prohlásil, že Evropa bude obsazena bez boje muslimskými ženami, které rodí 5 a více dětí. Prakticky můžete vidět výsledek ve Francii, Belgii a Nizozemsku. Ve Francii je postaveno už více než 1100 nových mešit a v Brně máme zatím jen jednu. Domnívám se, že uprchlíci muslimové mají být přijímáni v muslimských zemích, kde je stejná kultura - Maroko, Tunis, Egypt atd. Ale bohatá Saúdská Arábie také postavila ploty a Kuvajt si pečlivě přistěhovalce vybírá. To náš stát nedělá.
Hana Šorejsová
Bajka se moc povedla, díky Míro, rovněž tleskám !
Soňa Prachfeldová
Jak příznačná bajka ! Tleskám .
Jarmila Komberec Jakubcová
Bajky jsou vždy poučné a pro nás z toho plyne abychom se chovali jako lidé a uprchlíkům poskytovali humanitární pomoc a pomáhali jim v těžké životní situaci bez ohledu na jejich náboženské vyznání či jejich barvu pleti.O tom také píší naše elita národa (vědci a umělci). nesmíme být xenofobní a rasisté.
Libor Farský
Byl jsem v Anglii jen v r.1968. Londýn byl již tehdy multikulturní velkoměsto, kde žili pohromadě pokojně a mírumilovně lidé z celého světa. Nesmírně jsem u Angličanů obdivoval, jak byli tolerantní ke všemu (pro nás - Čechoslováky) neobvyklému). Třeba nahého člověka, obaleného jen prostěradlem, si prostě nikdo nevšímal. Nikde ani náznak rasismu. Až teď mi, pane kolego, díky této Vaší poznámce dochází, že to pocházelo z doby, kdy byla Anglie koloniální velmocí. Děkuji.
Miroslav Štorch
Ta bajka přímo souvisí s aktuální anketou na i60-ce. Tak to u bajek většinou chodí. Bohužel angličtí lvi se nemohou ubránit velkému přílivu imigrantů z celého světa, kteří tam byli přilákáni velkými sociálními výhodami a tolerantním přístupem bývalé koloniální velmoci, která byla zvyklá na snědé vojáky z Indie i sloužící z mnoha kolonií. Jak se bude bránit český lev, to teprve uvidíme. Máme tady početné menšiny z okolních států - i z těch vzdálenějších. Většinou se snaží přizpúsobit a někteří jedinci jsou bohužel nepřizpůsobiví. :-(
Libor Farský
Víte proč má lev v českém státním znaku dva ocasy? Protože to původně byli dva lvi, ale jeden vlezl tomu druhému do pr.... (To je vtip na českou národní povahu).
Alena Várošová
Děkuji za zajínavý a poutavý článek o lvech a tygrech.Krásné titulní foto lva s tygřicí......i ty další fotografie.
Jana Šenbergerová
Zajímavé a poučné.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...