Setkání i60 s Čechem na Řípu

Setkání i60 s Čechem na Řípu

3. 9. 2015

Vážené myší veličenstvo,
dávám výpověď z působiště pod Řípem, vedeného pod katastr. číslem 6029/2015. My, myši jsme velice tolerantní a na ledacos zvyklé, ale včerejšek - datumově 2.9.2015 - byl vyvrcholením a důvodem k mé stížnosti. Žádám o přemístění do jiné lokality, protože včerejšek mi odebral všechny myší nervy, sluch, zrak...a ideály o lidech!

Už u úpatí bylo zřejmé, že přicházející výprava senilních babek a dědka pro nás bude náročná. Hulákali na sebe jako hluší a překřikovali zpěv ptáků. Musela jsem se červenat a zakrývat myšátkům ouška, když spustili ten vodopád vtipů a někdy opravdu hodně peprných. Doufala jsem, že konečně zavřou huby, když nahoře pod rotundou vytáhla taková liška ryšavá krabice s jídlem a všem nabízela. Nejen že nemlčeli ani při tom žrádle, ale navíc nám ni drobek nenechali. K dovršení všeho vlezli do rotundy a na rozdíl od jiných slušných návštěvníků tichounce rozjímajících, ta nejuřvanější začala vykřikovat, že vidí zemi medem a strdím oplývající a já měla strach, že rotunda spadne.

Ta uřvaná toho evidentně neměla dost a na vyhlídce tu Čechovu slavnou pasáž opakovala ještě asi pětkrát. Asi tam ta podivná seniorská parta natáčela nějaký film, protože stále bylo slyšet, že to ve videu není a uřvanice v rouše s nápisem ČECH znova a znova vyřvávala: 

Bratři a setry, kteří jste nejednou snášeli se mnou těžké trudy cesty po neschůdných lesích,  konečně jsme přišli do této vlasti, kdysi osudem nám přeurčené. Pohleďte, to je ta země zaslíbená, země nikomu nepoddaná, v lesích lovné zvěře a ptactva plná, oplývající medem a strdím a jak sami pozorujete, podnebím k obývání příjemná. Vody jsou všude hojné a nad obyčej rybnaté. Zde se vám nebude ničeho nedostávati, protože nikdo vám nebude škoditi...
 
Ta parta uřvanců nezavřela huby ani při cestě zpět a když dokonce začala zpívat sprostonárodní písničky, má trpělivost dospěla k vyvrcholení a píšu tuto žádost. Doufám, že bude naší početné rodině vyhověno a budeme moci přesídliti do klidnější lokality.
 

Přidáváme video, které nahrála paní Lidmila Nejedlá:


cestování i60.cz výlet
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
MIlá děvčata, vím, že turistický Říp bych už nezvládla (ale v mládí jsem tam byla), tak se těším snad s některými nashledanou v pondělí 7. 9. v ZOO Praha .
Alena Vávrová
Vida, video je na světě a dobrá práce! A hnedle mám zase papulu od ucha k uchu. Ještě že ta ušiska mám, jinak bych tu papulu měla vážně kolem dokola hlavy. Je to jako třešinka na dortu.
Miroslava Jachimová
Myslím, že lepšího autora pro reportáž o našem zdolávání Řípu jsme nemohli vybrat. Moc ti za ni děkuji, Helenko, a vůbec všem za úžasně strávený den. Stačí se jen podívat na fotečky a video.
Jana Šenbergerová
:-))))))))
Marie Foltýnová
Po shlédnutí videa,mě tím víc mrzí,že jsem tam nebyla s Vámi.Tak veselá parta se hned tak nevidí.Snad to nebylo naposledy a příště si to nenechám ujít.
Elena Valeriánová
Paráda, bavila jsem se.
Miluše Hasenohrlová
Takto napsané vyprávění o výletu třetí osobou se Vám Helenko opravdu povedlo.I když po shlédnutí prvních fotek jsem Vás nepoznala.Ale výlet na Říp byl velmi vydařený.Jen více takových akcí.
Marie Foltýnová
Vidíš Lidmilko,takové cestovatelky a jen Ája zachovala klid.Mě duní v hlavě,jen co to čtu,ne tak,abych se ocitla v téhle situaci.Policajti by mysleli,že jsem běženec jak bych byla podezřelá svým zmatkováním.
Lidmila Nejedlá
Slyšely jsme vlak a nevěděly z kterého nástupiště jede. Zbytečně se ženským neříká, že jsou slepice. Přiletěly jsme na druhé nástupiště a já tam odtud kdákala na lidi na prvním nástupišti, odkud to jede do Prahy. Přebíhaly jsme a vlak nám už duněl nad hlavou. Jenom Ája zůstala klidná a jen říkala: To nám neujede, klid, to nám neujede. Měly jsme na mále. Álo, děkuji za placky, přecpala jsem se a za muškáty. Mám dva, příležitostně dám Jitce.
Alena Tollarová
Holky, já mám takovou radost. Evi, vezmeš Marušku a přijedete, půjdeme tam spolu a určitě se ještě někdo přidá, že jo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.