Už nikdy nezestárneš

Už nikdy nezestárneš

9. 9. 2015

Už nikdy nezestárneš,
tak jako svět a křídla ptáků
a oči ryb co viděly ti do kapes,
kam schoval sis prach předků
a písek z rodné země.

Už nikdy nezestárneš,
tak jako my co paměť prozřetelně
skrývat budem bez svědků.

Už nikdy nezestárneš
do světa divného,
kde láska sice za hrob kvete,
však rozum slova rád si plete
a člověk nectí jiného.

Už nikdy nezestárneš
a čas neplivne ti do tváře,
tak jako nám a my zase těm,
kdo zemi tvou jak cíchu pářou
a šijou si z ní polštáře.

Moje poezie
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
VANDA Blaškovič
Mileno, jsem ráda, že ses ozvala. A proč Tě naštvalo, že jsem se zeptala? Za anonymní míusy se lehce schová každý, ale když dojde "na lámání chleba" tak dotyční mlčí?....i to je přístup.
VANDA Blaškovič
Mileno, co Tě opravňuje se mne ptát, jestli mne nebolí smrt ukrajinského chlapce či palestinských dětí?? Tys u mne nepoznala můj názor? Jistě že bolí! U mne je postoj k smrti nevinných dětí snad jasný od začátku. A bez prominutí, to jsi Ty, která se nerozpláčeš nad smrtí jednoho chlapce, já se rozpláču, ale budu současně "bojovat" za evropskou Evropu. A s nevinnými budu vždy soucítit. I s jedním jediným malým nevinným chlapcem.
Elena Valeriánová
Plačte nad osudem toho malého chlapce a modlete se, abychom neplakali nad osudy a životy našich dětí a vnuků. Modlete se za vydrźení křehkého míru v Evropě, modlete se za to, aby se nepotvrdily katastrofické scénáře, které mnohým z nás vystanou před očima v souvislosti s muslimy. Kéž bych se mýlila a neměla pravdu, já jim prostě nevěřím. Pro ně snad lidský život ani ten vlastní nemá žádnou cenu. Jistě, smrt dítěte bolí, ale kde dali rozum, když volili tuto cestu.
VANDA Blaškovič
Možná by bylo docela vhodné, kdyby některý z těch patnácti nesouhlasících na Líbí - Nelíbí našel odvahu zde okomentovat tuto modlitbu. Třeba změnil svůj dřívější názor. Nebo že by báseň nečetl? I to je možné. Děkuji.
Zdeňka Kubesová
Dojemné, čtivé, skvělé...Gratuluji, piš dál, Lubomíre.
VANDA Blaškovič
Při čtení Tvé básně mi šel mráz po zádech, doslova. Nádherně hořké..opravdu srdcervoucí v tom nezprofanovaném významu.. Napsal jsi: Za vším jsou jednotlivé lidské osudy, a pokud se o nich dozvíme, máme najednou pocit, že se to týká i nás. Ten utopený chlapeček se týká i mne, proto jsem napsal tuto svou modlitbu. A já dodávám: děkuji za malého chlapce...děkuji za všechny mrtvé i živé....děkuji za svědomí lidí..... Soucitně naladěné srdce s touto modlitbou totiž určitě neznamená, že je možné tolerovat běsnění fanatiků islámu. Ale je třeba si uvědomit, že každý z nás se může někdy octnout na potápějící se lodi. A fotografie? Myslím, že tam měla být jiná...
Jana Šenbergerová
Krásná báseň, jen se bojím, budou-li mít šanci zestárnout naše děti.
Katarina Schultzova
Veľmi pekná báseň. Neviem komu je venovaná ale mne ako by hovorila o mojom manželovi, ktorý skoro odišiel a nikdy nezostarne , večne bude s nami ako mladý.
Zuzana Pivcová
Vím, ke komu báseň promlouvá, a Vás si za tuto výpověď velmi vážím. Děti za nic nemohou, ať jsou na jedné či druhé straně.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.