Můj tip na dovolenou: Vysoké Tatry

Můj tip na dovolenou: Vysoké Tatry

29. 9. 2015

V neděli 6.9.2015 jsem jela s našími seniory na pobyt do Vysokých Tater - Tatranské Lomnice do hotelu Morava. Senioři měli vyřízené průkazky na bezplatné cestování po Slovensku. Funguje to bez problému, dokonce v Tatrách si nemuseli ani kupovat nulovou jízdenku. Zde se jezdí jen na průkazku. Do Lomnice jsme dorazili v 15 hodin, ubytovali se a vyrazili na procházku po Lomnici. Uvítalo nás krásné počasí.                

V Tatrách si každý zvolil svůj cíl poznání. Cestuje se zde električkou nebo lanovkami. Električka jezdí z Popradu přes Starý Smokovec na Štrbské Pleso a ze Starého Smokovce do Tatranské Lomnice. Dále do hor se dostanete již lanovkami - na Skalnaté Pleso, Hrebienok i Slolisko. Z Lomnice se dostanete na Skalnaté pleso, Studenovodské vodopády, Lomnické sedlo a hlavně lanovkou na Lomnický štít. Tam je krásný výhled a zajímavý zážitek, ale jen za dobrého počasí. Ze Smokovce je krásná túra na Hrebienok a dále kolem Bilikovy chaty a Rainerovy útolně a kolem Zamkovského chaty až na Skalnaté pleso -je to část magistrály. Na opačnou stranu magistrály se dá jít až na Sliezký dom a dále už na Štrbské pleso. Na všech chodnících je krásný výhled. Na Štrbském Plese je krásná procházka kolem plesa. Odsud jsme šli na Popradské pleso se zastávkou u chaty kap. Morávka a dále na Symbolický cintorín. Je to taková smutná připomínka těch, kteří v Tatrách zůstali.

Ze Štrbského plesa se dá jit na Jamské pleso a dále až na Kriváň, nebo Mlýnickou dolinou na Skok a dále do Furkutské doliny až na Solisko, kde je také krásný výhled. Z Tatranské Lomnice jsme jeli lanovkou na Štart a odsud jezdí již rok nová lanovka pro 15 cestujících až na Skalnaté pleso. Nahoře nás přivítalo téměř prázdné pleso, takže opravdu skalnaté. Zde je observatoř a nově v hotelu Encián galerie. Jsou tu i těžší túry, ale ty jsou pro zdatnější. Jsou to Rysy, Prielom,Teriho chata, Zbojnická chata, Kriváň.

Tatry mám moc ráda, často se sem vracím a všem je doporučuji. Je to krásná dovolená, i když nejste zdatnými turisty. I procházky dole mají své kouzlo a pohled nahoru na velikány je nádherný. Pobyt v Tatrách se všem líbil a možná ho příští rok zopakujeme. Ičkaři, můžete se k nám přidat.

 

cestování dovolená hory naše tipy
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Balúchová
V Tatrách jsem byla kdysi se školou,jinak je vůbec neznám.Měli jste krásnou dovolenou.Klidně bych se k vám příští rok přidala.
Soňa Prachfeldová
Majko připomněla jsi mi můj pobyt v Tatrách, moc se mi tam líbilo, Lomnický štít - nádhera velehor. Krásně jsi vylíčila a doplnila fotkami. Díky !
Hana Šorejsová
Milá Maruško, nejenže děkuji za článek o Bardejově, kde jsem byla jako malá holčička s mými rodiči, ale Tatry, byla svatební cesta moji babičky a dědečka, mé maminky a mého tatínka a i naše. Je to moc dlouho , co jsem tam nebyla, ale po hezkém přiblížení a fotech, moc a moc děkuji za připomenutí. Povedlo se !
Helenka Vambleki
Krásně popsaný seniorský vysokohorský týden. Je smutné, že na Symbolickém cintoríně přibyly právě tento týden další dvě oběti. Nějaká grupa tam nechala umřít podchlazením dvě seniorky. Je to jasně vina vedoucí skupiny a teď bude mít do smrti výčitky svědomí. A to jsem říkala už při výletu na kole - vždy to musí někdo jistit na chvostě, protože nikdy nevíme, komu se něco přihodí, zabude mu zle, urve se mu podrážka, zvrtne si kotník, dostane průjem........jen se divím, proč babky nepoužily mobil, který u sebe určitě měly.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.