Manželství je věda

Manželství je věda

23. 9. 2015

Pořád se říká, že žena a muž si nemohou rozumět, protože ten je z Marsu a ona z Venuše. Dovolím si nesouhlasit, protože oba jsme z matičky Země, oba máme pět smyslů, jen nám to funguje tak trochu jinak.

Jednou jsem si to kráčela se psama kolem polí a potkala sousedku. Kus cesty jsme šli spolu a za ohbím cesty jsme narazili na muže, jak si ulevuje. Moje sousedka vyjukla překvapením a pak ho poslala na „jiné místo“. Chlap se uculil a s klidem jí oznámil:

„Ale paninko, nač ten křik. Zezadu jsme stejní a zepředu do sebe pasujeme,“ usmál se a zapnul kalhoty.

S chutí jsem se zasmála, protože to byla vlastně pravda. Fakt do sebe pasujeme, akorát občas to v některých sférách pořádně dře a pak se musí buď mydlit, nebo tolerovat, nebo mizet.

Proč se vlastně muž chce ženit? Je to ta opravdu láska nejnejnej? Ze začátku určitě ano, ale potom je to o teplém jídle, o sexu kdykoliv, když pán tvorstva dostane chuť, a o někom, kdo za ním chodí, sbírá poházené prádlo, aby ráno bylo vyprané, usušené a vyžehlené, čekající na svého majitele na židle u postele. Nejdůležitější ze všeho pak je chválení. Cokoliv muž udělá pro domácnost či manželku, musí být nejméně hodinu chválen, obdivován a milován, jinak bude nešťastný jak šafářův dvoreček. Přitloukl poličku? Chvalte a chvalte. Co na tom, že vám druhý den spadla na hlavu i s tou příšernou soškou, kterou jste dostala k narozeninám. Nikdy jste nepochopila, co vlastně představuje. Ale co s tím, až se vrátí z práce? Jak jednoduché. Čekejte v kuchyni uplakaná, a jakmile vejde, tak s výrazem kajícnice začněte vysvětlovat to strašné neštěstí, které jste provedla tím, že jste jen ženská. Muž určitě bude chlácholit a jen řekne s laskavostí, že všechno zase opraví. Vy s pláčem, není co, já to vyhodila. On se zarazí, ale ženské slzy jsou spolehlivá zbraň. Takže máte pokoj od poličky, od sošky a spokojeného manžela. Vy jste spokojená taky, jen on tom váš chlap neví.

To ovšem nevíte, že je v podstatě spokojený i on, jen to tutlá. Zbavil se poličky, o které ví, že se mu nepovedla, příšerné sošky, jehož koupi mu poradili kumpáni z hospody, a ještě ho manželka tak krásně chválila. No, vidíte to a jsou na chvíli spokojeni oba. A chlap má na doživotí pokoj od domácího kutilství a žena dostane k narozeninám prašule, ať si koupí něco sama. No řekněte, není to báječné?

Přecházíme k úklidu? Že je váš muž přesně ten typ, co všechno pohodí, nic neuklidí, vysavače se bojí, pračce nerozumí a kamarádí se jen s televizí, gaučem a ledničkou? Tak to je fakt k ničemu, ale všechno se dá napravit. Dělejte to jako on. Kam vám co spadne, tam to nechte, na jeho oblíbený gauč drobte sušenky a ovladač k televizi nedávejte z ruky. Z ledničky mu seberte jeho poslední pivo, zalehněte a pusťte si nějaký romantický film. To s ním otřese docela dost. Věřte, bude stačit týden a jeho trenýrky a ponožky budou v prádelním koši i s vaším spodním prádlem. S vysavačem si nakonec porozumí, protože lehnout si do drobků se nechce ani jemu. Sice se pračku nenaučí zapnout, ale to už zvládnete sama. K tomu ho fakt nepotřebujete. Vaše strategie vyšla a vy můžete být spokojená.

Ovšem, co si o tom myslí váš muž? Tak ten si říká, že nebýt jeho, tak shnijete ve špíně, a je nadšený, jak vám pomohl a jak vás naučil uklízet. Takže opět spokojení a poučení, jak na to, aby oba dělali, co mají.

Nezanedbatelná součást manželství je milování. Dokud dvojice vyrábí s láskou děti, je milování jen o kráse a lásce. Pak se zadaří a ženuška je těhotná. Před zraky svého vyděšeného manžela se začne kulatit, měnit svoje zvyky a její nálady se občas podobají tornádu. Protože vůbec neví a ani nemůže vědět, co je těhotenství, skáče kolem ní a dělá vše o co si ženuška řekne. Pak konečně přijde okamžik kdy je dítě na světě a chlap si začne doma připadat jako páté kolo u vozu. Většina mužů se na miminko bojí sáhnout, aby se náhodou nerozbilo, a na manželku už sahat nesmí vůbec, protože je v šestinedělí a její prsa jsou teď mlékárna pro potomka. Jasně, těší se, až bude po tom období, a těší se na sex. Ouha, jak moc je to jiné. Všechno se řídí tím mrnětem, manželčinou únavou a menzesem. Jak to řeší chlap, se mohu jen dohadovat, ale ženě je to fuk, protože je v mateřské euforii a na chlapa si vzpomene jen tak, že mu jde uvařit, aby neprskal, že není co jíst. I tahle doba pomine a vše se dostane do svého zajetého řádu. Takže je vše, i ten sex, jen už většina chlapů nemá doma tu sexbombu, co si brala, ale maminu od dětí, a to bývá někdy dost velký rozdíl.

Na závěr chci říct, že i ženy by se měly chytit pořádně za nos a netvrdit manželovi že mají menzes 14 dní, a říct na rovinu, že prostě nemají chuť. Ani manžel není blbec, co věří všemu. Taky by bylo fajn si dát natáčky, když je manžel v práci, a roztrhané tepláky nechat jako hadr na podlahu. Ono není moc fajn, když manžel zazvoní a otevře mu ušmudlané ženská s natáčkami, nenamalovaná a s otráveným výrazem.

Zrovna tam muže nezabije, když manželku vyvede do společnosti, občas koupí kytku a nenadává na její matku. Navíc i on se může starat o to, aby jeho bříško mělo tvar pekáče buchet a ne pivního soudku. Pak uvidí, jak to v ložnici bude klapat.

manželství vztahy a sex
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Novotná
Manželství je věda,která se naučit nedá (ani po 42 letech. :-) :-) :-)
Lidmila Nejedlá
Já mám na své manželství jen ty nejhezčí vzpomínky.
Eva Mužíková
Mili, Tvá slova inspiroval život.... co dodat, vše již bylo řečeno. Jsi jako vždy skvělá, Tvůj příspěvek z trochu jiného soudku jsem si přečetla ráda, díky.
Jitka Chodorová
Manželství je samý kompromis, ale mě rozesmálo něco jiného, viděla jsem se jak drobím, pohazuji kolem sebe kdeco,a každou chvíli mi něco upadne, věř Mili, že by to nikdo po mě nesebral. Na druhou stranu, táhneme spolu 48.rok, tak musíme mít oba spoustu tolerance, jinak by se to neustálo.
Vladka Steinová
Velmi dobře napsaný článek, kde se autorka zamýšlí nad všemi aspekty,klady i zápory této instituce.Citátů od slavných osobností o manželství je mnoho,já bych doplnila citátem ze své sbírky."Manželství je zlatá klec uzavřená mřížemi, z které není úniku".
Hana Rypáčková
Chálíl Džibrán:Manželství. Milujte se navzájem, ale nečiňte si z lásky pouta.... A stůjte při sobě, ale ne moc blízko sebe:Neboť pilíře chrámu stojí odděleně a dub neroste ve stínu cypřiše,ani cypřiš ve stínu dubu.......
Jiří Libánský
Je to tak. Muž potřebuje minimálně 3x denně slyšet "Jsi úžasný" a žena zase "Miluji tě". Jinak se muž cítí nedoceněný a žena nemilovaná. Pokud by to někdo vnímal jako pochlebování, tak raději ať si najde někoho, komu bude schopen odpustit jeho nedostatky a bude schopen mu to říkat se vší upřímností. Vždyť je mnoho vlastností, které může žena na muži obdivovat. Také je mnoho různých důvodů, proč muž může ženu milovat. A kdo nehledá nenajde. Přeji si ať lidé mají vůli hledat, nacházejí, dají najevo, že našli a je jim spolu dobře.
Hana Rypáčková
Asi se o manželství nedá moc přemýšlet, prostě tu káru táhnout ve dvou,mít vyrovnaný rozpočet a dělbu práce, dbát na pracovní porady kvůli dětem a dodržovat smlouvy.O pochlebování druhému pohlaví nic nevím, to, jak do sebe pasovat je bezva vyjádřeno.
Alena Várošová
Kdo se hned necítzí lépe,když jej někdo pochválí,ať je to muž,či žena. Ale zase platí jedno chválit,ale oprávněně.Nebudu chválit,když vím,že to nestojí za nic a stejně si tu práci musím udělat sama,nebo naopak.Díky za článek.
Jiří Libánský
Nejen ve vztahu partnerském, ale i pracovním. Kolikrát jsem říkal i ženám, mně nadřízeným rovnou: Musíš mě chválit a platit, platit a chválit, pořád dokola a budu dělat do roztrhání těla. Bohužel se mi vždy dostávalo spíše více chvály, než peněz. Ale taky dobrý.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.