Můj tip na dovolenou:
pobyt v Lázních Bardejov

Můj tip na dovolenou:
pobyt v Lázních Bardejov

28. 9. 2015

Letos koncem března jsem byla na týdenním pobytu s jógou v lázních Bardejov. Město se nachází v Prešovském kraji na severu Slovenska v oblasti Šariše. Jsou to lázně s bohatou historií, proslavené návštěvou císařovny Sisi v r. 1895, která měla velký vliv na rozvoj těchto lázní. Její socha je v lázeňském parku.

Lázně jsou umístěny v jehličnatých lesích, asi 5 km od města Bardejov. Vyvěrá zde 8 pramenů, které jsou k dispozici na kolonádě - pramen Alžběta, Herkules, Lékařský, Napoleon,Klára, Hlavní, Anna a Kolonádní. Lékař nám určil, který máme pít. Ubytováni jsme byli v hotelu Ozon, který je s balneoprovozem propojen. Za týden jsme měli 18 procedur a denně 2,5 hod. vstup do Spa Wellness centra, které je nové a moc pěkné.

Kousek nad lázněmi je skanzen v přírodě a lázeňské muzeum. Jedno odpoledne jsme měli výlet do Košic a bylo jsem hodně překvapená, jak se město změnilo. Je pěkné, opravené.                                           

Město Bardejov je v seznamu světového dědictví UNESCO od r. 2000 pro své krásné středověké centrum.                                                             

V Bardejově se nám líbilo, stravování, ubytování, procedury, procházky neměly chybu. I Sisi se s lázněmi loučila slovy: "Cítím se zdravá a svěží." Přesvěčte se i vy, zda jsou oázou zdraví, klidu a pohody.

 

Můj tip na dovolenou či výlet - velká letní soutěž o pobyt v Česku. Napište do rubriky Moje cestování, kde jste byli, co se vám na dovolené či výletě líbilo, jak jste byli spokojeni se službami – ubytováním, stravováním, průvodci, delegáty cestovních kanceláří. Popište, co bylo na navštíveném místě nejzajímavější, co stojí za to vidět, ale i to, co se vám nelíbilo a co byste nedoporučovali. Článek nadepište Můj tip na dovolenou. Všechny příspěvky budou 30. září slosovány a vítěz vyhraje třídenní pobyt v některém z českých penzionů. Více informací zde.
cestování dovolená lázně naše tipy
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Práglová
Tady jsem ještě nebyla.Díky za hezké přiblížení!!!!
Marie Seitlová
Květuš, jela jsem autobusem společně s ostatními z jógy. O cestování zdarma vím, zajišťovala jsem našim seniorům průkazky. V Tatrách se jim velmi osvědčila. Já osobně mám režijku.
Soňa Prachfeldová
Tip na dovolenou moc pěkný, krásné prostředí v historickém městě.
Jarmila Komberec Jakubcová
Určitě moc pěkné lázně a kdyby byly blíž asi bych je navštívila.Osobně dávám přednost Fr. Lázním už protože pendolinem jsem tam z Plzně bez přestupování.
Květoslava HOUDKOVÁ
Maruško, jela jsi do Bardejova vlakem? Čeští důchodci mohou Slovens.železnicí jezdit zdarma - průkazky nám vystaví na Slovensku. Nevíš, přesně jaké doklady k tomu musím předložit? (Info v Praze ani na Hl.nádraží nevědí!)
Dana Kolářová
Hezká pozvánka na návštěvu Bardejova.
Zdenka Jírová
Na lázně Bardejov jsem slyšela již sříve samou chválu, je to ale pro mne příliš daleko. Obrázky jsou moc pěkné, věřím,že se vám tam líbilo.
Alena Tollarová
V Bardejově se dělaly boty, že? JAS Bardejov. Jestlipak tato tradice ještě trvá?
Hana Rypáčková
Od nás dost daleko, jedeme do Františkových.Ale určitě jsou to věhlasné lázně.
Jana Šenbergerová
Tak tam jsme také ještě nebyli. Děkujeme, že ses s námi podělila o svou zkušenost i pěkné fotografie.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.