Mějte radost ze života!

Mějte radost ze života!

11. 10. 2015

Člověk často přemítá a uvažuje. Zde je moje nedělní úvaha.

Ve všem, co jsem kdy dělala, jsem se pokoušela uplatnit jednu zásadu: cokoliv a kdykoliv dělat, dát do toho ze sebe absolutně všechno a nikdy neslevit z toho, co do toho můžu vložit. Byl to vliv mých rodičů, kteří nás takto vychovávali.

Je lépe nesplnit úkol, než ho nedbale odbýt. Není přece nic špatného na čestné porážce v golfu či tenisu nebo hrajeme-li šachy, karty. Čas od času se to přihodí každému z nás a je to dobré pro zkušenosti i pro duši.

Psaly jsme dnes s vnučkou úkol, spíše jsem dohlížela na to, jak psala. Pak byl další úkol sčítání a odečítání, ten ji bavil více. A tak jí vždy mile vyprávím, nic by nemělo být důležitější v tom okamžiku než to, co právě děláš, úkol napíšeš bezchybně a v pohodě, pokud se v klidu na něj soustředíš a píšeš ho ráda. Odměnou ti bude dobrý výsledek a pěkná známka. Vnučka se zasmála a řekla: "Babi, mne to moc baví."

A tak si říkám, měj radost ze života, ber si od něj teď všechno, co můžeš. Raduj se ze svých vnoučat, udělej si čas pro sebe, pro svou rodinu, pro svoje vlastní zájmy.

S láskou a smyslem pro humor vše zvládáme lépe a máme stále naději.

glosa Moje próza Moje rodina
Hodnocení:
(3.5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Mesarčová
Hani, ano, mějme radost ze života.
Dagmar Pravečková
Vždy poděkuji každému, kdo mi připomene "kouzlo" přítomného okamžiku. Jsem plánovací typ. Avšak musím se pochválit- čím dál víc se mi daří uvědomovat si daný moment, odnést si z něj co nejvíce, co daná situace nabízí. Být si vědoma, že všechno je jak má být. I když to není vždy hned tak lehké pochopit. Snažím se dodržovat "4 Dohody" a jedna z nich je právě: Vždy dělej vše jak NEJlépe dovedeš. Souhlas paní Šorejsová. Žijme život s lehkostí, hravostí a s láskou.
Soňa Prachfeldová
Vše by mělo mít dobrý základ, aby celek byl harmonický . A základ je opravdu o lásce v rodině , pak je člověk šťastný a lásku může rozdávat bez zchudnutí i kolem.
Hana Šorejsová
Ano, díky, cítím, že jsme my stejné "krevní skupiny" a za to vám díky, píši otevřeně tak, jak to cítím. A přesně, jak píše Zuzka, všude by se mělo hrát fair play. To patří k životu, pak se dají skládat přátelské vztahy a celý život je jedna velká skládanka. Díky !
Hana Rypáčková
Právě, život není jen cestování, ale i když si čistíš zuby...
Zuzana Pivcová
To je pravda, i život je vlastně taková velká hra. Hrajeme pro radost ze hry, protože absolutní vítěz není nikdo z nás. A jako ve sportu, všude by se mělo hrát fairplay.
Lidmila Nejedlá
Ano, z takových prostých věcí se skládá život a jeho radosti.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.