Byla jsem táborová kuchařka

Byla jsem táborová kuchařka

16. 7. 2012

Před třemi lety jsem se synem vyprovázela na tábor vnoučata. Dojemné loučení a pusinky. Povídám hlavní vedoucí, že kdyby měla nějaký problém a potřebovala pomoci,ať zavolá...ale toho roku nezavolala. Jenže loni mě oslovila s překvapivou žádostí. Potřebovala někoho do kuchyně.

No mytí nádobí snad zvládnu, to by šlo. Na vaření si opravdu netroufám. Nejsem kuchařka povoláním a vařit pro šedesát dětí? Ne že bych neuměla vařit pro rodinu, ale tolik? Kolik by všeho mělo být? Neutrefím to. Výmluvy mi nepomohly, slíbili mi pomoc a já nakonec jela. Doma jsem vařívala tak pro sedm osob, a tak jsem všechno násobila deseti a kupodivu to nebylo tak těžké, jak se zprvu zdálo. Tábor byl umístěn v menší obci Ochodnica na Kysuciach a bylo tam nádherně. Místní škola nám poskytla ubytování, zahradu, hřiště, tělocvičnu a mé království - kuchyň.

Školní paní kuchárka mi předala žezlo a šla si dovolenkovat a já začala své velké kulinářské "šou". Všechno dobře dopadlo, nikdo hlady neumřel ani na otravu. Pokud někdo umíral, tak to bylo jedině smíchy nebo únavou z programu nabitého aktivitami a hrami. A při všem tom vaření i mně zbyly chvilky na dovádění a písničky u táboráku a koupáni v řece. Poznala jsem pár hodně milých lidí a dětí a moje duše pookřála. Vůbec mi nevadila námaha a blbla jsem s dětmi jako za mlada. No a tak jsem letos jela zase a právě vybaluji z kufru umolousané zástěry a je mi líto je vyprat, protože je na nich můj jídelniček a hezké vzpomínky. Příští rok jedu zase, huráááá!

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Štolbová
Věro,vy jste ženská do nepohody,váš "chlap" musí být šťastný,že vás našel.
Hana Práglová
To věřím,že byla celková spokojenost.Na táboře bývala vždycky legrace.A pokud je k ní i jakékoliv jídlo,které chutná,tak musí být šťastni všichni.
Věra Sehnalová
Pohled na děti,jak s chuti baští je fajn a tou nejlepší odměnou. Nejvíc jim chutnaly buchtičky s krémem a langoše,taky boloňské špagety.... Paní Nino,příští rok múžete vařit se mnou a v blbnutí se budem doplňovat.
Zuzana Pivcová
Já jsem jednou, Věro, takhle musela vařit ne pro celý tábor, ale pro 20 dětí, s kterými jsme jezdívali na výměnu do NDR. Bydleli jsme ve škole a tam se o víkendu nevařilo, tak to zbylo na nás. Neuměla jsem nic než polévky a špagety, tak jsem je udělala. A děti, kterým německá kuchyně nechutnala, mě odměnily hodnocením, že to bylo za celý pobyt to nejlepší, co měly k jídlu!
Nina Šachová
Uplně bych chtěla být jedním z dětí, baštit vaše dobroty a blbnout s vámi, když to čtu. Moc hezké.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.