Pozor na pohádky

Pozor na pohádky

4. 11. 2015

Tak jsem se zase doslechla, jak někde nějaký bláznivý kluk střílel do lidí, protože si myslel, že je to počítačová hra. Je to hrozné, jak někdo vymýšlí hry pro děti, aby je úplně zblbnul a vlastně jim poškodil mozek.

Abych svoje vnoučata uchránila od těchto her, tak jim raději přečtu pohádku .V pohádce je vždycky poučení a štastný konec.Děti si vybraly pohádku o Perníkové chaloupce, a tak začínám číst.Najednou jsem však začala o té pohádce přemýšlet logicky a zježily se mi vlasy. Vždyť to nemůže děti udělat ušlechtilejšími, ty pohádky jsou stejně zvrhlé, jako ty počítačové střílečky. Udělalo se mi zle, když jsem si představila, jak ty děti oždibují ten starý, letitý perník, prolezlý červy a rozmočený dešti. Za to, že ho vůbec pozřou, je ještě perníková babice chce trestat? No jistě, musí se nějak bránit. Je to její perníček.

Je pravda, že děti nejdříve krmí vybranými lahůdkami,ale není to z dobrého srdce , ale chce, aby se zakulatily a ona si je pěkně šťavnaté mohla sežrat. Asi jí v té samotě přeskočilo, a neví, že děti se nejedí. Pak je nutí sednout na lopatu a chce je strčit do rozpálené pece.

Děti jsou ale docela chytré a dobře vykrmené, plné síly a také v pudu sebezáchovy, babu přelstí a kremaci, dokonce zaživa, udělají jí. Sice si pozdě uvědomí, že to bylo od nich nepřiměřené bránění a že na babu měly raději zavolat dobrého psychiatra a policii, ale už je pozdě..Pak se radují, vezmou do ranečku ten hnusný perník, donesou rodičům, aby je zachránily od smrti hladem.

Vnoučata, uspokojena dobrým koncem pohádky, usínají. Já neusínám dlouho a přemýšlím, kdy začnou ty dobře živené děti strkat do pece ty staré, nepotřebné a někdy i ze stáří i nemoci zlé, staré lidi a brát jim jejich perníček, léty těžce nastřádaný.

Vždyť ono se to už vlastně děje. Že by pohádky?

glosa Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Naši předci měli snad ještě zvrhlejší povahu než dnešní tvůrci pohádek. Většina našich pohádek vychází z pohádek bratří Grimů, které snad ani nebyly původně psané pro děti. Všechny u nás vydávané Grimovy pohádky jsou upravené. Děti to naštěstí považují za zlo, které je po zásluze potrestáno. Četla jsem pohádky od Haufa a to byl horor i pro dospělé.
Elena Valeriánová
No a co chudák Koblížek, toho schramstne prolhaná liška. Ale jsou i pohádky, kde je zlo potrestáno. Třeba Princezna se zlatou hvězdou. Ale je fakt, že pohádky pro nejmenší jsou přímo drastické. Proto mám nejraději Pata a Mata. Co jsem se jich pro našeho vnoučka navymýšlela.
Jana Šenbergerová
Hanko, vaše zamyšlení se mi líbí. Coby dítě jsem pohádky milovala, lepanců a výprasků dostala nepočítaných, přesto mě to nikterak nepoškodilo a jsem docela spokojený člověk. Jsou mnohem horší věci, které mohou poškodit nejen děti, ale i dospělé. Těm se kupodivu nebráníme.
Alena Várošová
Pohádky jako malá holka jsem měla ráda.I občas se podívám v telce v čase Vánoc na nějakou starší pohádku. Ale už na pohádky nevěřím,už jsem z nich vyrostla.Jsem velká holka .Pohádky a realita je úplně jiná.
Lidmila Nejedlá
Paní Hano, zachovejte klid, zlo muselo být krutě potrestáno. To jen teď se může tolerovat, amnestovat, opakovat...
Hana Rypáčková
A co Otesánek, nedávno jsem jí vyprávěla Honzíkovi a taky se děsila , co mu to vyprávím /měl obrázkovou knížku a chtěl to/.
ivana kosťunová
neškodilo by takhle rozebrat i další pohádky. Třeba Červená Karkulka- chudáku vlkovi dali do bříška kameny - co na to ochránci zvířat ? Ale vážně- my svůj perníček jen tak nedáme.
Zuzana Pivcová
Nemůžu mluvit o dětech a vnoučatech, ale co se týče pohádek, také už jsem si kdysi říkala, že některé pohádky jsou nejen smutné (Andersen), ale i dost krvelačné. A pro někoho asi není dost jasné rozeznat, kde končí hra či pohádka a začíná realita. A psát k tomu vysvětlivky asi moc nejde. Ale Tys to pojala po svém. S humorem i skrytou obavou. To jsi Ty, Haničko.
Hana Šimková
To je fajn paní Milenko, že máte svoje potomky jisté,ale co když Vám chaloupku sežerou potomci jiných.?Můžeme si odpovídat co chceme, ale bohužel se to stále děje.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.