Klášter Broumov chystá prohlídky 
běžně nepřístupných míst

Klášter Broumov chystá prohlídky
běžně nepřístupných míst

28. 10. 2015

Broumovský klášter chystá na 31. října, 14. a 28 listopadu mimořádné prohlídky nazvané Klášterem od sklepa po půdu, které návštěvníkům umožní i prohlídku běžně nepřístupných míst. Mimořádné dvohodinové prohlídky budou začínat v 10:00 a 14:00 hodin.

Návštěvníci uvidí kromě běžně přístupné historické části kláštera například rozsáhlé sklepní prostory, nedávno opravené prostory opatských freskových sálů, revitalizované místnosti ve třetím patře a prohlídka je zavede i na klášterní půdu.

"Hlavní turistická sezóna sice skončila, ale broumovský benediktinský klášter je návštěvníkům otevřen celoročně, tedy i na podzim a v zimě, a rádi bychom na to upozornili právě i těmito mimořádnými prohlídkami," uvedla Dana Černotová z broumovského kláštera s tím, že kapacita prohlídek je omezené a zájemci si místa mohou rezervovat na e-mailu prohlidky@broumovsko.cz.

Broumovský klášter letos v dubnu otevřel opravenou část kláštera a klášterní zahrady za zhruba 250 milionů korun. V rekonstruovaných prostorech vzniklo vzdělávací a kulturní centrum. Letos v říjnu v klášteře otevřeli novou interaktivní expozici nazvanou Krajina, pískovec a člověk v broumovském klášteře o geologických i biologických zajímavostech Broumovska.

cestování hrady a zámky naše tipy
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Paní Bartošová, překlepem se netrapte. Moc vám děkuji za nádherné fotografie. :-) Určitě potěší všechny, kteří se na ně podívají.
Marie Bartošová
Paní Šenbergerová, za překlep ve Vašem jméně se omlouvám.
Marie Bartošová
Paní Šenberberová, tady jsou nové odkazy, už by to mělo jít. Informace jsou pod ,,i" u každé rozkliknuté fotky v jednotlivých albech. Klášter, exteriér - https://goo.gl/photos/BibcJZBhx47JkHNQA Klášter, interiéry - https://goo.gl/photos/uFLBnUeAFqxxpw6a7 Prelatura - https://goo.gl/photos/tDFxoLbBd7yijSYT8 Zahrady - https://goo.gl/photos/j667EvwzajqtrjxV9 Detaily - https://goo.gl/photos/CUoXLdnir54x8twU6 Nádvoří a brány - https://goo.gl/photos/LoUoBj8K2MQZbLXG9 Chodby a schodiště - https://goo.gl/photos/1xJQoNrfwcgibPVe7 Knihovna - https://goo.gl/photos/6Niz5JjMT6NbTzET9 Klášterní kostel Sv. Vojtěcha - https://goo.gl/photos/c6QVZR2i9jXZfYWz6 Dejte mi vědět, jestli se podařilo :-)
Jana Šenbergerová
Paní Marie, děkuji, ale nepodařilo se mi žádný odkaz otevřít.
Marie Bartošová
Posílám slíbené odkazy. Sdělte mi prosím, jestli šly otevřít. Pokud ne, pošlete mi svoji mailovou adresu, abych Vám jmenovitě mohla alba zpřístupnit. Hezký den. Klášter, architektura: https://photos.google.com/album/AF1QipPDH-DucKWpSZkzZiJphrnAnLRxqGjx0ShT22KC Klášter, brány a nádvoří : https://photos.google.com/album/AF1QipPDSxjnN3Lo6PQVG-lRthi8fPQ9sWaZf8ZZ69eK Klášter, chodby a schodiště: https://photos.google.com/album/AF1QipNJ4AJqzurYPJ9hjmXl3JF4okozZDbcGpTrwa6C Klášter, detaily: https://photos.google.com/album/AF1QipOk-xFyuLZY7YSYlP4dJIe-14UExP7EkNXIpSIM Klášter, knihovna: https://photos.google.com/album/AF1QipO7NxM8ZTIShXmsQe9Lv1fUftAD3tCG5Yb3hH_y Klášter, interiéry : https://photos.google.com/album/AF1QipNMSLMjJ07fWzLfpEF6dEVf4aeBEE7PD8ffrhuI Klášterní kostel sv.Vojtěcha: https://photos.google.com/album/AF1QipPoRnDA7LJvheaZNr3rkaojtSq6LVm7Ia9nmyUp Klášter, stará prelatura : https://photos.google.com/album/AF1QipM1eP3qjwLeMHFMFGKExSg_pklo3r1MBZQea0_P Klášterní zahrady: https://photos.google.com/album/AF1QipP8HA6o4jX4FA22FL3fN1zbiv7mP_Mg-mNnGgjz Tolik jen klášter, každý snímek možno rozkliknout a popis je označen ,,i". Pokud Vás množství fotek neodradí, pošlu i město Broumov, jeho kostely a uličky.
Alena Tollarová
Díky, budu ráda.
Marie Bartošová
Paní Tollarová a paní Šenbergerová, Broumov opravdu stojí za to! Víc než 50 let už sice žiji jinde, ale dětství jsem prožila tam a je to místo, které nosím v srdci. Nafotila jsem tam v klášteře i ve městě nedávno několik alb, budete-li mít zájem, pošlu Vám odkazy na moje úložiště na g+
Jana Šenbergerová
Alenko, nejsi sama. Takových je nás víc.
Alena Tollarová
Já mám tolik restů ... a ten Broumov bych tak ráda viděla. Mám ještě sakra co dělat ...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.