Ještě jednou podzim

Ještě jednou podzim

5. 11. 2015

Nechtěla jsem už o podzimu psát, ale těch nádherných barev je všude tak moc, že to prostě nejde jen tak přejít. Poslední říjnový den se probudil po dlouhých mlžných dnech do krásného slunečného rána. Asi chtěla příroda zjemnit blížící se Dušičky, které jsou pro nás všechny trochu bolestné. A protože slunce bylo i odpoledne, vzali jsme psy, nasedli do auta a vyjeli na nedaleký Střížovický kopec, na který každý den koukám z okna. Je ještě nedotčený stavbami rodinných domů a doufám, že to tak ještě dlouho zůstane, takže venčení našich miláčků je tam bez problémů.

Samozřejmě, že jsem si nezapomněla vzít foťák. Bez něj teď neudělám pomalu ani krok. Ale nebyla jsem sama, ovšem pánové byli vybavení trochu lépe. Ale my amatéři si vystačíme i s málem, že. Teplice a kopce kolem byly sice zahaleny mlžným oparem, ale jinak se příroda opět vyřádila. Všude to zářilo nádhernými barvami, že jsem opravdu měla problém při výběru fotek do galerie.

O kopci toho moc psát nebudu. Snad jen to, že pod ním leží vesnička Střížovice, po které je zřejmě pojmenován. Je to prostě Střížák, který poskytuje příjemné procházky, rybník pro rybáře, posezení v hospůdce Pohoda, kde se vyřádí děti na kolech (tu jsem bohužel zapomněla vyfotit), pouštění draků, jednoho jsem také vyfotila. Jen mě překvapilo, že ho pouštěli dva odrostlí pánové, ale proč ne. Běžci si tam přijdou také na své, nehledě na krásný výhled při jasném počasí. To pak je vidět i nedaleké jezero Milada. Je to bývalý důl, který byl cca 10 let zaplavován. Otevřen pro veřejnost byl letos na jaře a v létě už se vesele koupalo. Má to být rekreační oblast, ale zatím není známo, kdo to bude provozovat. Fotky Milady jsou z jara po otevření.

Listopad má být prý slunečný, tak si ho užívejme všichni plnými doušky a ať nás neskolí žádná hloupá chřipka, jako mě teď. Připadám si, jako by mě přejel parní válec. Ale to jen tak na okraj.

cestování fotografování příroda
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Balúchová
Když jsem byla mladá,vůbec jsem nevnímala krásy pozdimu.Nějak nebyl čas.Teď se těch krásných barev nemůžu nabažit. Máte nádherné fotky,nedivím se,že jste se nemohla rozhodnout které sem dát.A máte moc hezké pejsky.
Naděžda Špásová
Moc děkuji za pochvalu. Jsem ráda, když můj článek udělá lidem radost.
Jana Šenbergerová
Přírody a krásných fotek z ní není nikdy dost. Barevný dráček v modři oblohy a bělostná labuť jako perla uprostřed modré lastury. Také se letos toho zlata nemohu nabažit. Dobře, že jste to jen tak nepřešla, a podělila se s námi. A k těm dvěma pánům, co pouštěli draka, mám citát, který jsem právě vyluštila v křížovce: "Když si chce člověk skutečně hrát, musí si hrát jako dítě." J. Huizinga
Marie Magdalena Klosová
Krásný podzim,báječné fotky.Tak ještě návrat zdraví! mm
Alena Várošová
Nádherná fotogalerie,to se Vám Naďo tedy povedlo.Příroda hold je příroda krásné,pěkně popsaný článek.Jsem nadšena.
Alena Vávrová
Podzim ve slunci, pod modrou oblohou a ve vodním zrcadle - to má každý fotograf rád a vám se to také povedlo. Ty labutě a drak ...
Jarmila Komberec Jakubcová
Už dlouho jsem neviděla tak krásné vyznání podzimu. Článek je velmi pěkný, ale mně zaujaly i nádherné fotky z podzimní přírody. Paní Naďo u mně máte jedničku
Eva Mužíková
-- " chybí " OD" naší Zuzky, omlouvám se:))))))
Eva Mužíková
Přestože na rozdíl naší Zuzky, uvězněné mezi nevlídným prostorem jsem já obklopena nádhernou přírodou, takovéto fotky mne vždy nadchnou. Bylo to hezké zahájení mého dopoledního nahlédnutí na íčko. Díky Naďo, povedlo se.
Elena Valeriánová
Pani Naďo, omlouvám se a beru zpět. To ta moje netrpělivost. Na prvních popisky nebyly - jen název článku a já se už pak koukala jen na fotky. Nezlobte se. Děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...