Citáty

Citáty

5. 11. 2015

Mám ráda citáty. Jak už jsem tu jednou psala, ve svých knihách si je podtrhuji nebo zvýrazňuji, z půjčených opisuji. Některé jsou krátké, jiné jsou spíše výtahem z textu. Třeba tento:

"Člověče, mám tě rád ...Na světě není žádný druhý člověk jako ty. Jsi jedinečný, jediný, zcela původní a neopakovatelný. Sám tomu ani nevěříš, ale je to tak, nikdo není takový, jako ty, od věčnosti do věčnosti.

Také každý člověk, kterého máš rád, není obyčejný člověk. Vyzařuje z něho neobyčejná přitažlivá síla. Jeho vlivem se proměňuješ i ty.

Každému člověku můžeš otevřeně říci: Nevadí mi, že máš spoustu chyb, nevadí mi, že nejsi dokonalý - ale přesto tě mám rád."

Nebo ten:

"Změnit ... Na světě můžeš změnit všechno možné. Jen druhého člověka nikoliv. To musí dokázat jen on sám.

Po staletí se pokoušeli jedni lidé silou změnit druhé lidi, ale bezvýsledně. Tato snaha patří k jedněm z těch marných v dějinách světa. Především záleží nejvíc na tom, aby se změnou začal každý sám u sebe a pak je naděje, že se k dobrému postupně změní všichni, celá společnost."

Phil Bosmans, Mám tě rád

knihy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Děkuji za všechny reakce. Paní Zdenko, nepokládám se za sběratelku citátů, spíše obdivovatelku moudra, které nám zanechali naši předkové. Moje sbírka není nikterak systematická, jako asi ta vaše nebo paní Vladky Novakové, ale pro mě skrývá pravé poklady. Ráda si čtu ve zdejší rubrice Citáty na dnešní den.
Jitka Chodorová
Jano, taky mám ráda citáty, sice je nesbírám,ale je v nich spousta moudra a pravdy. Díky, že jsi se zmínila.
Hana Rypáčková
Mám ráda citáty a zapisuji si je .Příležitostně si je vyhledávám a to mě uklidní. Taky mám ráda Džibránova Proroka .
Zuzana Pivcová
Tahle výpověď je opravdu krásná a neskutečně pravdivá. Ale s tou osobní změnou to někdy nejde a nejde.:-)
Zdenka Jírová
To máme společného koníčka. Sbírám citáty už řadu let, má jich plný sešit. Nepíši si ale ty hodně známé, spíš ty zajímavé nebo jako Vy, vypsané z textu. V současné nelehké politické situaci, v době, kdy se mluví o korupci a touze po moci, dovolím si připsat jeden citát O slávě: Římský imperátor Gaius Julius Caesar měl v dobách své největší moci a slávy k dispozici otroka, který plnil jediný úkol - když vládce kráčel městem Řím a lid mu provolával slávu, otrok musel jít těsně za ním a po každé ovaci mu pošeptat do ucha :"Pomni, Caesare, jsi smrtelný!"
Alena Várošová
Jani,také mám ráda citáty,jsou krásné všechny a moc se mi líbí ten poslední Změnit.Jak je ten citát pravdivý.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%