O putování a mých 
oblíbených montérkách

O putování a mých
oblíbených montérkách

14. 11. 2015

Na jaře letošního roku jsem se zúčastnila na portále i60.cz "Velké módní soutěže". Svůj příspěvek jsem končila slovy:

Už z popisu míst, kde jsem oblečení kupovala, je zřejmé, že mám toulavé boty. Za to vděčím mému tatínkovi, který miloval turistiku. Společně jsme často vyráželi na výpravy kolem Ostravy a jednou za čas s jeho spolupracovníky z práce do Beskyd, Jeseníků i dál. Takže mým dalším oblíbeným oblečením jsou tenisky, kalhoty po kolena, tričko, károvaná košile, kovbojský klobouk, větrovka a batoh na zádech. Ale to už je jiná kapitola.

Před čtrnácti lety jsme se s mým mužem během dovolené rozhodli, že zvládneme pěšky přesun ze Zlína do Třince pouze s batohy na zádech. A tak jsme absolvovali náš první společný puťák. Trval pět dní. Počasí vyšlo, nocleh jsme hledali až v místě, kam jsme ten den došli. Byl to začátek hezké tradice.

Letos jsme vandrovali již podvanácté. Manžel naplánuje trasu a v den D vyrážíme pokaždé jinam. Za ta léta už přesně vím, jaké věci dát do batohu a co na sebe. To si člověk dobře rozmyslí, co potáhne na zádech. Někdy urazíme patnáct kilometrů, jindy pětatřicet. Nebo si uděláme odpočinkový den a bez "zátěže" prošmejdíme okolí. Nocujeme podle možností v daném místě, spacáky to jistí.

Za ty roky jsme prošli:
- Hostýnské vrchy, Vsetínské vrchy, Beskydy
- předhůří Jeseníků od Šumperka až po Hradec nad Moravicí
- Orlické hory, Góry Stołowe, Broumovské stěny, Adršpach
- Jizerské hory, Krkonoše
- nadvakrát Krušné hory, Slavkovský les
- České Švýcarsko
- Českou Kanadu
- po toku rakouské Dyje k soutoku s moravskou až do Znojma
- od Olomouce přes Litovel, Moravský kras až do Brna
- Vysočinu od Poličky do Telče
- část Bílých Karpat.
A to doufám, že nejsme zdaleka u konce.

V přiložené fotogalerii si můžete prohlédnout variace mých oblíbených "montérek". A zároveň se přesvědčit, že vandrujeme do roztrhání …..

cestování Modelky výlet
Autor: Hana Lancová
Hodnocení:
(3 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
Ať vám vaše toulavé montérky ještě dlouho slouží A doporučuji vaší pozornosti také Kokořínsko, malebná krajina.
VANDA Blaškovič
Hanko, to je moc krásné takto cestovat. Minulou sobotu jsme v Krkonoších ušli 20 km a pak po večeři rovnou do vodorovné polohy a sledování tanečků v TV. Nejvíc se mi líbí Česká Kanada. Tam je nádherně! Tak ať Vám to šlape! Ahoj, třeba se někde potkáme, již se poznáme..:))
Hana Lancová
Zdravím všechny turisty. Dnes se takovému druhu pohybu věnuje relativně málo lidiček. Vidíme to na našich výpravách mimo vyhlášená turistická centra. Ano, na Šumavu jsme ještě náš okruh kolem republiky nedotáhli. České středohoří jsme také ještě neprošli. Milé dámy, v dalších ročnících určitě napravíme. :-))) Kraje Havlíčka Borovského jsme se letos pouze "dotkli" díky vánočnímu dárku naší snachy Janičky: víkend v Oudoleni. Byli jsme zde poprvé, takže jsme se soustředili na Hlinsko s jeho Betlémem a na Veselý kopec. Havlíčkovou Borovou jsme pouze projeli. Rádi projdeme důkladněji, paní Jaroslavo. Klidně v širší společnosti. Panu Horáčkovi děkuji za vyzdvižení zásluh mého muže. Byl potěšen. :-)
Jaroslava Handlová
Obuvnický průmysl má z Vás dvou jistě radost. Šlapejte dál i pro svoje potěšení. Je to krásné objevovat různé kouty přírody i krásy zajímavých míst po trase. Kdybyste náhodou zamýšleli vydat se do kraje Karla Havlíčka Borovského, mohla bych se k Vám přidat?
Dana Kolářová
„Montérky“ jsou parádní a vandrování ještě větší. Přeji pohodu na dalších cestách.
Jarmila Komberec Jakubcová
Také ráda cestuji a ve dvou to musí být super. Můj druhý manžel bohužel po jednom kilometru omdlíval a pak týden naříkal na gauči.Tak nyní s partou stejně ujetých seniorů chodíme na procházky a jsem spokojená.
Marie Seitlová
Krásné cestování, hodně jste toho přešli. Jste zdatná turistka, a jak jsem Vás poznala ve Zlíně i modelka. Jen tak dále, ať to šlape.
Hana Rypáčková
Hezké putování do roztrhání bot s módní přehlídkou outfitu pro volný čas. Pěkná sbírka tůr , a Šumava je taky v plánu? Přeji hodně společných kilometrů. Nejvíc je toho k vidění a k prožitku krok za krokem.
Soňa Prachfeldová
To jste ve výborné kondici, klobouk dolů před Vaším vandrováním. Přeji mnoho šťastných vandrů !
Alena Tollarová
Hani, jsem moc ráda za tu náhodu včera před Marjánkou, že jsem Tě tam potkala jako "spřízněnou" duši a daly jsme řeč. Obdivuji Tě pro Tvůj elán, s jakým jsi zajišťovala zlínskou přehlídku včetně dozvuků a teď i elán, s jakým si s manželem vyšlapujete tam i onam. Ale koukám, že České středohoří vám tam chybí, to byste měli napravit! Vandrování zdar!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.