Sandály a mše aneb Úsměvné letní epizodky

Sandály a mše aneb Úsměvné letní epizodky

17. 11. 2015

Už se Vám přihodilo, že prostě něco musíte udělat, v opačném případě neudělat? Mně ano, zdánlivě to jsou maličkosti, ale následně se ukáže, že to bylo potřebné k vyřešení či napravení něčeho. Je to intuice, či nevypočitatelná náhoda?

V srpnu jsme byli na dovolené v Nepomuku. Odtud vždy zajedeme k mému bratrovi do Kdyně, společně něco podnikneme a zase se vracíme na naši základnu. Bylo zrovna období velkých veder a já se těšila, že si navečer zaplaveme pod hrází, až dorazíme. Před vesničkou Loučim jsem neodolala, stočila auto do prudkého kopce a vyjeli jsme ke krásnému kostelíku.

Tolikrát jsme jen projížděli a nezastavili. Jistěže jsem vyndala foťáček, že krásu okolo zvěčním, a najednou z baťohu se ozve mobil. Zvednu a bráška: Pepa si vzal moje sandály v předsíni! Koukla jsem na Pepovy nohy v cizích sandálech a on říkal, vidíš, ani mi to nepřišlo. A tak jsme otočili auto do Kdyně, kluci si vyměnili sandály a my jeli do kempu.

V neděli dopoledne, jsme si řekli, že půjdeme na mši do kostela v Nepomuku. Máme tam dost známých a těšili jsme se na ně. Jenže mše se nekonala, a tak jsme si zajeli do Neúraz, abychom se podívali, zda něco budou dávat v letním kině. Když jsme zastavili na náměstíčku, dozvěděli jsme se, že už se nepromítá. Říkám – jdu si vyfotit alespoň kostel, před ním pár babiček a hned nás vtáhly do kostela.

V kostele si nás bystře změřil pan farář – to víte, nových oveček je jak šafránu – tak jsme zasedli do lavice. Po skončení mše k nám přišel pan farář, potřásli jsme si rukou a my dostali čokoládový bonbonek. No super! A představte si, byl to tentýž farář, který slouží v nepomuckých kostelech.

Na dnešek se mi zdál sen, který si živě vybavuji a přemítám si, co z toho plyne? A včera zase naše Milinka upřeně hleděla do jednoho bodu a vrtěla ocáskem. Mně se to tedy moc líbilo, ale ta moje vnučka za vším něco vidí, i když to nevidí. A mně se zase trocha toho mystična líbí. Jen Pepa se mi směje. To víte milé dámy – mužští...

Ale už dost, raději jdu na fotky, které chci přiložit k těmto drobným epizodkám.

cestování fotografování výlet
Hodnocení:
(2 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Paní Štěpánko, osudy lidí se tak proplétají, jistě měla Vaše maminka potom hezký život, dala život Vám. Ve Kdyni mám bratra a do Chodské Lhoty se chystám, v srpnu tam bude evropská soutěž chodských psů . Bude hezké, když se setkáte s panem farářem, já se chystám do Moravských Budějovic, tam zase odešel na odpočinek náš dlouholetý farář, výborný člověk.
stepanka jungova
Loučim take mám zážitek na který nelze zapomenout. A už zase brečím. Potřebovala jsem se dostat do nějaké vesnice v okolí Kdyně. Zastavila u kostela někde u Nepomuku a babky stojící před nim mě neporadily kde hledaná vesnice by mohla být. Možná pan farář no když mě svezete mám stejnou cestu vim kde to je. Jak se blížíme k tomu mistu líčím panu faráři smutný příběh moji matky která mela snoubence v Loučimi a ten ji zemřel. Pan farář povídá ten pohřeb si pamatuji byl jsem na něm jako ministrant a vaše maminka měla takové krásné dlouhe copy. Byl to slavny pohřeb on byl vojak. Pan farář pak jeste léta sloužil mše v Loučimi pocházel z Chodske Lhoty. Nyni je v domě důchodců ve Kdyni chystám se za nám snad si bude pamatovat.....Prominte překlepy odvykla jsem psani s háčkama a čárkama.
Soňa Prachfeldová
Děkuji děvčata za komentíky a ty sandály jsem přihodila na popud pana Huspeka. Aby i nebyly fotky povědomé Jitko :-)
Hana Šorejsová
Pěkné Soni, náhody jsou..... a na intuice také věřím. Hezky si to napsala. Díky. Fota obdivuhodná.
Jitka Chodorová
Náhody neexistují, vše je tak, jak má být. Taky věřím na intuice.Fotky jsou moc pěkné, nevíš Soňo, proč jsou mi některé povědomé??? Díky za hezké povídání.
Alena Vávrová
Milé vyprávění, Soňo. Znám to také, že v pouhém hnutí mysli buď něco udělám, nebo neudělám a ono to pak pokračuje samospádem. Fotky pěkné a některé mi mile připomenuly místa navštívená při putování Pošumavím se Zojou. No a Loučim znám už dlouho z fotek a vyprávění p. Zdeňka H :-).
Zuzana Pivcová
Na podobné intuice věřím a Ty jsi na to, Soňo, typ. Ale i bez těch vylíčených náhod-nenáhod to bylo hezké cestovatelské vyprávění.
Hana Rypáčková
Soňo, Loučim,Svatá Anna, Mariánská Týnice a Neúrazy - pro mne novinka. Ale na Loučim se chystám. Ta Zdeňkova fotka kostelíka v ochranném kruhu domků...krásné! A pantofle...
Marie Novotná
Moc pěkně jsi nám to tu popsala a nafotila.V Žinkovech jsm byla s celou rodinou na rekreaci ROH a zapsala se do knihy hostů malou básničkou,kdoví,kde zkončila.Ještě bych se tam jednou chtěla podívat.Děkuji za připomenutí.
Jana Šenbergerová
Soňo, intuice funguje, když jí dáme šanci a rozvíjíme ji a Náhody nejsou náhody, jak jsem si před chvílí přečetla ve stejně pojmenované kapitolce knížky Zdeňky Jordánové Poznej svůj cíl. Mimo jiné se v ní píše: "všímejme si všeho kolem nás, neboť nic není náhoda, vše jsou jen reakce na naše vědomé či podvědomé akce, vše jsou nějaké "lekce a zprávy pro nás." Pěkné epizodky a krásné fotky. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.