Jěště jednou na kole

Jěště jednou na kole

26. 11. 2015

Vyrazil jsem v neděli 8. listopadu na zřejmě poslední (ačkoliv kdo ví?) výlet na kole.

Jako cíl jsem si vybral Prenet, kopec o výšce 1071 metrů. Bude to moje pátá letošní tisícovka, myslel jsem si, ale skutečnost byla poněkud jiná. Když jsem dojel k horské chatě, byl jsem pouze ve výšce 984 metrů nad mořem. Zmíněný vrchol je kousek dál a tam už jsem nejel, měl jsem toho docela dost.

Trasu od křižovatky, z níž se odbočuje k železniční zastávce Zelená Lhota a pokračuje se nahoru, jsem víc kolo tlačil než na něm jel. Těch něco málo přes 4 kilometry jsem se hrabal 50 minut! Není divu, převýšení je tady nějakých 420 metrů!

Nahoře jsem si odpočinul, udělal pár fotek a dole jsem byl za 10 minut, když jsem po krásné asfaltce musel hodně brzdit - povrch byl navlhlý a posypaný rezavým jehličím modřínů, tak riziko smyku a následného držkopádu bylo značné.

Jak cesta probíhala se koukněte do galerie.

Hodnocení:
(4.3 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdeněk Huspek
Podle data diskuse vidím, že se článek a fotky objevily předevčírem - děkuji za komenty. Od toho osmého jsem byl na kole ještě dvakrát v polovině měsíce. Musel jsem koupit nové pláště a řídítka a jednu jízdu 35 km jsem věnoval štelování, aby nebolela záda a ruce nebrněly... druhou už jsem svištěl pěkně. Tím pádem jsem dosáhl 2050 km v letošním roce a poněvadž po něděli má být ještě kolem deseti stupňů nad nulou, tak v okamžiku suché silnice ještě nějaký ten kilometřík přibude, tak uvidíme. Jinak zase roztočím rotoped, což je, byť s muzikou z rádia, sice poněkud fádní, ale pohyb podobný jízdě na kole to je!
Dana Kolářová
Jezdím na kole v létě v zimě, jak dokazuje i fotografie v galerii Můj kamarád, ale do kopce šlapu pěšky. Obdivuji všechny, kteří kopce vyjedou.
Zuzana Pivcová
Krásná vyjíždka. A věříte, že existují lidé, kteří neumí jezdit na kole (já)?
Jana Šenbergerová
My už kola zazimovali, v zimě nejezdíme. Na kráných podziních fotkách to vypadá jako po rovině, ale zdání čsto klame, obzvláště když je třeba šlápnout do pedálů.
Alena Várošová
Díky za článek,fotky jsou pěkné,co pěkné, přímo úžasné .
Alena Vávrová
Jste dóóbrýý!! I když se to moje popojíždění nedá s vašimi výkony vůbec porovnávat, kolo odložím jen velice nerada. Bude-li občas sucho a bez mrazu, určitě vyjedu.
Eva Balúchová
Obdivuji vás i když vám to nevyšlo jak jste to plánoval. Já dnes 16km v náročném terénu a po svých,ale bylo to fajn.
Hana Rypáčková
Dost dobrý výkon. Asi jen kilometr chyběl?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...