Moje příprava na vánoční svátky

Moje příprava na vánoční svátky

29. 11. 2015

Vím, že mi někdo z vás opět napíše, že se lituji a přeháním a že vy takové problémy nemáte, protože vás finanční situace tak netíží. Věřte, že jsem ráda a že vám to přeji. Prosím, berte to tedy jako nadsázku, i když se pod tím pravda krčí. Možná ale, že je to pro nějaké důchodce rada, jak ušetřit.

Já nebudu kupovat stromeček (ušetřím) a už jsem si vyhlédla, kde si v lese opařím pár větví. Nikdo to nepozná a já si zachovám ve svém bytečku přece jenom vůni vánoc. Pověsím na větvičky poslední ozdoby, co se za ta léta ještě nerozbily. Elekrické svíčky, i když je mám, nezapnu (ušetřím energii).

Nebudu péct, ani kupovat žádné cukroví. Stejně se po sladkém tloustne. Zbytečně nebudu uklízet, drogerie také něco stojí, nikdo nepříjde, aby mě pomluvil. Vánoční dárky nesháním. Naši všechno mají a i když nemají, tak to nepotřebují. Ať se naučí radovat z maličkostí jako já. Jenom svému pejskovi jsem koupila malou pískací hračku. Bude mít radost a já taky.

Neprší na mne a je tu docela, když se zabalím do dek, teplo. Radiátory jsem ztlumila na minimum. Jsem alespoň docela otužilá. Vánoční svátky si užiji v tichu a pohodě. Ráno si přispím, abych nemusela svítit. Když budu vstávat po deváté hodině, ušetřím za snídani. Stejně je přejídání nezdravé, a tak ušetřím i za doktora.

Po lehkém obědě jdu opět spát, aby si staré tělo odpočinulo.

Na Silvestra a Nový rok opět nic nechystám, ze stejných důvodů jako na vánoce. Novoroční přípitek vyřeším zázvorovým čajem. Opět udělám něco pro zdraví. Pokud mě silvestrovské petardy nechají k ránu usnout, přivítám odpočatá Nový rok.

Těším se, protože dostanu od státu peněžní příspěvek. Určitě si něco mimořádného koupím. Třeba teplejší bačkory, nějak mi nohy od podlahy studí.

No a když všechno přežiju, jistě si zasloužím obdiv a věčnou vzpomínku. Tak hezké svátky všem!

 

Vánoce
Hodnocení:
(4 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Uplynulo 14 dní od vydání tohoto článku. Několikrát za tu dobu jsem si na Vás, paní Hano, vzpomněla a chtěla bych se zeptat, jak to vypadá s topením ve vašem domě? Opraveno?
Hana Šimková
A opravdu Vás milá paní Brzobohatá do žádného století nechci zavádět. Ono stačí to současné.
Hana Šimková
Paní Brzobohatá teď jste mi to natřela.No asi máte pravdu. Ano, jak si kdo ustele .Asi jsem si ustlala špatně a vlastně ani nevím, proč jsem se vám tak otevřela .Nebojte, už to neudělám. Hezké svátky všem!!! A hlavně mě milá paní opravdu nelitujte. Já ty svoje svátky určitě přežiju ve zdraví.
ivana kosťunová
Paní Hanko, pokud máte pocit, že byste chtěla strávit svátky tak, jak popisujete, udělejte to a nenechte se ničím ovlivnit. Člověk občas potřebuje vyčistit hlavu, popřemýšlet, prostě věnovat se sám sobě. A věřím, že z toho vzejde něco dobrého, minimálně to, že příště už to tak nebudete chtít. A to je první krok k tomu, začít s tím něco dělat.
Jana Šenbergerová
Hanko, nevypadá to optimisticky, ale když si uvědomím, kolik lidí nebude mít střechu nad hlavou a o teple nebo vánoční pohodě si mohou nechat jen zdát, dovedu si představit, že na tom jste přesně tak, jak píšete. Moc držím pěsti, ať vám kotel dají do pořádku. Všechno ostatní je ve vaší moci, tedy v myšlenkách. Dovolte si představit, že věci mohou být jinak, než jak se jeví. I kdybyste neměla pejska, nemohla byste být sama. To nemůže být nikdo z nás, ale většina o tom neví. Přeji vám krásné svátky. Ty nám nemůže zaručit nic z vnějšku, nenastolíme-li si je v sobě.
Alena Várošová
Váhala jsem se svým příspěvkem.Nechtělo se mi to věřit,že by takto mohl být někdo o svátcích a sám,jen s pejskem.Snad máte rodinu?Každý by si měl na Vánoce trošku,píši trošku přilepšit.Tak bych si Vánoce i když je nemusím nepředstavpvala..Přeji Vám hezké svátky.
Hana Šimková
Lidičkové, děkuji za vaši účast.Radiátor topení to vyřešil sám. Rozbil se kotel a přestali jsme topit vůbec. Dostali jsme k půjčení elektrická kamínka a doufáme, že kotel opraví do vánoc.Pane Libore budou se na vás ty zuby ze stromku usmívat a hned buide veselo.Hani městečko dělá , že vánoce vůbec nepříjdou. Veškerá výzdoba žádná, natož nějaká vůně.
Libor Farský
Tak to, Haničko, zkusím trošku zvesela. Když mi zubařka vytrhala všechny zuby, vrátila mi tzv. můstky. Oproti podpisu, protože prý v nich je drahý kov, (ale zlato to nebylo, nejsme v Rusku). Když jsem se jí zeptal co s tím mám dělat a jestli se dá někde zpeněžit, odpověď zněla – „nedá, nikde“. Já: „tak mi to nedávejte a hoďte to rovnou do koše!“ Ona: „to my nesmíme“. Tak jsem vymyslel řešení. Uschoval jsem si je a budu je věšet na vánoční stromeček.
Helenka Vambleki
Hani, s jednou věcí nesouhlasím - jestli jsi v nájemním bytě -což jsem nevyčetla- stahováním radiátorů nic neušetříš a ještě nastydneš-léky-zvýšené výdaje. Dálkový rozvod tepla počítá se vším, zohledňuje krajní, přízemní a podstřešní byty a vypočítává náklady na teplo stejně...a těm, co mají podezřele málo, stejně napočítají do průměru, protože je logické, že sousední byty musí topit o to víc, aby byl dům prohřátý stejnoměrně. Takže to topení zase klidně pusť...a pak už příjemný advent a celé sváteční období!!!
Jana Drobňáková
Každý rok si hovorím, že nebudem veľa piecť a robiť veľké upratovanie na sviatky. Každý rok je to však naopak. Verím, že keď ste tento článok písali /ktorý ako satira je perfektný/ ste mali len zlý deň. Hanka, upečte si aspoň jeden koláč a teplo si tiež pusťte. Pani Alenka T. má pravdu. Urobte si v byte predvianočnú atmosféru, ostatné príde samo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.