Můj zážitek roku: Nečekaná facka

Můj zážitek roku: Nečekaná facka

26. 11. 2015

Milý deníčku, koukám na tvé stránky a co vybrat:

Duben: svatba dcery

Červen: svatba syna

Srpen: Hřensko a výlet do Bad Schandau – i to by bylo zajímavé psaní, možná příště

Srpen: narození první vnučky – ano, máte pravdu, Linda se zúčastnila svatby rodičů :-)

Srpen: výpověď

Poslední zápis, tak ten stojí opravdu za to.

Do odchodu do důchodu mi chybí rok a pomalu jsem se s tímto faktem začínala sžívat a koketovat s myšlenkou, jak rozloučení nejlépe udělat. A jak tak člověk míní, osud mění. Obdržela jsem výpověď pro nadbytečnost. Skoro dvacet let u jednoho zaměstnavatele a bác, přišla facka.

Zůstala jsem několik vteřin s otevřenou pusou, že by zubař měl radost, a pak ze mne vypadlo jen: „Cože?“ V zápětí se dostavila směsice pocitů od neuvěřitelné lítosti, když jsem si představila, co se za ty roky událo, kolik lidí na různých postech se vystřídalo a kde jinde jsem je pak viděla, a mohla si říci, „jé toho, nebo tu znám“, přes jakousi zmatenost a myšlenku „co budu dělat, práci už asi neseženu“, až po vztek. Vztek nad tím, že se to vůbec přihodilo, a pak i nad tím, že mě vlastně předběhli. Že to nebudu já, kdo řekne: „Končím, odcházím.“

Po pár týdnech jsem se zklidnila, celé to přehodnotila, a začala se i těšit na novou etapu mého života. A tu větu „Končím, odcházím“ jsem koncem října řekla. Šlo to. Bez emocí.

(No, abych nebyla zas takový klaďas, něco jsem si pomyslela, ale to se na zveřejnění rozhodně nehodí… :-))

 

Soutěž "Můj zážitek roku" - Prožili jste hezkou dovolenou, narodilo se vám vnoučátko, našli jste si nové přátele? Nebo se vám letošek spíše nevydařil? Podělte se s ostatními čtenáři o nejsilnější zážitek roku 2015 a zpracujte jej jako příběh, glosu, báseň či fotoreportáž. Všechny soutěžní příspěvkyk budou slosovány, vítěz obdrží knihu Retro ČS2 od nakladateství JOTA.
Můj zážitek roku
Hodnocení:
(4.5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Vzala jste to sportovně, věak si můžeme ještě užívat jiných krás, než pracovních povinností ne ?
Hana Rypáčková
Dneska si kolektiv určuje koho mezi sebou chce a na kvalifikaci nehledí."Šéf" nechce zkušenější podřízenou...Ale důchod je opravdu možnost vzdělávání, rozvíjení zájmů- hlavní je to vaše mládí. Možná i nějaká práce se vyskytne...
Alena Vávrová
No jo, život s námi občas zahraje, ale nemá cenu setrvávat v pocitu ublíženosti. Moje "medové" roky v posledním zaměstnání odnesl čas velice rychle. Moc se mi líbí i ta úvodní fotografie. Stručně a výstižně popisuje, co se občas podaří i mně. No a co? NIC!
Eva Balúchová
Až v důchodu jsem začala dělat co mě baví.Užívejte si ho taky tak. Ráno,když vidím jak je venku mráz si říkám,že v tom důchodě je to fajn.
Jarmila Komberec Jakubcová
Asi pět let před odchodem do důchodu jsem si založila vlastní firmu a ačkoliv mi bude 70let stále pracuji, co vydělám to procestuji a pokud zdraví vydrží budu i příští rok podnikat. Jako ekonomka mám tolik ráce, že mi musí pomáhat i dvě bývalé kolegyně.
Naděžda Špásová
Heleno, jako bych se slyšela. Mám podobný zážitek, Jedno vám ale můžu zaručit. V důchodu je moc dobře a když si každé ráno řeknete, že vlastně nic nemusíte, to je pohoda. Samozřejmě, že se vždycky něco vyvrbí, ale už to není povinnost. Práce totiž neuteče, nemá nožičky. Tak si to hezky užívejte. :-)
Dagmar Bartušková
C'est la vie!
Hana Lancová
Helenko. Základ je fungující rodina a to ostatní se poddá. :-)))
Helena Votíková
Děkuji vám všem za reakce a přáníčka. Už je to fuč, život jde dál a jak se říká všechno špatné je pro něco dobré. A čas.. tak čas ten letí jak blázen. Týden je fuč snad dřív než když jsem chodila do práce. :-)
Květoslava HOUDKOVÁ
Paní Alenko - moje přání je podivné - přesto Vám přeji: "Závažnou chorobu, která postihuje zejména seniory = NEDOSTATEK ČASU !! " (už se snad nezlobíte? Je to dle skutečnosti, kterou jsem vyzkoušela a stále zkouším na sobě = zatím to jde.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.