Chodec a řidič

Chodec a řidič

1. 12. 2015

Po obědě jsem se vracel tramvají domů z práce. Před křižovatkou Želivského byl poklid a jen mírný provoz. Mimo vyznačený přechod přecházel vozovku, v montérkách starší muž. Pomalu přijíždělo venkovské auto a jeho řidiči zrovna někdo telefonoval. Možná manželka s neodkladným telefonátem, že se jí voda na kávu ještě nevaří! Šofér se přestal věnovat řízení a zabředl do domácího „neřešitelného“ problému.

Řidič lehce narazil předním blatníkem do nohy chodce. Ten bystře odskočil, obrátil se, a ještě stihl nakopnout auto do zadního nárazníku. Oběma se rychle vrátilo bystřejší myšlení.

Motorista zajel na chodník, zaťal klíčky od vozu do ruky v pěsti, a vydal se pěšky k chodci, už stojícímu na chodníku. Tam si to spolu rozdali – pěstmi…

Naše tramvaj už odjížděla do zatáčky, dál už nebylo co pozorovat. Po chvilce jsem jel tramvají touže trasou, ale opačným směrem. Rváče a auto už odvezla policie. Takovéhle příhody zažívám skoro každý den, nikdo jim ale nechce uvěřit.

Praha už není ta z dob našich školních výletů, vše se tu změnilo.

Můj příběh
Hodnocení:
(2.4 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Mám pocit, že je víc aut, než lidí a ten shon a spěch v Praze by mě nebavil. Inu venkovanka :-)
Jiří Libánský
Pane Nekvasile, já mám na motorce ze Středočeského kraje UL. Už dávno máme centrální registr vozidel a písmena označují kraj registrace. Dnes už mají vozidla RZ, registrační značky, nikoliv SPZ tedy značky poznávací. To proto, že dnes už z nich nic nepoznáte. Ale to jistěže nemusíte vědět, proto ten omyl. Víc mě zaráží, že i pokud by řidič třeba bydlel v centru Olomouce, jeho auto označíte za "venkovské", Promiňte, že tak Váš text tak analyzuji. Koneckonců Blesk taky píše kraviny, a jak je oblíbený.
Libor Farský
Pane Nekvasile, bývalo zvykem, že začátečníci mezi řidiči vozili na zadním oknu samolepku zajíčka. Možná, že u Vašich pochůzkových tras venkovani jezdí s obrázkem vidlí. Mimochodem - jsem původně Pražák.
Jarmila Komberec Jakubcová
Přesto,že jezdím denně autem nepozná podle nových SPZ zda je vozidlo "venkovské" či "městské plzeňské"? Mám pocit, že nás "venkovany" moc nemusíte? Sice jsem také venkovanka a na Vašem Žižkově jsem 5 let studovala. Řekla bych, že to takový zázrak není žít v Praze a zrovna na Žižkově.
Miloš Nekvasil
Pane Libánský, auta se rozeznávají podle SPZ.
Jana Šenbergerová
Všechno závisí na úhlu pohledu, a ten máme každý trochu jiný. Já oceňuji, že mi ostatní lidé poskytují odlišný pohled na věci, než jaký vnímám já. Pane Miloši, vy k nim rozhodně patříte.
Alena Tollarová
Prosím, nemohlo by to příště být ve verších?
Naděžda Špásová
Takže vtípek, jo?
Dagmar Bartušková
Miloši, je to až k neuvěření, že člověk málem uvěří.:)))
Jiří Libánský
Pane Nekvasile, jak vypadá venkovské auto? Mělo naloženou slámu, nebo na kapotě slepičince? Odkud jste získal informaci, co se stalo s účastníky konfliktu a s autem. Při Vaší fantazii se nedivím příběhům, které zažíváte. Možná ten včerejší thriller USA "Incident" v televizi mohl být tou prvotní inspirací.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...