Rychlá bublanina

Rychlá bublanina

19. 7. 2012

V těchto dnech jsou zahrady plné ovoce, které se skvěle hodí na jednoduchou bublaninu.

Budete potřebovat:

1/5 hrnku hrubé mouky na vysypání

1 lžíce oleje na vymazání

jakékoliv sezónní ovoce

 

Příprava těsta:  

1 hrnek vlažného mléka

3 vejce

1 balíček vanilkového cukru

1/5 dl rostlinného oleje

2-3 hrnky polohrubé mouky

1 hrnek krystalového cukru

1 kypřící prášek

1 citrón

Postup:

Předehřejeme si troubu. Formu vymažeme olejem a vysypeme hrubou moukou. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

V míse rozšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou asi z 1/5 citronu a olejem dohladka. Vlijeme mléko a promícháme tak, abychom dostali jednotvárnou hmotu. Polohrubou mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme a jemně smícháme s těstem. Bílky vyšleháme a opatrně vmícháme do těsta v míse.

Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe na něj jakékoliv ovoce a dáme péct asi na 20 minut.

Rychlou bublaninu podáváme studenou nebo jak má kdo rád.





Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.