Můj zážitek roku: Mrazivé setkání s jelenem Větrníkem

Můj zážitek roku: Mrazivé setkání s jelenem Větrníkem

7. 12. 2015

Je to již asi pět let, co jsem s přítelem zažila pěkné setkání s jelenem.

Vždy před Vánocemi jsme se se známými, s nimiž jsme jezdili na loď Silva, scházeli k předvánočnímu posezení. Tak tomu bylo po mnoho let. Tentokrát byl vybrán areál Lesná nad Jirkovem.

Byl pátek, venku začalo chumelit, fujavice, mráz, prostě psa by nevyhnal. Vyjeli jsme asi v 16 hodin vozem značky Mazda, směr Lesná. Již po cestě bylo jasné, že cesta nebude snadná. Hned nad Jirkovem se obloha ještě více zatáhla, vydatně sněžilo a foukal silný vítr. Jelikož byl pátek, spousta lidí cestovala na své chaty a chalupy. Podle toho to vypadalo. Popojížděli jsme v koloně aut, čekali na pluh a zase popojeli.

A tak to trvalo asi dvě hodiny. Volali jsme známým na Lesnou, ti říkali, že dojeli ještě před vánicí a čekají prý na nás. Dorazili jsme na vrchol cesty, kde měla být  křižovatka a odbočky. A nic!  Nebylo vidět ani na krok. Chvíli jsme seděli v autě a čekali, až se ti čerti, co se ženili, trochu unaví. Asi za půl hodiny jsme se rozhodli k návratu domů.

Jeli jsme po paměti, pomalu ale jistě. Čím jsme sjížděli níže, fujavice polevovala. Jeli jsme krokem a kousek před Jirkovem najednou ze strany spolujezdce vystoupil z lesa na silnici obrovský jelen. Musel se jmenovat Větrník. Parohy měl pořádné. Zůstal stát uprostřed vozovky a koukal směrem k nám. Pomalu jsme k němu doklouzali a čekali co se bude dít.

Zírali jsme na sebe, nevím, co si myslel jelen, ale mi měli strach, aby nám neskočil na auto. Seděli jsme jako pěny. Jelen obešel auto a přišel k bočnímu okénku řidiče. Dívali jsme se mu do očí, na okénku se tvořila pára, jak jelen dýchal. Asi viděl, že má před sebou hodné lidi, a tak po chvilce vzájemného prohlížení odskotačil zpátky do lesa. Oddychli jsme si a myslím, že i ten jelen.

Posezení s přáteli se muselo opakovat, neboť jsme nebyli jediní, kteří tenkrát nedojeli.

A tím pohádka o jelenu Větrníkovi končí.

 

Soutěž "Můj zážitek roku" - Prožili jste hezkou dovolenou, narodilo se vám vnoučátko, našli jste si nové přátele? Nebo se vám letošek spíše nevydařil? Podělte se s ostatními čtenáři o nejsilnější zážitek roku 2015 a zpracujte jej jako příběh, glosu, báseň či fotoreportáž. Všechny soutěžní příspěvkyk budou slosovány, vítěz obdrží knihu Retro ČS2 od nakladateství JOTA.

 

 

Můj zážitek roku
Hodnocení:
(3.3 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Tak vše dobře dopadlo.
Jaroslava Handlová
Já jeleny vídám jen v chovných oborách (např. bílí jeleni u Žehušic). Ještě nikdy jsem neměla to štěstí, abych byla některému tak blízko. V té fujavici to muselo být asi opravdu setkání jak z pohádky! Myslím, že ale také štěstí pro něj i Vás, že jste si vzájemně nezkřížili cestu při větší rychlosti.
Blanka Hlobilová
Pro ujasnění. Když jsem článek psala, neuvědomila jsem si, že to není příběh roku 2015. Požádala jsem proto redakci aby článek zařadila do jiné rubriky. A toto je výsledek.
Alena Tollarová
Docela živě si to představuji, myslím, že bych ani nedýchala a byla by ve mně malá dušička. Jen mi není jasné, proč to paní Blanko podáváte jako nejsilnější zážitek roku 2015?
Eva Mužíková
Paní Blanko, vylíčila jste to tak živě, že jsem i já tak trochu pociťovala ten strach s vámi.
Alena Várošová
Pěkná životní pohádka.
Zuzana Pivcová
Takováto jedinečná a prchavá setkání se živou přírodou beru jako poselství.
Hana Rypáčková
Tak sob mi koukl do okýnka, ale jelen??? To musel být pohádkový jelen...
Jana Šenbergerová
Hezký zážitek. Na takové se nezapomíná.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...